defacto_pan
Foto: Genrebild

Var sparsam med vattnet

Vattenverken får nu jobba för högtryck för att leverera rent vatten i vörmeböljan. Sigtuna kommun uppmanar invånare att använda vattnet sparsamt.

marstakalaset_artikel

Värmeböljan innebär att det går åt mycket mer vatten än vanligt, dels för konsumtion men även för att fylla pooler, tvätta bilar och vattna gräsmattor. Kommunen meddelar nu att vattenverken i länet jobbar för högtryck och ligger nära maxkapacitet.

Hela Mälaren är dricksvattentäkt för de flesta kommuninvånare vilket är till fördel och det finns obegränsat med vatten att tillgå, dock har vattenverken en begränsad kapacitet för rening och produktion av dricksvatten. Därför behöver invånarna i länet att hjälpas åt för att använda vattnet smart.

Norrvatten och Stockholm Vatten och Avfall som levererar dricksvatten till större delen av stockholmsområdet vädjar att undvika onödig vattenanvändning så länge böljan håller i sig. Att tänka på är att undvika att vattna gräsmattan, om den ändå måste vattnas så gör det kvällstid. Tvätta inte bilen just nu, duscha istället för att bada, stäng av vattnet när du borstar tänderna, kör fulla tvätt- och diskmaskiner, ställ en fylld tillbringare med vatten i kylen så att du inte behöver låta kranen rinna för att det ska bli kallt.

colorama_april2

Anställda vittnar om uteblivna löner

Nyheter märsta.nu har den senaste tiden fått många samtal från personal inom äldreomsorgen som vittnar om att deras timmar inte registreras som de ska och att löner uteblir: - Vi tar på oss extra arbetspass men får inte betalt för det, säger en av personerna.

Många gick på lovskola

Nyheter Sigtuna kommuns sommarskola för nior utan behörighet till gymnasiet har varit lyckad och de flesta har nu nått gymnasiebehörighet.

ica_valsta_choklad
kontor_thaifong

Polisen satsar på sänkt hastighet denna vecka

Nyheter Denna vecka kommer det att vara nationell trafiksäkerhetsvecka och polisen kommer främst vara utanför skolor: - Vi arbetar för att fler ska följa hastighetsgränserna genom att till exempel genomföra hastighetskontroller, säger Ursula Edström, trafikstrateg på Polisen.

sommar
arlanda_golf_juli
sigtunavatten_standard
sommar_centrum
tonårsmordet

Pappan: Ingen letade efter min son

Nyheter Polisen kritiseras av föräldrarna till den mördade 15-åringen som hittades i Valstas elljusspår i vintras: - Varför letade ingen efter min son, frågar sig pappan i ett reportage i Dagens Nyheter.

marstakalas_helsida
EXTRA

Pojke rånades i Valsta

Blåljus En pojke rånades under kvällen i Valsta av flera personer: - Han blev av med klocka, halskedja och mobiltelefon, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

defacto_helsida
defacto_outsider
nrh
connys
colorama_april
arlanda_golf_juli2_outsider
sportfiske_sommar