defacto_pan
Här på Magasinet i Märsta Centrum riggar märsta.nu upp en tv-studio i samband med valhelgen.Foto: Pressbild
Daniel Iskander, chefredaktör och ansvarig utgivare, ska leda debatten och valvakan

Var med i valets hetaste debatt

8:e september, dagen före valet kommer märsta.nu att hålla en livesänd tv-debatt som kan följas på nätet eller på plats: - Det blir en unik debatt som aldrig gjorts i kommunen tidigare, kommenterar Daniel Iskander, chefredaktör på märsta.nu

Det blir en öppen debatt där politiska företrädare för partierna i kommunfullmäktige får svara på frågor. Debatten kommer att vara moderatorstyrd men samtidigt öppen för allmänhet att följa live och även direkt kunna ställa frågor på plats eller via sociala medier, mail, sms och så vidare:
– Det handlar om en allmänpolitisk debatt där partierna kan berätta vart de står, säger Daniel Iskander, chefredaktör för märsta.nu

Ämnena hemliga än så länge
Frågorna är än så länge hemliga för de politiska partierna men kommer att offentliggöras några dagar innan debatten. I samband med att partierna får dem kommer även läsarna att få ta del av dem och vi kommer börja ta emot frågor från er.
– Eftersom debatten sker i öppen miljö på Magasinet i Märsta Centrum kan vem som helst komma och ställa frågor i samband med de pauser som finns för frågor under debatten.

Ta chansen
Debatten kommer också att vara extra lång, omkring två timmar på dagtid mellan 15.30-17.30. Skulle det behövas så blir det mer tid. Ingen kommuninvånare ska lämna Magasinet och inte ha fått svar på en viktig fråga:
– Ta chansen att lyssna på alla partierna och vad de har att säga eller ställ dina frågor. Det blir ett unikt tillfälle då det inte är så ofta som man har alla partierna samlade tillsammans, uppmanar Daniel Iskander.

Valvaka på valdagen
Inte nog med det så laddar vi upp för en valvaka under valdagen. Från 18 och framåt kommer man att kunna följa valet ur ett lokalt perspektiv från vår uppriggade tv-studio på Magssinet. Även där kommer politiska företrädare att medverka, likaså allmänhet är välkomna att tycka till om valet.
– Det bjuds på intervjuer och analyser från valet och valdagen. Förhoppningsvis kan vi även ordna ett valresultat innan kvällen är till ända, säger Daniel Iskander.

valet2018

Rödgrönt samarbete i opposition

Politik De rödgröna, Vänsterpartiet, Socialdemokraterna och Miljöpartiet, har enats om ett valtekniskt samarbete i opposition för den kommande mandatperioden: - I de flesta kommuner gör man liknande överenskommelser för att få till en likvärdig påverkansmöjlighet och insyn i nämnder och styrelser. Rent politiskt jobbar socialdemokraterna för att få ut sin politik till väljarna genom att lägga fram egna förslag, säger Marie Axelson (S), tjänstledigt oppositionsråd.

centrumbanner

Eddaskolan med i landets största kemiexperiment

Ung & Student Klas 3B på Eddaskolan var med på Kemins dag förra veckan: - Vi lärde oss hur man ska tänka när man tillverkar läkemedel eftersom matsmältningsorganen har olika pH - magen är sur och tarmen är basisk, berättar klassläraren Katarina Stenman.

happy_homes_juli
hostlov_sigtuna
defacto_host2018
EXTRA

Man attackerade bank

Blåljus En man ska ha kastat sten mot Nordeas fönster under förmiddagen: -Vi har signalement men ingen är gripen, säger Mats Eriksson vid Polisens ledningscentral.

Krock i Arlandastad

Blåljus Tre fordon krockade på Bristagatan under förmiddagen: - Alla tre har bärgats och det är klart förbi platsen, sa Mats Eriksson vid Polisen till märsta.nu.

EXTRA

Stökig kväll i Valsta

Blåljus Det var stökigt i Valsta under söndagskvällen. Ordningsvakter fick sin bilruta krossad och en person rånades på sin jacka.

valet2018

(S)-toppen avgår för att ta över Revisorsnämnden

Politik Socialdemokraternas andranamn i höstens val, Steffen Oxenvad, lämnar sitt uppdrag i fullmäktige för att istället ta över som ordförande i revisionen: - Kommunrevisionen är en av kommunens viktigaste demokratiska kontrollinstanser och posten som ordförande är enda ordförandeposten som tillfaller oppositionen, skriver Steffen i mail i märsta.nu

sportfiske_banner
connys
objekt2
komvuxq3_4
nrh_sigtuna
objekt3
sigtunavatten_standard
outsider
sbrf_sep
objekt4