centrum_panorama2020
Kylan från de senaste åren är som bortblåstFoto: Insändarbild

Varm vecka i kommunen

Den gångna veckan var den varmaste i kommunen på elva år.

centrum_artikel

Det var 2,8 i medeltemperatur i Sigtuna kommun under vecka 3, det gör den till den näst varmaste veckan på elva år, snittet för vecka 3 är -2,9 grader. Det var dock kallast i länet i Sigtuna kommun, varmast var det i Landsort med 4,9 grader. Den kallaste vecka 3 i kommunen noterades 2013 med -7,3 grader enligt siffror från Newsworthy. Under tolv år som temperatur mätts under vecka 3 har det varit minusgrader i tio av dessa.

centrum_helsida2020
speedy_helsida

Varning för bedrägeriförsök mot äldre

Nyheter Polisen varnar för att det finns risk för brott mot äldre och personer med funktionshinder: - Den senaste tiden har äldre personer utsatts för bedrägerier av falska poliser. Det kan ske via telefon eller hembesök, skriver Polisen i Sollentuna/Väsby/Sigtuna på Facebook.

salong_elisabeth_helsida

Axelsson orolig för framtidens hemtjänst

Politik I måndags klubbade Kommunstyrelsen igenom beslut om att privatisera hemtjänsten, men oppositionsrådet Marie Axelsson (S) är kritisk till det: - I en tid när media rapporterar att kommuner runt om i landet slänger ut privata hemtjänstföretag på grund av utbrett fusk och misskötsel så väljer Sigtuna kommun att lägga ut all hemtjänst, utom natt och larm, på privata utförare. Det är respektlöst att oroa våra drygt 6600 invånare över 65 år på det sättet, säger hon till märsta.nu

defacto_helsida
sportlov_sigtuna
2020_helsida
happyhomes_2019

(S)-politiker missade nämndmöte

Politik När Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden skulle sammanträda på tisdagen så saknades Socialdemokraternas representanter: - Vi kommer att omgående utreda varför ingen från Socialdemokraterna närvarade vid Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens möte igår, säger gruppledare Marie Axelsson (S).

teatergrillen_helsida
connys_helsida

Klart med vilka som tar över hemtjänsten

Nyheter Kommunstyrelsen fattade på måndag beslut om vilka som får i uppdrag att ta över hemtjänsten i kommunen.

connys
sigtuna_vatten_outsider
speedy_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider
teatergrillen_outsider
nrh
sportlov_sigtuna_outsider