center_pan21
Foto: Pressbild/Besikta

Var femte bil underkänns i besiktningen

Allt fler bilar i länet klarar sig utan anmärkning i samband med besiktning.

centrum_artikel

Transportstyrelsens siffror visar att drygt var femte bil underkänns i samband med en bilbesiktning, det är färre än året innan rapporterar P4 Stockholm. 2018 var det 590 000 bilar i länet som besiktades, främsta anledningen underkänt var problem med halvljus, följt av problem med positionsljus och bromsverkan på parkeringsbroms. Fler och fler klarar sig också utan anmärkning ute i hela riket:
– Vi har sett en minskning i Sverige sju år i rad, och det är positivt. Om man tittar på de vanligaste felen ser vi att det är en hel del anmärkningar på belysning. Näst vanligast på listan är halvljuset och det är något som är bekymmersamt. Under 2018 hade vi en kvarts miljon anmärkningar på halvljuset i Sverige, sett ur det perspektivet är det helt klart ett trafiksäkerhetsproblem, säger Mikael Andersson på Transportstyrelsen till P4 Stockholm.

happyhomes_sommar2020

Inga pengar till upprustning av Märsta station

Politik Märsta station lämnas utanför i regeringens förslag till nationell plan: - Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

helsida_var2021
mp_host_helsida
dack-helsida
2020_helsida
defacto_helsida
julmarknad_helsida
flygskola_helsida

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

centrum_helsida2020
oppethus_helsida
connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

oppethus_outsider
julmarknad_outsider
centrum_sommar_out
nrh
ridskola_2020_outsider
connys
swedol_outsider
dack-outsider
flygskolan_outsider
mp-outsider
sigtuna_vatten_outsider