bergstrand_jan_pan
Foto: Jamshid Jamshidi

Var villkorligt frigiven efter vansinnesfärd – Döms nu för grovt rattfylleri

Mannen som körde ihjäl två och dömdes till ett flerårigt fängelsestraff har nu dömts för rattfylleri.

centrum_artikel

För fyra år sedan körde mannen direkt från en rättegång gällande olovlig körning och rattfylleri till hemmet i Märsta. I Märsta fortsatte han dricka och körde genom centrala Märsta tills färden tog stopp på Stationsgatan där han krockade med en personbil varpå två äldre i 70-årsåldern avled till följd av skadorna.

Mannen dömdes fängelse i fyra år och sex månader. Han var dock ute i juni och körde då rattfull i Stockholm. Åtal väckte för grovt rattfylleri och nu har han dömts till nytt fängelsestraff, denna gång i två månader. Mannen var villkorligt frigiven och en tid av fyra månader förklaras förverkade.

Han förekommer i 16 avsnitt i belastningsregistret och skulle ha avtjänat straffet för vållande till annans död i slutet av november i år. Han medger det senaste brottet och domen blir nu två månader för grovt rattfylleri. Färden gick genom centrala Stockholm 28:e juni i år och han hade 0,59 milligram alkoholkoncentration i utandningsluften.

handbollsskola
2020_helsida
centrum_helsida2020
coronapandemin

Snart har åtta av tio tagit vaccin

Nyheter Andelen vaccinerade går sakta uppåt och snart har 80 procent tagit en första dos. Samtidigt meddelar FHM att tre av fyra covid-19-fall vecka 2 var personer som redan var vaccinerade.

happyhomes_sommar2020
connys_helsida
mod_helsida
defacto_helsida

Morgonkollen

Notiser Polis: Just nu inga speciella händelser att rapportera om. Väder: Några minusgrader i under dagen, ett snöfall drog in över…

valet2022

Klart: Holst leder Moderaterna i valrörelsen

Politik Moderaterna gjorde på onsdagskvällen klart med valsedel och inte oväntat toppas den av Olov Holst: - Det är både roligt och tillfredsställande att nomineringsstämman nu slagit fast valsedeln för årets viktiga val, säger Holst i ett uttalande.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

swedol_outsider
nrh
moderat_outsider
centrum_sommar_out
bergstrand_out_jan
connys
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider