arlandagolf_pan_aug
Enterprise etablerar kontor på ArlandaFoto: Enterprise

Världens största biluthyrare etablerar på Arlanda

Världens största biluthyrningsföretag, Enterprise rentals etablerar på Arlanda med sina varumärken Enterprise Rent-A-Car, National Car Rental och Alamo Rent A Car.

marstakalaset_artikel

Ett kontor för Enterprise kommer etableras på Arlanda:
– Nu är den perfekta tiden att introducera Enterprise, National och Alamo till kunder i Sverige, säger Ole Gönvold, general manager för Enterprise i Sverige.

Enligt Grönvold har Enterprise haft en bra start i Danmark och man kommer att göra samma satsning på den svenska marknaden. Den starka svenska ekonomin var en av anledningarna till att Enterprise etablerade i Sverige:
– Sverige är en väsentlig del i att bygga upp vårt europeiska och globala nätverk. Det är en ökande marknad för delad rörlighet, säger vice VD Peter Smith.

Enterprise hyrde förra året ut två miljoner fordon under 2018 och gjorde en vinst på 24,1 miljoner dollar.

sommar
colorama_april2
miljopris_helsida
happyhomes_2019
defacto_helsida
ica_valsta_choklad
sigtunavatten_standard

Bravida köper upp Karby VVS

Näringsliv Bravida köper upp lokala Karby VVS i Rävsta som grundades av Johan Lundgren: - Vi har många uppdrag inom energi- och klimatsmarta installationer. Det blir lättare att leverera med en bred organisation i ryggen, där vi enkelt kan samarbeta med fler teknikområden. Vi får mer kraft i alla led i projekten. Förvärvet blir också bra för vår personal, som får stora möjligheter att utvecklas vidare i Bravida, säger Johan Lundgren.

marstakalas_helsida
arlanda_golf_juli

Arbetet är färdigt på Praktiska Gymnasiet Märsta

Annons Syftet med projektet var att entreprenören Fors Måleri & Entreprenad (FME) skulle utföra arbeten i Praktiska Gymnasiets lokaler i samverkan med skolans elever. Där produktion och teori varvades för att få maximalt utbyte. Eleverna har utfört allt arbete under handledning av FME.

Arlanda erbjuder biobränsle

Näringsliv Arlanda kommer under några dagar i juni att erbjuda biobränsle till planen: - Att kunna flyga miljömässigt hållbart är en förutsättning för att flyget som transportslag även i framtiden ska kunna knyta ihop Sverige och Sverige med världen. Bioflygbränsle är ett av verktygen som kommer att ta oss dit, säger Jonas Abrahamsson, vd och koncernchef på Swedavia.

colorama_april
defacto_outsider
sportfiske_sommar
nrh
miljopris_outsider
arlanda_golf_juli2_outsider
connys