arlandagolf_pan_aug
Foto: Daniel Iskander

Varmaste veckan på elva år

Kylan må ha kommit tillbaka men förra veckan, 17, var den varmaste i kommunen på elva år.

marstakalaset_artikel

Det är nästan vintertemperaturer i kommunen igen efter några veckors härlig värme. De senaste dagarna har varit kyliga med nätter kring noll och dagtid bara enstaka plusgrader. Men faktum var att den gångna veckan, 17, var den varmaste i kommunen på elva år med en medeltemperatur på 12,5 grader enligt statistikdatabasen Newsworthy. Snittet för vecka 17 är 8,7 grader. Kallaste veckan 17 var 2017 då medeltemperaturen var nere på 3,9 grader.

Dags att tycka till om kommunen

Notiser Statistiska Centralbyrån vill veta vad kommuninvånarna tycker om att bo i kommunen. 2200 invånare kommer under de närmaste veckorna att få brev om att delta i en medborgarskapsundersökning.

sigtunavatten_standard
miljopris_helsida
arlanda_golf_juli
colorama_april2
sommar

Uppdaterad Tåg brann på Arlanda

Blåljus En stor räddningsinsats mobiliserades till Arlanda sedan ett tåg börjat brinna: - Det var en fläkt som gått varm och en vagn rökfylldes, säger Anders Bryngelsson vid Polisens ledningscentral.

18-åring i swish-bedrägeri

Nyheter En 18-årig tjej från Märsta medverkade i höstas till ett sk swish-bedrägeri och fälls av tingsrätten i Malmö för penningtvättsförseelse.

marstakalas_helsida

Nye kommundirektören ska göra Sigtuna till bäst i Sverige

Nyheter 2030 ska Sigtuna kommun vara den mest attraktiva kommunen att bo, leva och verka i. Den som ska uppfylla det högst ställda målet är den nye kommundirektören Birgitta Pettersson: - Jag gillar högt satta mål, det ska kännas kittlande, säger Birgitta i ett pressmeddelande

Färre sökte skuldsanering i kommunen

Nyheter Antalet personer som sökte skuldsanering i kommunen det första halvåret minskade något enligt Kronofogden: - Vi ser inga jättestora förändringar i det totala antalet som sökt skuldsanering hos kronofogden de senaste åren, säger Kjell-Åke Arvidsson, Budget- och skuldrådgivare i Sigtuna kommun

happyhomes_2019
defacto_helsida

Anställda vittnar om uteblivna löner

Nyheter märsta.nu har den senaste tiden fått många samtal från personal inom äldreomsorgen som vittnar om att deras timmar inte registreras som de ska och att löner uteblir: - Vi tar på oss extra arbetspass men får inte betalt för det, säger en av personerna.

sommar_centrum

Många gick på lovskola

Nyheter Sigtuna kommuns sommarskola för nior utan behörighet till gymnasiet har varit lyckad och de flesta har nu nått gymnasiebehörighet.

colorama_april
miljopris_outsider
defacto_outsider
nrh
arlanda_golf_juli2_outsider
connys
sportfiske_sommar