moderaterna_panorama
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Var femte resenär kan försvinna

Var femte resenär kan försvinna från SL-trafiken enligt en rapport som WSP gjort uppger Dagens Nyheter.

Under pandemin har kollektivtrafiken i Stockholm tappat resenärer och nu riskerar man att tappa en av fem resenärer.
– Det är oroväckande. Nu under pandemin har vi vant oss vid nya resvanor och risken är stor att vi inte går tillbaka till de gamla, säger Lasse Brand, trafikutredare på WSP, till DN.

I Stockholms län har hälften av resorna försvunnit under pandmein och bara hälften av de förlorade resenärerna planerar att återvända. Tolv procent av stockholmarna som åkte kollektivt före pandemin uppger att de är tveksamma till att åka på samma sätt som tidigare, var tredje är tveksam enligt DN.

Trafikregionrådet Kristoffer Tamsons (M) tror dock att kollektivtrafiken kommer återhämta sig vilket skett i Paris och Hong Kong. Även i Stockholm har en återhämtning skett.
– I sommar har vi varit uppe på över 70 procent av de som reste kollektivt före pandemin, säger Tamsons enligt DN.

Även om stockholmarna vill återgå till det normala så är det många som har möjlighet att arbeta på distans. Med distansarbetet skulle kapaciteten i rusningstid kunna minska menar Lasse Brand, utredare på WSP.

helsida
2020_helsida

Nu ska fler blomsterängar få blomma

Notiser Denna vår och sommar ska Sigtuna kommun låta fler ängar blomma som en del av hållbarhetsarbete att underlätta för bin och fjärilar samt gynna produktion av livsmedel.

nationaldag_helsida
valet2022

Premiär för valet20202 med märsta.nu

Politik märsta.nu storsatsar på Valet2022 och nyligen lanserades en specialsajt som ska bevaka enbart lokalpolitiken: - Vi fortsätter vår satsning på lokalpolitiken med en egen specialsajt detta val, säger Daniel Iskandar, chefredaktör och ansvarig utgivare.

mp_helsida_april

Zahra prisades som Årets pedagog

Nyheter Zahra Govani prisades nyligen som Årets pedagog i Sigtuna kommun: - Det känns fantastiskt kul. Jag mig hedrad och ödmjuk inför elevernas fina ord om mig som lärare, säger Zahra.

defacto_helsida

Riksdagsledamoten besökte skola i Steningehöjden

Politik Liberalernas skolpolitiske talesperson Fredrik Malm besökte Steningehöjdens skola i fredags: - Det var mycket lärorikt besök där jag får se hur liberal politik gör skillnad i praktiken, säger Malm i ett uttalande.

centrum_sommar2022_helsida

Nu blir det studentfirande igen

Ung & Student För första gången på två år får studenterna springa ut från Arlandagymnasiet igen: - Jag ser fram emot att vi äntligen ska få fira dagen på vårt vis, något som vi bara får uppleva en gång. Det är trist för de som gått ut innan oss och jag är tacksam att vi får fira studenten på ett vanligt sätt. Man vill ju ha med sin familj, berättar studenten Theresia Aslan.

logistik_sigtuna_helsida
connys_helsida
EXTRA

Smash and grab mot fraktföretag

Blåljus Ett fraktföretag i Arlandastad utsattes under tidig morgon för en smash and grab: - Det låg fotanglar vid bron över järnvägen, berättar ett vittne för märsta.nu

liber_helsida

Gravt funktionshindrad tonårsflicka nekas assistans för fritid

Nyheter En tonårsflicka med funktionshinder nekas assistans av Sigtuna kommun på fritiden och lov: - Jag vill och ska ha möjligheten att vara med mina kompisar eller göra det mina kompisar gör men ni ger mig inte de möjligheterna för att ni tycker att jag gör tillräckligt mycket saker med familjen, har flickan skrivit i ett brev till Sigtuna kommun efter beskedet om neddragen assistans.

översiktsplanen

Norr om Aspvägen kommer inte att bebyggas

Politik Sigtuna kommun har antagit en ny översiktsplan i samband med fullmäktige på torsdagen. I den så har förslaget om bebyggelse norr om Aspvägen tagits bort.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

moderat_outsider
mp_outsider2022
nationaldag_out
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_outsider2022
logistik_outsider
connys
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
outsider