panorama_centrum
Foto: Pressbild/Moderaterna i Region Stockholm

Var femte enkelbiljett blippas

Var femte enkelbiljett i kollektivtrafiken blippas nu med betalkort.

Sedan några månader tillbaka kan man blippa sitt betalkort i samband med biljettköp i spärrar. Moderaterna i Region Stockholm uppger att betalsättet blivit en succé med över två miljoner blipp, vilket innebär att var femte biljett blippas.
– Vi vill göra SL enklare och smartare och möjligheten att blippa betalkortet i spärren och på bussen var en viktig reform i den resan. Att det skulle gå så snabbt för ett nytt system att bli en given del i stockholmarnas vardag är däremot en överraskning. Att blippa betalkortet har blivit om inte en folksport så en succé och är nu snabbt på väg att bli en given del i stockholmarnas vardag, säger Kristoffer Tamsons (M), trafikregionråd och ordförande för SL.

 

Nu blir det studentfirande igen

Ung & Student För första gången på två år får studenterna springa ut från Arlandagymnasiet igen: - Jag ser fram emot att vi äntligen ska få fira dagen på vårt vis, något som vi bara får uppleva en gång. Det är trist för de som gått ut innan oss och jag är tacksam att vi får fira studenten på ett vanligt sätt. Man vill ju ha med sin familj, berättar studenten Theresia Aslan.

defacto_helsida
mp_helsida_april
EXTRA

Smash and grab mot fraktföretag

Blåljus Ett fraktföretag i Arlandastad utsattes under tidig morgon för en smash and grab: - Det låg fotanglar vid bron över järnvägen, berättar ett vittne för märsta.nu

logistik_sigtuna_helsida
retro_helsida

Gravt funktionshindrad tonårsflicka nekas assistans för fritid

Nyheter En tonårsflicka med funktionshinder nekas assistans av Sigtuna kommun på fritiden och lov: - Jag vill och ska ha möjligheten att vara med mina kompisar eller göra det mina kompisar gör men ni ger mig inte de möjligheterna för att ni tycker att jag gör tillräckligt mycket saker med familjen, har flickan skrivit i ett brev till Sigtuna kommun efter beskedet om neddragen assistans.

helsida
översiktsplanen

Norr om Aspvägen kommer inte att bebyggas

Politik Sigtuna kommun har antagit en ny översiktsplan i samband med fullmäktige på torsdagen. I den så har förslaget om bebyggelse norr om Aspvägen tagits bort.

2020_helsida
liber_helsida
nationaldag_helsida

Lyckad Blåljusdag i Märsta Centrum

Nyheter I lördags var det Blåljusdag i Märsta Centrum: - Vi är mycket tacksamma för alla Märstabor som kom och gjorde dagen till en succé säger Helena Kihlanki, projektledare Trygg i Märsta.

centrum_sommar2022_helsida
connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

outsider
swedol_outsider
logistik_outsider
ridskola_2020_outsider
moderat_outsider
centrum_sommar_outsider2022
nrh
retro_outsider
mp_outsider2022
connys
sigtuna_vatten_outsider
nationaldag_out