defacto_pan2020
Kristoffer Tamsons, trafikregionrådFoto: Pressbild/Moderaterna

Var sjunde saknar biljett

Uppemot var sjunde resenär har i samband med kontroller saknat giltig biljett i kollektivtrafiken.

centrum_artikel

Dagens Nyheter rapporterar om att var sjunde resenär inte kunnat visa upp giltig biljett i kollektivtrafiken i samband med kontroller.
– Sluta stjäl från er själva. Det är vi stockholmare som till slut måste stå för notan, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons (M) till DN.

Biljettkontrollerna återupptogs nyligen. 17400 kontroller har genomförts mellan 29 juli-11 augusti. 5,6 procent kunde inte visa upp någon giltig biljett, förra året var motsvarande siffra 0,75 procent enligt DN.
– Det ger en bild av ett Stockholm som alltmer verkar ha bestämt sig för att fuska och tjuvåka. Och det i en väldigt svår tid, fortsätter Kristoffer Tamsons enligt DN.

Antalet blir större om man även räknar in personer som avvikit eller vägrat låtit sig kontrolleras, då är siffran 13,6 procent. Motsvarande totalsiffra förra året var 1,96 procent.
– Det här är skrämmande siffror. De första kontrollerna talar för att var sjunde åkare är en fuskare. Det har skett ett moralskifte som innebär att vi har fått en pandemiplankning som vi inte har anat, uppger Tamsons för Dagens Nyheter.

Många av de som fuskar är sådana som inte kunnat betala eller blippa utan det är ”överlagt fusk” menar Tamsons.
– Jag tror att det finns många faktorer bakom detta. En är att tillfället gör tjuven. Man passar på när andra inte gör rätt för sig. Sen finns det en del som av politiska skäl inte vill följa våra gemensamt uppsatta lagar och regler, säger Kristoffer Tamsons till DN.

2020_helsida
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

connys_helsida
speedy_vinter_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

happyhomes_sommar2020
sigtunastad_helsida
centrum_helsida2020
rentawreck_helsida
Moderaterna_helsida2021
dackskiftarna_helsida
defacto_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

ridskola2020_helsida
vardcentral_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
moderaterna_sigtuna
vardcentral_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
connys
dackskiftarna_outsider
sigtunastad_outsider
speedy_vinter2020_outsider
rentawreck_outsider