arlandagk_panorama
Enterprise etablerar kontor på ArlandaFoto: Enterprise

Världens största biluthyrare etablerar på Arlanda

Världens största biluthyrningsföretag, Enterprise rentals etablerar på Arlanda med sina varumärken Enterprise Rent-A-Car, National Car Rental och Alamo Rent A Car.

banner_juni_artikel

Ett kontor för Enterprise kommer etableras på Arlanda:
– Nu är den perfekta tiden att introducera Enterprise, National och Alamo till kunder i Sverige, säger Ole Gönvold, general manager för Enterprise i Sverige.

Enligt Grönvold har Enterprise haft en bra start i Danmark och man kommer att göra samma satsning på den svenska marknaden. Den starka svenska ekonomin var en av anledningarna till att Enterprise etablerade i Sverige:
– Sverige är en väsentlig del i att bygga upp vårt europeiska och globala nätverk. Det är en ökande marknad för delad rörlighet, säger vice VD Peter Smith.

Enterprise hyrde förra året ut två miljoner fordon under 2018 och gjorde en vinst på 24,1 miljoner dollar.

banner_juni_helsida

Bravida köper upp Karby VVS

Näringsliv Bravida köper upp lokala Karby VVS i Rävsta som grundades av Johan Lundgren: - Vi har många uppdrag inom energi- och klimatsmarta installationer. Det blir lättare att leverera med en bred organisation i ryggen, där vi enkelt kan samarbeta med fler teknikområden. Vi får mer kraft i alla led i projekten. Förvärvet blir också bra för vår personal, som får stora möjligheter att utvecklas vidare i Bravida, säger Johan Lundgren.

sommar
colorama_april2

Arbetet är färdigt på Praktiska Gymnasiet Märsta

Annons Syftet med projektet var att entreprenören Fors Måleri & Entreprenad (FME) skulle utföra arbeten i Praktiska Gymnasiets lokaler i samverkan med skolans elever. Där produktion och teori varvades för att få maximalt utbyte. Eleverna har utfört allt arbete under handledning av FME.

ica_valsta_choklad

Arlanda erbjuder biobränsle

Näringsliv Arlanda kommer under några dagar i juni att erbjuda biobränsle till planen: - Att kunna flyga miljömässigt hållbart är en förutsättning för att flyget som transportslag även i framtiden ska kunna knyta ihop Sverige och Sverige med världen. Bioflygbränsle är ett av verktygen som kommer att ta oss dit, säger Jonas Abrahamsson, vd och koncernchef på Swedavia.

sbrf_helsida
fme_helsida
happyhomes_2019
sigtunavatten_standard

Denna vecka på Praktiska Gymnasiet

Annons Eleverna har monterat undertak i klassrummen, ett viktigt moment för att skapa en bra arbetsmiljö. I klassrummet vill man kunna föra samtal i normal ton och kunna koncentrera sig, utan att plågas av störande oljud. De flesta känner till att ljud har en förmåga att studsa när de träffar hårda ytor och då bildas ekon.

defacto_helsida

Märstabo på superlistan

Näringsliv Märstabon Jorge Castro har av tidningen Veckans Affärer utsetts till en av 101 supertalanger i Sverige: - Det känns väldigt bra att tillhöra topp 100 i Sverige, säger Jorge till märsta.nu

defacto_outsider
sbrf_outsider
colorama_april
nrh
connys
sportfiske_sommar
fme_outsider