panorama_centrum
Kristoffer Tamsons, trafikregionrådFoto: Pressbild/Moderaterna

Var sjunde saknar biljett

Uppemot var sjunde resenär har i samband med kontroller saknat giltig biljett i kollektivtrafiken.

Dagens Nyheter rapporterar om att var sjunde resenär inte kunnat visa upp giltig biljett i kollektivtrafiken i samband med kontroller.
– Sluta stjäl från er själva. Det är vi stockholmare som till slut måste stå för notan, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons (M) till DN.

Biljettkontrollerna återupptogs nyligen. 17400 kontroller har genomförts mellan 29 juli-11 augusti. 5,6 procent kunde inte visa upp någon giltig biljett, förra året var motsvarande siffra 0,75 procent enligt DN.
– Det ger en bild av ett Stockholm som alltmer verkar ha bestämt sig för att fuska och tjuvåka. Och det i en väldigt svår tid, fortsätter Kristoffer Tamsons enligt DN.

Antalet blir större om man även räknar in personer som avvikit eller vägrat låtit sig kontrolleras, då är siffran 13,6 procent. Motsvarande totalsiffra förra året var 1,96 procent.
– Det här är skrämmande siffror. De första kontrollerna talar för att var sjunde åkare är en fuskare. Det har skett ett moralskifte som innebär att vi har fått en pandemiplankning som vi inte har anat, uppger Tamsons för Dagens Nyheter.

Många av de som fuskar är sådana som inte kunnat betala eller blippa utan det är ”överlagt fusk” menar Tamsons.
– Jag tror att det finns många faktorer bakom detta. En är att tillfället gör tjuven. Man passar på när andra inte gör rätt för sig. Sen finns det en del som av politiska skäl inte vill följa våra gemensamt uppsatta lagar och regler, säger Kristoffer Tamsons till DN.

centrum_sommar2022_helsida
marinan_helsida
ewas_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

connys_helsida
defacto_helsida
mp_helsida_april
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

liber_helsida
2020_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ewas_outsider
moderat_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
mp_outsider2022
connys
centrum_sommar_outsider2022
nrh
sigtuna_vatten_outsider
marina_outsider