halloween_centrum
Kristoffer Tamsons, trafikregionrådFoto: Pressbild/Moderaterna

Var sjunde saknar biljett

Uppemot var sjunde resenär har i samband med kontroller saknat giltig biljett i kollektivtrafiken.

centrum_artikel

Dagens Nyheter rapporterar om att var sjunde resenär inte kunnat visa upp giltig biljett i kollektivtrafiken i samband med kontroller.
– Sluta stjäl från er själva. Det är vi stockholmare som till slut måste stå för notan, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons (M) till DN.

Biljettkontrollerna återupptogs nyligen. 17400 kontroller har genomförts mellan 29 juli-11 augusti. 5,6 procent kunde inte visa upp någon giltig biljett, förra året var motsvarande siffra 0,75 procent enligt DN.
– Det ger en bild av ett Stockholm som alltmer verkar ha bestämt sig för att fuska och tjuvåka. Och det i en väldigt svår tid, fortsätter Kristoffer Tamsons enligt DN.

Antalet blir större om man även räknar in personer som avvikit eller vägrat låtit sig kontrolleras, då är siffran 13,6 procent. Motsvarande totalsiffra förra året var 1,96 procent.
– Det här är skrämmande siffror. De första kontrollerna talar för att var sjunde åkare är en fuskare. Det har skett ett moralskifte som innebär att vi har fått en pandemiplankning som vi inte har anat, uppger Tamsons för Dagens Nyheter.

Många av de som fuskar är sådana som inte kunnat betala eller blippa utan det är ”överlagt fusk” menar Tamsons.
– Jag tror att det finns många faktorer bakom detta. En är att tillfället gör tjuven. Man passar på när andra inte gör rätt för sig. Sen finns det en del som av politiska skäl inte vill följa våra gemensamt uppsatta lagar och regler, säger Kristoffer Tamsons till DN.

dack-helsida

Så vill Bergqvist (L) vända trenden i Valsta

Politik Liberalerna har suttit i kommunledningen i olika konstellationer sedan 2014. Under 2021 klassades Valsta som utsatt område men till 2030 ska alla utsatta områden vara borta enligt förslag från partiet.

centrum_helsida2020

Märstabo döms i blocketbedrägeri

Notiser En man från Märsta döms för grovt penningtvättsbrott sedan han lurat andra att betala in pengar för varor, pengarna skickades sedan vidare till andra konton.

happyhomes_sommar2020
connys_helsida
bostad_helsida
defacto_helsida
helsida_var2021

Askerson bemöter kritiken: (S) far med osanning

Politik Efter kritiken som Socialdemokraterna riktat mot Mattias Askerson för att på "eget bevåg" JO-anmält Migrationsverket talar han nu ut: - Socialdemokraterna far med osanning när de påstår att jag i samband med ärenden på föregående nämndsammanträde brutit mot kommunens regler eller att jag vid sammanträdet fick kritik för att ha gjort så. Det är ett mycket anmärkningsvärt agerande från Socialdemokraterna.

2020_helsida
mp_host_helsida
EXTRA

Hård kritik mot Askerson för JO-anmälan

Politik Sigtuna kommun JO-anmälde Migrationsverket för hanteringen kring nyanlända som slussas till kommunen, dock hävdar Socialdemokraterna att nämndordförande Mattias Askerson (M) inte kan agera själv i en anmälan.

coronapandemin

Sju områden med lägre vaccinationstäckning

Notiser Vaccinationen mot covid-19 går vidare i kommunen och en vaccinbuss har satts in i veckan i Märsta där det är lägre andel vaccinerade.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

dack-outsider
connys
ridskola_2020_outsider
nrh
bostad_outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
mp-outsider
centrum_sommar_out