panorama_centrum
Foto: Jamshid Jamshidi

Var villkorligt frigiven efter vansinnesfärd – Döms nu för grovt rattfylleri

Mannen som körde ihjäl två och dömdes till ett flerårigt fängelsestraff har nu dömts för rattfylleri.

För fyra år sedan körde mannen direkt från en rättegång gällande olovlig körning och rattfylleri till hemmet i Märsta. I Märsta fortsatte han dricka och körde genom centrala Märsta tills färden tog stopp på Stationsgatan där han krockade med en personbil varpå två äldre i 70-årsåldern avled till följd av skadorna.

Mannen dömdes fängelse i fyra år och sex månader. Han var dock ute i juni och körde då rattfull i Stockholm. Åtal väckte för grovt rattfylleri och nu har han dömts till nytt fängelsestraff, denna gång i två månader. Mannen var villkorligt frigiven och en tid av fyra månader förklaras förverkade.

Han förekommer i 16 avsnitt i belastningsregistret och skulle ha avtjänat straffet för vållande till annans död i slutet av november i år. Han medger det senaste brottet och domen blir nu två månader för grovt rattfylleri. Färden gick genom centrala Stockholm 28:e juni i år och han hade 0,59 milligram alkoholkoncentration i utandningsluften.

defacto_helsida
2020_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

liber_helsida
marinan_helsida
ewas_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

centrum_sommar2022_helsida
mp_helsida_april

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

connys_helsida

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Kommunledningen välkomnar Arlandautredningen

Politik På fredagen presenterade regeringen resultatet av Arlandautredningen: - Det är oerhört tillfredsställande att utredningen nu föreslår att en Arlandaförhandlare utses. Det är något jag och Sigtuna kommun de senaste fyra åren lagt mycket tid på att få till stånd, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

moderat_outsider
marina_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
mp_outsider2022
ewas_outsider
centrum_sommar_outsider2022
connys
swedol_outsider