defacto_pan
Här på Magasinet i Märsta Centrum riggar märsta.nu upp en tv-studio i samband med valhelgen.Foto: Pressbild
Daniel Iskander, chefredaktör och ansvarig utgivare, ska leda debatten och valvakan

Var med i valets hetaste debatt

8:e september, dagen före valet kommer märsta.nu att hålla en livesänd tv-debatt som kan följas på nätet eller på plats: - Det blir en unik debatt som aldrig gjorts i kommunen tidigare, kommenterar Daniel Iskander, chefredaktör på märsta.nu

Det blir en öppen debatt där politiska företrädare för partierna i kommunfullmäktige får svara på frågor. Debatten kommer att vara moderatorstyrd men samtidigt öppen för allmänhet att följa live och även direkt kunna ställa frågor på plats eller via sociala medier, mail, sms och så vidare:
– Det handlar om en allmänpolitisk debatt där partierna kan berätta vart de står, säger Daniel Iskander, chefredaktör för märsta.nu

Ämnena hemliga än så länge
Frågorna är än så länge hemliga för de politiska partierna men kommer att offentliggöras några dagar innan debatten. I samband med att partierna får dem kommer även läsarna att få ta del av dem och vi kommer börja ta emot frågor från er.
– Eftersom debatten sker i öppen miljö på Magasinet i Märsta Centrum kan vem som helst komma och ställa frågor i samband med de pauser som finns för frågor under debatten.

Ta chansen
Debatten kommer också att vara extra lång, omkring två timmar på dagtid mellan 15.30-17.30. Skulle det behövas så blir det mer tid. Ingen kommuninvånare ska lämna Magasinet och inte ha fått svar på en viktig fråga:
– Ta chansen att lyssna på alla partierna och vad de har att säga eller ställ dina frågor. Det blir ett unikt tillfälle då det inte är så ofta som man har alla partierna samlade tillsammans, uppmanar Daniel Iskander.

Valvaka på valdagen
Inte nog med det så laddar vi upp för en valvaka under valdagen. Från 18 och framåt kommer man att kunna följa valet ur ett lokalt perspektiv från vår uppriggade tv-studio på Magssinet. Även där kommer politiska företrädare att medverka, likaså allmänhet är välkomna att tycka till om valet.
– Det bjuds på intervjuer och analyser från valet och valdagen. Förhoppningsvis kan vi även ordna ett valresultat innan kvällen är till ända, säger Daniel Iskander.

outsider

Politiker: Trygghetscentret ska öka servicen

Politik Trygghetscentret ska även ge ökad service i och med det centrala läget och kortare kontaktvägar till kommun och myndigheter: - Vi har också stora förhoppningar att invånarna kommer uppleva ökad service genom det centrala läget och lättillgängligheten. Att känna sig trygg ger frihet och är grundläggande för invånarna och vi lovar fortsätta arbetet med satsningen ”Trygga Sigtuna”, uppger den alliansledda kommunledningen i ett uttalande.

sigtuna_funkis
sigtunavatten_standard

Besvärligt väglag i trafiken

Notiser Det råder i praktiken ishalka i hela vägnätet i kommunen, detta efter gårdagens sjunkande temperatur i kombination med underkylt regn.

frisyr_december

Bättre läge för Arlanda idag

Notiser Läget i flygtrafiken på torsdagen är bättre än i onsdags kväll då två av tre banor stängdes ner: - Det ser betydligt bättre ut idag. Vi har två banor öppna men vi räknar med att flygen kan ha 15 minuters förseningar, säger Åsa Öhman pressansvarig på Swedavia till SVT Stockholm.

korpen_jan-feb

Kraftig nedgång av bostadsinbrott: Grannsamverkan bidragande orsak

Nyheter Antalet bostadsinbrott i Sigtuna kommun minskade kraftigt det gångna året enligt siffror från Grannsamverkarna i Sigtuna kommun: -Som ordförande i Grannsamverkarna vill jag gärna påstå att just den utökade organiserade grannsamverkan bidragit till att minska antalet bostadsinbrott 2018. Men det finns förstås andra bidragande förklaringar också, säger David Lundqvist, ordförande för Grannsamverkarna.

nrh
connys
banner_trerosor
funkis_2