defacto_pan
Foto: Pressbild/Besikta

Var femte bil underkänns i besiktningen

Allt fler bilar i länet klarar sig utan anmärkning i samband med besiktning.

marstakalaset_artikel

Transportstyrelsens siffror visar att drygt var femte bil underkänns i samband med en bilbesiktning, det är färre än året innan rapporterar P4 Stockholm. 2018 var det 590 000 bilar i länet som besiktades, främsta anledningen underkänt var problem med halvljus, följt av problem med positionsljus och bromsverkan på parkeringsbroms. Fler och fler klarar sig också utan anmärkning ute i hela riket:
– Vi har sett en minskning i Sverige sju år i rad, och det är positivt. Om man tittar på de vanligaste felen ser vi att det är en hel del anmärkningar på belysning. Näst vanligast på listan är halvljuset och det är något som är bekymmersamt. Under 2018 hade vi en kvarts miljon anmärkningar på halvljuset i Sverige, sett ur det perspektivet är det helt klart ett trafiksäkerhetsproblem, säger Mikael Andersson på Transportstyrelsen till P4 Stockholm.

sigtunavatten_standard

Anställda vittnar om uteblivna löner

Nyheter märsta.nu har den senaste tiden fått många samtal från personal inom äldreomsorgen som vittnar om att deras timmar inte registreras som de ska och att löner uteblir: - Vi tar på oss extra arbetspass men får inte betalt för det, säger en av personerna.

Många gick på lovskola

Nyheter Sigtuna kommuns sommarskola för nior utan behörighet till gymnasiet har varit lyckad och de flesta har nu nått gymnasiebehörighet.

ica_valsta_choklad
arlanda_golf_juli

Polisen satsar på sänkt hastighet denna vecka

Nyheter Denna vecka kommer det att vara nationell trafiksäkerhetsvecka och polisen kommer främst vara utanför skolor: - Vi arbetar för att fler ska följa hastighetsgränserna genom att till exempel genomföra hastighetskontroller, säger Ursula Edström, trafikstrateg på Polisen.

sommar_centrum
kontor_thaifong
defacto_helsida
colorama_april2
tonårsmordet

Pappan: Ingen letade efter min son

Nyheter Polisen kritiseras av föräldrarna till den mördade 15-åringen som hittades i Valstas elljusspår i vintras: - Varför letade ingen efter min son, frågar sig pappan i ett reportage i Dagens Nyheter.

marstakalas_helsida
EXTRA

Pojke rånades i Valsta

Blåljus En pojke rånades under kvällen i Valsta av flera personer: - Han blev av med klocka, halskedja och mobiltelefon, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

sommar
colorama_april
arlanda_golf_juli2_outsider
connys
defacto_outsider
nrh
sportfiske_sommar