defacto_pan2020
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Var tionde nyproduktion prissättes

Drygt var tionde nyproducerad lägenhet i kommunen har prissänkts i år visar siffror från Booli.

centrum_artikel

Bostadssajten Boolis siffror visar att var tionde nyproducerad lägenhet i kommunen har prissänkta i år, siffran är en procent högre än 2018 men klart under 2017 då var fjärde nyproducerad lägenhet prissättes. I länet är snittet att 16 procent av de nyproducerade lägenheterna prissänkt. En anledning till sänkningarna kan vara att lägenheterna läggs ut innan de står klara och att producenten då överskattat värdet på marknaden.

Utbudet av nyproducerade lägenheter i april i år var 86 stycken, 2017 var ett år med mängder av nyproducerade lägenheter ute till försäljning varje månad. Även 2018 hade ett stort utbud av nyproducerade lägenheter men prissänkningarna var alltså långt under än 2017-års nivåer.

kcbygg_helsida
sommarlov_helsida

Ordförandebeslut om försörjningsstöd tas om

Politik Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden får bakläxa av Förvaltningsrätten för att han inte hanterade frågan gällande att inte betala försörjningsstöd till personer som vistas illegalt i landet på rätt sätt.

connys_helsida
stottasigtuna_helsida
valvet_helsida
coronapandemin

Fem nya dödsfall i kommunen

Nyheter Kommunen har drabbats av fem nya dödsfall i covid-19 under förra veckan: - Det viktigaste sättet att få ner antalet fall med covid-19 är att stockholmarna fortsätter följa Folkhälsomyndighetens råd, säger smittskyddsläkaren Per Follin.

happy_homes_mars
studenten2020_helsida

Krafttag mot tjuvfiske i Garnsviken

Nyheter Nu ska Sigtuna fiskevårdsförening och Sportfiskarna ta krafttag mot tjuvfiske i främst Garnsviken som en del i ett projekt med Sigtuna kommun och Länsstyrelsen i Uppsala och Stockholm.

speedy_helsida
coronakrisen

Varslen närmar sig 40 000

Notiser Antalet varslade under coronakrisen närmar sig 40 000 personer i länet enligt siffror från Arbetsförmedlingen.

studeravidare_helsida
marina_outsider
valvet_outsider
sigtuna_vatten_outsider
sommarlov_outsider
ridskola_2020_outsider
kcbygg_outsider
swedol_outsider
nrh
studeravidare_outsider
speedy_outsider
stottasigtuna_outsider
studenten2020_outsider