bovard_sh
Foto: Genrebild

Var sparsam med vattnet

Vattenverken får nu jobba för högtryck för att leverera rent vatten i vörmeböljan. Sigtuna kommun uppmanar invånare att använda vattnet sparsamt.

rosta_sigtuna2

Värmeböljan innebär att det går åt mycket mer vatten än vanligt, dels för konsumtion men även för att fylla pooler, tvätta bilar och vattna gräsmattor. Kommunen meddelar nu att vattenverken i länet jobbar för högtryck och ligger nära maxkapacitet.

Hela Mälaren är dricksvattentäkt för de flesta kommuninvånare vilket är till fördel och det finns obegränsat med vatten att tillgå, dock har vattenverken en begränsad kapacitet för rening och produktion av dricksvatten. Därför behöver invånarna i länet att hjälpas åt för att använda vattnet smart.

Norrvatten och Stockholm Vatten och Avfall som levererar dricksvatten till större delen av stockholmsområdet vädjar att undvika onödig vattenanvändning så länge böljan håller i sig. Att tänka på är att undvika att vattna gräsmattan, om den ändå måste vattnas så gör det kvällstid. Tvätta inte bilen just nu, duscha istället för att bada, stäng av vattnet när du borstar tänderna, kör fulla tvätt- och diskmaskiner, ställ en fylld tillbringare med vatten i kylen så att du inte behöver låta kranen rinna för att det ska bli kallt.

eu-valet

Valet är igång

Politik Vallokalerna öppnade upp vid 8-tiden på söndagen: - Det är många poströster som kommit in, säger Torsten Cedervi, vallokalens ordförande i Prästängarna/S:t Per.

eu_sap
happyhomes_2019

Märstabo lurade bilägare

Notiser En märstabo döms för grovt bedrägeri sedan han lurat 18 målsäganden att sälja sina bilar via honom men betalade inte ut ersättningen till dem.

nationaldag_helsida
oppning_helsida
EXTRA

Misshandel på skola

Blåljus Polis har upprättat en anmälan om misshandel och ofredande efter ett bråk på en skola i kommunen: - Det är minderåriga som är inblandade så jag kan inte uttala mig om vad som har hänt, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

Kvotflyktingar riskerar vräkning

Nyheter Kvotflyktingar som kommit till kommunen kommer nu att vräkas: - Kommunen har i grunden en skyldighet mot kvotflyktingar på samma sätt som alla andra invånare i form av stöd från socialtjänst, barnomsorg, skola, osv, uppger Anna Jernberg Carlsson, pressansvarig i kommunen.

v_eu_helsida
mp_eu
nationaldag_helsida
rosta_sigtuna2
varfest_helsida
moderaterna_maj_outsider
connys
nationaldag_out
sh_oppet
colorama_april
bonava_maj_outsider
rosta_sigtuna
mp_eu_outsider
defacto_outsider
ridskola2019_outsider
sh_bovard_out
fme_outsider
nrh
oppning_outsider
v_eu
sap_outsider_eu