center_pan21
Foto: Pressbild/Moderaterna i Region Stockholm

Var femte enkelbiljett blippas

Var femte enkelbiljett i kollektivtrafiken blippas nu med betalkort.

Sedan några månader tillbaka kan man blippa sitt betalkort i samband med biljettköp i spärrar. Moderaterna i Region Stockholm uppger att betalsättet blivit en succé med över två miljoner blipp, vilket innebär att var femte biljett blippas.
– Vi vill göra SL enklare och smartare och möjligheten att blippa betalkortet i spärren och på bussen var en viktig reform i den resan. Att det skulle gå så snabbt för ett nytt system att bli en given del i stockholmarnas vardag är däremot en överraskning. Att blippa betalkortet har blivit om inte en folksport så en succé och är nu snabbt på väg att bli en given del i stockholmarnas vardag, säger Kristoffer Tamsons (M), trafikregionråd och ordförande för SL.

 

eldsjal-helsida
helsida_var2021
defacto_helsida

Så blir nya brandstationen

Nyheter Brandstationen kommer inom kort att resa sig upp över "Tullen": - Det har varit en lång process med kommun och arkitekter att ta göra materialval och välja färgsättning. Byggnaden gestaltas med murar runtomkring och kläs i sten föra att knyta an till stenkyrkor och liknande, säger Kenneth Bergqvist, projektchef för Brandkåren Attunda.

mp_host_helsida
centrum_helsida2020
connys_helsida
andersojag

Här invigs IES Sigtuna

Nyheter Terminen må vara drygt en månad lång men på måndagen invigdes Internationella Engelska skolan officiellt: - Engelska skolan (IES) tillhör en av Sveriges bästa skolor och det är därför oerhört glädjande att jag och ordförande i barn- och ungdomsnämnden Pernilla Bergqvist fick möjligheten att närvara vid invigningen av den nya skolan i Sigtuna stadsängar, säger Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

happyhomes_sommar2020
bostad_helsida
2020_helsida

Blottare från Märsta döms

Notiser En märstabo i 20-årsåldern döms för sexuellt ofredande för att han blottat sig för två kvinnor i Märsta samt onanerat utanför Väsby station.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

andersojag_outsider
mp-outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
bostad_outsider
centrum_sommar_out
eldsjal-outsider
ridskola_2020_outsider
connys