bovard_sh
Foto: Pressbild/Besikta

Var femte bil underkänns i besiktningen

Allt fler bilar i länet klarar sig utan anmärkning i samband med besiktning.

rosta_sigtuna2

Transportstyrelsens siffror visar att drygt var femte bil underkänns i samband med en bilbesiktning, det är färre än året innan rapporterar P4 Stockholm. 2018 var det 590 000 bilar i länet som besiktades, främsta anledningen underkänt var problem med halvljus, följt av problem med positionsljus och bromsverkan på parkeringsbroms. Fler och fler klarar sig också utan anmärkning ute i hela riket:
– Vi har sett en minskning i Sverige sju år i rad, och det är positivt. Om man tittar på de vanligaste felen ser vi att det är en hel del anmärkningar på belysning. Näst vanligast på listan är halvljuset och det är något som är bekymmersamt. Under 2018 hade vi en kvarts miljon anmärkningar på halvljuset i Sverige, sett ur det perspektivet är det helt klart ett trafiksäkerhetsproblem, säger Mikael Andersson på Transportstyrelsen till P4 Stockholm.

Märstabo lurade bilägare

Notiser En märstabo döms för grovt bedrägeri sedan han lurat 18 målsäganden att sälja sina bilar via honom men betalade inte ut ersättningen till dem.

bonava_maj_helsida
happyhomes_2019
EXTRA

Misshandel på skola

Blåljus Polis har upprättat en anmälan om misshandel och ofredande efter ett bråk på en skola i kommunen: - Det är minderåriga som är inblandade så jag kan inte uttala mig om vad som har hänt, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

eu_sap

Kvotflyktingar riskerar vräkning

Nyheter Kvotflyktingar som kommit till kommunen kommer nu att vräkas: - Kommunen har i grunden en skyldighet mot kvotflyktingar på samma sätt som alla andra invånare i form av stöd från socialtjänst, barnomsorg, skola, osv, uppger Anna Jernberg Carlsson, pressansvarig i kommunen.

v_eu_helsida
oppning_helsida
mp_eu
nationaldag_helsida
moderaternamaj
varfest_helsida
fme_outsider
nationaldag_out
v_eu
sh_bovard_out
mp_eu_outsider
moderaterna_maj_outsider
connys
colorama_april
sh_oppet
bonava_maj_outsider
ridskola2019_outsider
oppning_outsider
sap_outsider_eu
nrh
rosta_sigtuna
defacto_outsider