moderaterna_sep2020
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Vården redo för julen

Jul- och nyårshelgen innebär ingen minskad bemanning i länets sjukvård: - I år finns det fler alternativ för de som behöver söka akut vård, säger Johan Bratt, chefsläkare på Stockholms läns landsting.

I den kommande jul- och nyårshelgen kommer sjukvården att ha bemanning på nio närakuter, sex akutmottagningar och 960 platser för äldre i geriatriken samt jourläkarbilar dygnet runt.
– Man behöver inte själv hålla reda på vad som passar bäst utan det enklaste är att ringa 1177 Vårdguiden när som helst på dygnet och få råd av en erfaren sjuksköterska. För den som skadat sig och behöver få veta om något är brutet kan närakuten vara det bästa alternativet, säger Johan Bratt, chefläkare för Stockholms läns landsting.

1177 Vårdguiden har en viktig roll för att ge rätt vårdform eller egenvård. Trycket väntas bli högst kring trettondagshelgen på grund av många röda dagar i följd. Bemanningen i sjukvården kommer också att vara högre i trettonhelgen.
– Vi behöver ha extra fokus på de äldsta och sköraste nu under jul och nyår. Vården runt dem måste fungera för att de ska få ett bra omhändertagande även över helgerna, fortsätter Johan Bratt.

Jourläkarbilar har också en viktig funktion för att komma hem till äldre och andra behövande så att de slipper åka till en akutmottagning. Det som skiljer vården i år från förra årets julhelg är att det brottats med åtta närakuter så att det finns nu finns totalt nio, besöken till närakuter och husläkare ökar också samtidigt som besöken till akutmottagningar minskat med 12 procent under de elva första månaderna detta år.

kcbygg_aug_helsida
boisigtuna
centrum_helsida2020
festspec_host2020_helsida

Husläkarjourer föreslås avvecklas

Nyheter Systemet med husläkarjourer föreslås avvecklas: - Närakuterna ska ta hand patienter som behöver akut vård som inte kan få det hos sin husläkare men som inte behöver akutsjukhusets alla resurser, säger enhetschef Christoffer Bernsköld på Hälso- och sjukvårdsförvaltningen.

connys_helsida

Vattenskador oroar sigtunabor

Nyheter Drygt 1000 stockholmare har medverkat i en undersökning om vattenskador som Länsförsäkringar beställt, bland dessa några sigtunabor.

2020_helsida
defacto_helsida
happyhomes_sommar2020
kcbygg_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
swedol_outsider
festspec_host2020_outsider