moderaterna_sep2020
Foto: Daniel Iskander/Genrebild

Vårdnadshavare uppmanas ta med blöjor

Vårdnadshavare uppmanas att i fortsättningen också ta med blöjor till förskolorna:- Vi utgår från SKRs rekommendationer men följer givetvis rättsläget framöver, säger Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L) i en kort kommentar.

centrum_artikel

Efter en dom i högsta förvaltningsdomstolen så måste förskolor stå för blöjor, det gäller både kommunala och privata förskolor. märsta.nu rapporterade tidigare i år om att Sveriges kommuner och regioner trots domen rekommenderar sina medlemmar att inte stå för blöjor.

Om en förskola ska tvingas stå för blöjor kan det innebära en kostnad på flera hundra tusen kronor om året:
– Frågan är väl vad föräldrarna anser viktigt, och om 1-2 paket blöjor i månaden känns överkomligt för att få bättre verksamhet, säger en förälder som hört av sig till märsta.nu

Pernilla Bergqvist (L), Barn- och ungdomsnämndens ordförande, skriver i en kort kommentar att kommunen utgår från Sveriges kommuner och regioners rekommendation samt att man följer rättsläget.

Frågor om blöjor hänvisas till Sigtuna kommuns hemsida där det finns en skrivelse om att vitesförlaget lagts av en kommun mot en fristående skola (I Värmdö). SKR:s tolkning av domen är att kommunerna inte är skyldiga att ändra sina nuvarande ruiner kring blöjor i förskolan. ”Vi i Sigtuna kommun följer SKRs vägledning och avvaktar med att ändra blöjrutinerna men följer givetvis rättsfallets utveckling”, står det på hemsidan.

corner_helsida
coronapandemin

Smittan ökar i alla åldrar

Nyheter Smittan av covid-19 är ökar utan avmattning och förekommer i alla åldrar enligt ett pressmeddelande från Region Stockholm.

personal_sandstrom_helsida
defacto_helsida
happyhomes_sommar2020
speedy_vinter_helsida
2020_helsida
helsida
landsbygdsdag
centrum_helsida2020
kkdk_helsida
meko_helsida
skanela_event_helsida
swedol_outsider
budget_outsider
meko_outsider
laddplats_out
corner_outsider
kkdk_outsider
personal_outsider
outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
speedy_vinter2020_outsider
centrum_sommar_out
nrh
skanela_event_outsider