arlandagk_panorama
Här på Magasinet i Märsta Centrum riggar märsta.nu upp en tv-studio i samband med valhelgen.Foto: Pressbild
Daniel Iskander, chefredaktör och ansvarig utgivare, ska leda debatten och valvakan

Var med i valets hetaste debatt

8:e september, dagen före valet kommer märsta.nu att hålla en livesänd tv-debatt som kan följas på nätet eller på plats: - Det blir en unik debatt som aldrig gjorts i kommunen tidigare, kommenterar Daniel Iskander, chefredaktör på märsta.nu

centrum_pask

Det blir en öppen debatt där politiska företrädare för partierna i kommunfullmäktige får svara på frågor. Debatten kommer att vara moderatorstyrd men samtidigt öppen för allmänhet att följa live och även direkt kunna ställa frågor på plats eller via sociala medier, mail, sms och så vidare:
– Det handlar om en allmänpolitisk debatt där partierna kan berätta vart de står, säger Daniel Iskander, chefredaktör för märsta.nu

Ämnena hemliga än så länge
Frågorna är än så länge hemliga för de politiska partierna men kommer att offentliggöras några dagar innan debatten. I samband med att partierna får dem kommer även läsarna att få ta del av dem och vi kommer börja ta emot frågor från er.
– Eftersom debatten sker i öppen miljö på Magasinet i Märsta Centrum kan vem som helst komma och ställa frågor i samband med de pauser som finns för frågor under debatten.

Ta chansen
Debatten kommer också att vara extra lång, omkring två timmar på dagtid mellan 15.30-17.30. Skulle det behövas så blir det mer tid. Ingen kommuninvånare ska lämna Magasinet och inte ha fått svar på en viktig fråga:
– Ta chansen att lyssna på alla partierna och vad de har att säga eller ställ dina frågor. Det blir ett unikt tillfälle då det inte är så ofta som man har alla partierna samlade tillsammans, uppmanar Daniel Iskander.

Valvaka på valdagen
Inte nog med det så laddar vi upp för en valvaka under valdagen. Från 18 och framåt kommer man att kunna följa valet ur ett lokalt perspektiv från vår uppriggade tv-studio på Magssinet. Även där kommer politiska företrädare att medverka, likaså allmänhet är välkomna att tycka till om valet.
– Det bjuds på intervjuer och analyser från valet och valdagen. Förhoppningsvis kan vi även ordna ett valresultat innan kvällen är till ända, säger Daniel Iskander.

centrum_pask_helsida

Telenät stängs ner

Notiser Det gamla kopparnätet som Telia har håller på att stängas ner och 2020 är det delen i Sigtuna som berörs.

happyhomes_2019
fme_helsida

Glad påsk

Notiser Vi på märsta.nu önskar alla våra läsare en glad påsk!

colorama_april2
defacto_helsida

Kommunens pressansvarige drabbades av blodpropp som 23-åring

Nyheter Sigtuna kommuns pressansvarige Anna Jernberg Carlsson fick blodpropp som 23-åring, nu vill hon uppmärksamma andra unga på att propp kan slå till när som helst: - Uteslut inte proppar för att du är i 20-årsåldern. Ju tidigare man upptäcker det, desto bättre hjälp kan man få, säger hon till Malou efter tio enligt Expressen.

bonava_helsida
logistik_utbildning

Valsta får kontaktcenter

Notiser Valsta Centrum får ett kontaktcenter som invigs efter påsk: - Vi flyttar ut delar av vår service från kommunhuset till platser som är närmare invånarna, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

sigtunavatten_standard
valsta_utveckling

Langby ny ordförande i SigtunaHem

Politik Erik Langby blir ny styrelseordförande i SigtunaHem efter Peter Kockum: - Det är roligt att komma in som styrelseordförande i ett välskött bolag som är i en spännande utveckling, säger Erik Langby i ett uttalande.

Ta det lugnt i påsktrafiken

Notiser Polisen uppmanar påskresenärer som ska ut på vägarna att köra försiktigt då det är en av de mest trafikerade helgerna under året.

defacto_outsider
sigtunavatten_outsider
colorama_april
valsta_utveckling_2
ridskola2019_outsider
fme_outsider
sh_oppet
bonava_outsider