bovard_sh
Anna Starbrink (L), hälso- och sjukvårdsregionrådFoto: Liberalerna

Vårdcentral i Märsta får extraresurser

Arkadens Vårdcentral i Märsta kommer att få dela på 12 miljoner kronor tillsammans med 14 andra vårdcentraler i regionen.

banner_juni_artikel

Region Stockholm har beslutat att 15 vårdcentraler kommer att få dela på 12 miljoner kronor för att genomföra hälsofrämjande insatser. Region Stockholm uppger i ett pressmeddelande att vårdcentralerna ligger i utsatta områden:
– Vården måste vara som starkast där hälsan är som sämst. Vi drar lärdomar av ett projekt på 6 vårdcentraler och startar nu en ordinarie verksamhet med ett särskilt hälsofrämjande uppdrag där behoven är som störst. 15 vårdcentraler uppfyller kriterierna och kommer få ta del av stödet, säger hälso- och sjukvårdsregionrådet Anna Starbrink (L).

Det handlar om att öka kunskapen om fysisk och psykisk ohälsa, riskerna med tobak, alkohol samt att förespråka fysisk aktivitet och hälsosam mat. I uppdraget från Region Stockholm ska vårdcentralen också förbättra tillgängligheten för personer i behov av vård men sällan söker sig till den. Sex miljoner kommer att fördelas jämnt mellan de 15 vårdcentralerna och resterande sex baserat på antal patienter.

fme_helsida
oppning_helsida
sigtunavatten_standard
midsommar_valsta_helsida
sbrf_helsida
ica_valsta_choklad
defacto_helsida
happyhomes_2019

Nya bostäder står tomma

Bostad Nybyggda bostäder står tomma på grund av för hög hyra eller för höga priser, det konstaterar Länsstyrelsen i en ny rapport.

colorama_april2

Incidenter med hund ökar sommartid

Nyheter Sommartid är det många som låter hunden gå lös på gator eller i parker, men enligt lokala föreskrifter ska hunden vara kopplad på allmän plats även om du anser att du har god kontroll över den: - Vi har sedan 1 juni 2018 tagit emot över 670 anmälningar om lösa hundar som angripit, bitit eller allvarligt skrämt människor eller andra djur i Stockholms län, säger Anna Mattsson, samordnade på Länsstyrelsens enhet för djurskydd.

ridskola2019_outsider
sh_bovard_out
nrh
fme_outsider
sh_oppet
midsommar_valsta_outsider
connys
oppning_outsider
sbrf_outsider
colorama_april
defacto_outsider