defacto_pan2020
Kristoffer Tamsons, trafikregionrådFoto: Pressbild/Moderaterna

Var sjunde saknar biljett

Uppemot var sjunde resenär har i samband med kontroller saknat giltig biljett i kollektivtrafiken.

fraga_liberalerna

Dagens Nyheter rapporterar om att var sjunde resenär inte kunnat visa upp giltig biljett i kollektivtrafiken i samband med kontroller.
– Sluta stjäl från er själva. Det är vi stockholmare som till slut måste stå för notan, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons (M) till DN.

Biljettkontrollerna återupptogs nyligen. 17400 kontroller har genomförts mellan 29 juli-11 augusti. 5,6 procent kunde inte visa upp någon giltig biljett, förra året var motsvarande siffra 0,75 procent enligt DN.
– Det ger en bild av ett Stockholm som alltmer verkar ha bestämt sig för att fuska och tjuvåka. Och det i en väldigt svår tid, fortsätter Kristoffer Tamsons enligt DN.

Antalet blir större om man även räknar in personer som avvikit eller vägrat låtit sig kontrolleras, då är siffran 13,6 procent. Motsvarande totalsiffra förra året var 1,96 procent.
– Det här är skrämmande siffror. De första kontrollerna talar för att var sjunde åkare är en fuskare. Det har skett ett moralskifte som innebär att vi har fått en pandemiplankning som vi inte har anat, uppger Tamsons för Dagens Nyheter.

Många av de som fuskar är sådana som inte kunnat betala eller blippa utan det är ”överlagt fusk” menar Tamsons.
– Jag tror att det finns många faktorer bakom detta. En är att tillfället gör tjuven. Man passar på när andra inte gör rätt för sig. Sen finns det en del som av politiska skäl inte vill följa våra gemensamt uppsatta lagar och regler, säger Kristoffer Tamsons till DN.

julen_helsida
defacto_helsida
helsida
2020_helsida
manskold_helsida
happyhomes_sommar2020

Lurade COOP på 36 000 kronor

Notiser En man döms för omfattande bedrägeri som skett på flera platser i landet, bland annat lurades COOP i Märsta på varor för 36 000 kronor.

kristina_helsida
connys_helsida
meko_helsida
speedy_vinter_helsida
centrum_helsida2020
kkdk_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

kkdk_outsider
kristina_outsider
sigtuna_vatten_outsider
budget_outsider
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
julen_outsider
meko_outsider
outsider
manskold_outsider
speedy_vinter2020_outsider
swedol_outsider
nrh