halloween_centrum
Foto: Daniel Iskander/Genrebild

Vårdnadshavare uppmanas ta med blöjor

Vårdnadshavare uppmanas att i fortsättningen också ta med blöjor till förskolorna:- Vi utgår från SKRs rekommendationer men följer givetvis rättsläget framöver, säger Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L) i en kort kommentar.

centrum_artikel

Efter en dom i högsta förvaltningsdomstolen så måste förskolor stå för blöjor, det gäller både kommunala och privata förskolor. märsta.nu rapporterade tidigare i år om att Sveriges kommuner och regioner trots domen rekommenderar sina medlemmar att inte stå för blöjor.

Om en förskola ska tvingas stå för blöjor kan det innebära en kostnad på flera hundra tusen kronor om året:
– Frågan är väl vad föräldrarna anser viktigt, och om 1-2 paket blöjor i månaden känns överkomligt för att få bättre verksamhet, säger en förälder som hört av sig till märsta.nu

Pernilla Bergqvist (L), Barn- och ungdomsnämndens ordförande, skriver i en kort kommentar att kommunen utgår från Sveriges kommuner och regioners rekommendation samt att man följer rättsläget.

Frågor om blöjor hänvisas till Sigtuna kommuns hemsida där det finns en skrivelse om att vitesförlaget lagts av en kommun mot en fristående skola (I Värmdö). SKR:s tolkning av domen är att kommunerna inte är skyldiga att ändra sina nuvarande ruiner kring blöjor i förskolan. ”Vi i Sigtuna kommun följer SKRs vägledning och avvaktar med att ändra blöjrutinerna men följer givetvis rättsfallets utveckling”, står det på hemsidan.

mp_host_helsida

Askerson kritiseras för brev till migrationsministern

Politik Socialdemokraterna riktar ny kritik mot Mattias Askerson (M), denna gång för att han skickat brev till migrationsminister Morgan Johansson.

helsida_var2021
connys_helsida

Så vill Bergqvist (L) vända trenden i Valsta

Politik Liberalerna har suttit i kommunledningen i olika konstellationer sedan 2014. Under 2021 klassades Valsta som utsatt område men till 2030 ska alla utsatta områden vara borta enligt förslag från partiet.

Märstabo döms i blocketbedrägeri

Notiser En man från Märsta döms för grovt penningtvättsbrott sedan han lurat andra att betala in pengar för varor, pengarna skickades sedan vidare till andra konton.

2020_helsida
centrum_helsida2020
bostad_helsida
defacto_helsida
dack-helsida

Askerson bemöter kritiken: (S) far med osanning

Politik Efter kritiken som Socialdemokraterna riktat mot Mattias Askerson för att på "eget bevåg" JO-anmält Migrationsverket talar han nu ut: - Socialdemokraterna far med osanning när de påstår att jag i samband med ärenden på föregående nämndsammanträde brutit mot kommunens regler eller att jag vid sammanträdet fick kritik för att ha gjort så. Det är ett mycket anmärkningsvärt agerande från Socialdemokraterna.

happyhomes_sommar2020
EXTRA

Hård kritik mot Askerson för JO-anmälan

Politik Sigtuna kommun JO-anmälde Migrationsverket för hanteringen kring nyanlända som slussas till kommunen, dock hävdar Socialdemokraterna att nämndordförande Mattias Askerson (M) inte kan agera själv i en anmälan.

coronapandemin

Sju områden med lägre vaccinationstäckning

Notiser Vaccinationen mot covid-19 går vidare i kommunen och en vaccinbuss har satts in i veckan i Märsta där det är lägre andel vaccinerade.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
centrum_sommar_out
swedol_outsider
bostad_outsider
ridskola_2020_outsider
dack-outsider
sigtuna_vatten_outsider
mp-outsider
connys