defacto_pan2020
Nya Karolinska sjukhuset i Solna är ett av akutsjukhusenFoto: Karolinska sjukhuset/Carin Tellström

Vården förbereder sig för hög belastning i sommar

Region Stockholm är förberedda för att hantera sommarens vård för invånarna med över 200 öppna vårdcentraler.

centrum_artikel

Nio närakuter, sex akutmottagningar och 200 öppna vårdcentraler ska hantera sjukvården i länet tillsammans med den avancerade sjukvården i hemmet som finns för över 2500 personer. Men regionen tror att även denna sommar kommer för få bemannade vårdplatser att bli ett problem.
– Ingen vill att patienter ska påverkas av att vi har svårt att bemanna vårdplatser. Vi kommer förstås jobba hårt för att öka vårdplatserna så mycket det går men kommer också ha åtgärder som exempelvis fler akuta dagvårdsplatser och mer avancerad sjukvård i hemmet, uppger Region Stockholms chefsläkare Johan Bratt.

Den sjukvård som de flesta stockholmare behöver finns dock och kommer vara öppen hela sommaren, fram för allt handlar det om de 200 vårdcentralerna och 1177 Vårdguiden med rådgivning dygnet runt samt närakuter med kvalificerad läkarbedömning och behandling på jourtid. Utöver det finns även fler ambulanser ute i regionen.

Johan Bratt säger att det är extra viktigt att i år ta hjälp av 1177 Vårdguiden för att bedöma var och när det är bäst att söka vård. Fler söker även vård utanför akutsjukhusen vilket är positivt då man vill styra om besöken till vårdcentraler och närakuter så att akutsjukhusen kan ta hand om livshotande fall. Antalet hjälp av läkare på vårdcentral var förra året drygt 700 000, ca 7700 per dag. Besöken på en närakut uppgick till ca 1200 per dag.

defacto_helsida
happy_homes_mars

Ordförandebeslut om försörjningsstöd tas om

Politik Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden får bakläxa av Förvaltningsrätten för att han inte hanterade frågan gällande att inte betala försörjningsstöd till personer som vistas illegalt i landet på rätt sätt.

speedy_helsida
kcbygg_helsida
connys_helsida
coronapandemin

Fem nya dödsfall i kommunen

Nyheter Kommunen har drabbats av fem nya dödsfall i covid-19 under förra veckan: - Det viktigaste sättet att få ner antalet fall med covid-19 är att stockholmarna fortsätter följa Folkhälsomyndighetens råd, säger smittskyddsläkaren Per Follin.

stottasigtuna_helsida
marina_helsida

Krafttag mot tjuvfiske i Garnsviken

Nyheter Nu ska Sigtuna fiskevårdsförening och Sportfiskarna ta krafttag mot tjuvfiske i främst Garnsviken som en del i ett projekt med Sigtuna kommun och Länsstyrelsen i Uppsala och Stockholm.

valvet_helsida
coronakrisen

Varslen närmar sig 40 000

Notiser Antalet varslade under coronakrisen närmar sig 40 000 personer i länet enligt siffror från Arbetsförmedlingen.

sommarlov_helsida
marina_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
stottasigtuna_outsider
speedy_outsider
studenten2020_outsider
ridskola_2020_outsider
studeravidare_outsider
swedol_outsider
valvet_outsider
sommarlov_outsider
kcbygg_outsider