bostadsformedling
Foto: Riksbanken

Var tionde är fattig i kommunen

Drygt var tionde person i kommunen anses vara fattig enligt Dagens Samhälle.

centrum_artikel

Dagens Samhälle har kartlagt inkomstklyftorna i landets kommuner, det framgår att de flesta rika bor i Stockholms län, flest i Danderyd där 36,6 procent hade inkomster över riksmedianen. I Sigtuna kommun var det ”bara” åtta procent som hade inkomster som motsvarar 200 procent av medianinkomsten i Sverige. Sigtuna ökar dock andelen rika med 1,2 procent mellan 2011 och 2015.

Dock toppar Sigtuna en mindre smickrande lista gällande Stockholms län, här finns en stor andel fattiga, det vill säga personer som tjänar 60 procent av medianinkomsten, 12,4 procent. Bara i Botkyrka och Södertälje finns fler personer som räknas som fattiga. I Södertälje är det knappt var femte person som räknas som fattig (18,7 procent). I jämförelse med Väsby har Sigtuna ca två procent fler fattiga men ungefär lika många rika.

Dagens Samhälle har jämfört utvecklingen på inkomsterna mellan åren 2011-2015, för Sigtunas del är ökningen både för rika och fattiga. Andelen medelinkomsttagare i kommunen har mellan åren minskat från 81,1 till 79,4 procent. 14 av de 20 kommunerna med högst andel höginkomsttagare finns i Stockholms län.

sommar_sigtuna2020
defacto_helsida
brobygget_midgard_helsida
centrum_helsida2020
speedy_helsida
brobygget_helsida_valsta
marina_helsida
kaa_sigtuna_helsida
landsbygd_sigtuna_helsida
spedition_sigtuna
connys_helsida

SAS igång med fler linjer

Näringsliv SAS meddelar att de går igång med fler linjer till utrikesdestinationer till och från Arlanda: I slutet av juni återupptar SAS trafiken från Stockholm till ett antal medelhavsdestinationer, skriver SAS i ett pressmeddelande.

happyhomes_sommar2020
centrum_sommar_out
swedol_outsider
studeravidare_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
sigtuna_natur_sommar_outsider
brobygget_outsider_valsta
kaa_outsider
speedy_outsider
marina_outsider
landsbygd_sigtuna_outsider
brobygget_midgard_outsider
ridskola_2020_outsider