arlandagk_panorama
Anna Starbrink (L), hälso- och sjukvårdsregionrådFoto: Liberalerna

Vårdcentral i Märsta får extraresurser

Arkadens Vårdcentral i Märsta kommer att få dela på 12 miljoner kronor tillsammans med 14 andra vårdcentraler i regionen.

centrum_pask

Region Stockholm har beslutat att 15 vårdcentraler kommer att få dela på 12 miljoner kronor för att genomföra hälsofrämjande insatser. Region Stockholm uppger i ett pressmeddelande att vårdcentralerna ligger i utsatta områden:
– Vården måste vara som starkast där hälsan är som sämst. Vi drar lärdomar av ett projekt på 6 vårdcentraler och startar nu en ordinarie verksamhet med ett särskilt hälsofrämjande uppdrag där behoven är som störst. 15 vårdcentraler uppfyller kriterierna och kommer få ta del av stödet, säger hälso- och sjukvårdsregionrådet Anna Starbrink (L).

Det handlar om att öka kunskapen om fysisk och psykisk ohälsa, riskerna med tobak, alkohol samt att förespråka fysisk aktivitet och hälsosam mat. I uppdraget från Region Stockholm ska vårdcentralen också förbättra tillgängligheten för personer i behov av vård men sällan söker sig till den. Sex miljoner kommer att fördelas jämnt mellan de 15 vårdcentralerna och resterande sex baserat på antal patienter.

colorama_april2
happyhomes_2019

Valsta får kontaktcenter

Notiser Valsta Centrum får ett kontaktcenter som invigs efter påsk: - Vi flyttar ut delar av vår service från kommunhuset till platser som är närmare invånarna, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

bonava_helsida
centrum_pask_helsida

Langby ny ordförande i SigtunaHem

Politik Erik Langby blir ny styrelseordförande i SigtunaHem efter Peter Kockum: - Det är roligt att komma in som styrelseordförande i ett välskött bolag som är i en spännande utveckling, säger Erik Langby i ett uttalande.

fme_helsida

Ta det lugnt i påsktrafiken

Notiser Polisen uppmanar påskresenärer som ska ut på vägarna att köra försiktigt då det är en av de mest trafikerade helgerna under året.

Högt betyg för livsmedelskontrollanterna

Nyheter Kommunens livsmedelskontrollanter tillhör några av landets bästa enligt Sveriges kommuner och landsting: - Målet är ju att det ska vara tydligt för företagarna vilka lagkrav som gäller, men de ska också känna att vi gärna hjälper till med stöd och rådgivning, säger Magdalena Alehagen, samordnare för livsmedelskontrollen i kommunen.

ica_pask
defacto_helsida

Risk för blodbrist i påsk

Notiser Blodcentralen i Stockholms län uppmanar blodgivare och personer som inte donerat tidigare att lämna blod inför påsken då blodlagren börjar sina.

sigtunavatten_standard

MAX plockar bort plastsugrören

Nyheter De orangea plaströren på MAX kommer att försvinna under året och ersättas med vita av förnybart papper: - Med vårt hållbarhetsarbete har MAX en ledande position och vi vill vara en förebild i branschen, säger Christoffer Bergfors, vice koncernchef på MAX Burgers.

logistik_utbildning

Nu råder dubbdäcksförbud

Nyheter Igår måndag var sista dagen att byta till sommardäck, från och med idag 16:e april är det förbud att köra med vinterdäck om det inte förväntas vinterväglag.

defacto_outsider
sigtunavatten_outsider
bonava_outsider
valsta_utveckling_2
sh_oppet
colorama_april
fme_outsider
ridskola2019_outsider