defacto_pan2020

Var fjärde jobbar fortfarande hemma

Andelen kommuninvånare som fortsätter jobba hemma under coronapandemin har varit oförändrad.

centrum_artikel

Var fjärde kommuninvånare fortsätter jobba hemma enligt siffror från Google som Newsworthy sammanställt. Siffran har legat på ungefär samma nivå under tre veckors tid, tidigare var det ungefär var femte invånare som jobbade hemifrån men efter de nya restriktionerna som infördes i länet har siffran gått upp.

Sigtuna hör dock till en av kommunerna där det fortfarande är många som arbetar fysiskt på sina arbetsplatser, i flera andra kommuner är det över 30 procent och även över 40 procent. Flest jobbar hemma i Danderyd där det är drygt 4 av 10 invånare.

ridskola2020_helsida
defacto_helsida
sigtunastad_helsida
2020_helsida
speedy_vinter_helsida
rentawreck_helsida

Cykelstölderna ökade under pandemin

Nyheter Cykelstölderna i kommunen ökade under pandemiåret: - Förvara cykeln på en säker plats, ha den gärna inlåst över natten om det finns möjlighet. Tänk även på att Id-märka cykeln så att den går att identifiera och anteckna ramnumret, säger Josefin Hamilton, ansvarig för skadeförebyggande verksamhet på If.

Moderaterna_helsida2021

Ny översiktsplan ska ut på samråd

Nyheter En ny översiktsplan passerade Kommunstyrelsen i måndags: - Syftet med översiktsplanen är att redovisa kommunens inriktning för den långsiktiga utvecklingen av den fysiska miljön med en tidshorisont till år 2035, säger Mats Weibull (M), ordförande i Bygg- och miljönämnden.

dackskiftarna_helsida
happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020
vardcentral_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

vardcentral_outsider
connys
nrh
speedy_vinter2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
moderaterna_sigtuna
ridskola_2020_outsider
dackskiftarna_outsider
sigtunastad_outsider
rentawreck_outsider