budget_panorama
Foto: Genrebild

Var fjärde kommuninvånare jobbar fortfarande hemifrån

Distansarbetet fortsätter i hela länet och även i kommunen visar data som Newsworthy har sammanställt för Sigtuna kommun.

fraga_liberalerna

Var fjärde person jobbar hemifrån i kommunen, det visar siffror som Newsworthy har sammanställt. Siffrorna kommer via Google som analyserats. Det handlar om aktiviteten på arbetsplatser som minskat med 25 procent i kommunen. Sedan den förra mätningen för två veckor sedan har inte mycket hänt, det är fortfarande lika många som arbetar hemifrån i Sigtuna kommun. Referensen är hur mycket folk rörde sig runt om i länet före pandemin bröt ut.

Dock är det lägre aktivitet i hela 17 av länets kommuner än i Sigtuna kommun. I en kommun rör man sig mer på arbetsplatserna nu än före pandemin, Norrtälje, där ökningen är tre procent. Väsby ligger på ungefär samma nivå som Sigtuna, likaså Upplands-Bro. Solna har minskat mest med 40 procent.

julen_helsida
meko_helsida
manskold_helsida
kristina_helsida
connys_helsida
2020_helsida
EXTRA

Våldtäkt i Sigtuna

Blåljus En våldtäkt inträffade under natten i Sigtuna stad där en kvinna våldtogs av en man utomhus.

centrum_helsida2020

Rolstabon: Ökat antal vildsvin i området

Nyheter Vildsvinen ökar i länet och en som känner av det är rolstabon Lorenzo Garcia: - Nog har jag vildsvin och rådjur i Rolsta. Som tur är skrämmer hästarna dem från fastigheten, säger Lorenzo.

speedy_vinter_helsida
happyhomes_sommar2020
defacto_helsida

IS-kvinna greps på Arlanda

Blåljus En kvinna som misstänks ha tagit sitt barn till Syrien och anslutit sig till till Islamiska staten greps vid ankomst till Arlanda under måndagen.

budget 2021

Nu är budgeten klubbad

Politik Nu har budgeten för 2021 klubbats: - Tack vare väl genomförda reformer de två senaste åren har vi kunnat sanera och förstärka ekonomin, vilket gör att vi kan tillföra kärnverksamheterna; förskola, skola, vård, omsorg och trygghet ytterligare resurser, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
manskold_outsider
julen_outsider
kristina_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
speedy_vinter2020_outsider
budget_outsider
meko_outsider