defacto_pan
En blottare greps i våras vid Märsta station.Foto: MMS-Bild

Vanligt med sexofredanden i kollektivtrafiken

Ofredanden i kollektivtrafiken är vanligare än vad man tror trots att en man nyligen dömdes för brott på pendeltåg och vid Märsta station.

marstakalaset_artikel

Nyligen dömdes en man för ofredanden på pendeltåg och vid Märsta station. Men trots det är det vanligare än vad man tror med ofredanden. Till och med maj i år har minst 71 anmälningar om ofredanden i Stockholms kollektivtrafik kommit in uppger Mitt i. Det kan dock röra sig om klart många fler, av drygt 1000 anmälningar är det bara 400 som man kan utläsa plats för ofredande och i flera av fallen är det oklart om det skett i kollektivtrafiken enligt tidningen. Många ska också låta bli att anmäla även om anmälningsfrekvensen gått upp.

SL gjorde en mätning av trafikanters upplevelse 2017 när de reste själva på kvällar och nätter, den visade att kvinnor känner sig klart otryggare än män i kollektivtrafiken, särskilt otrygga var de i tunnelbanan och på pendeltåg. Bara hälften uppgav att de kände sig trygga på pendeln. Känner man sig otrygg kan man alltid ringa SL:s trygghetsnummer på 020 120 25 25

tonårsmordet

Pappan: Ingen letade efter Asad

Nyheter Polisen kritiseras av föräldrarna till den mördade Asad Ali som hittades i Valstas elljusspår i vintras: - Varför letade ingen efter min son, frågar sig pappan Arsad Khan i ett reportage i Dagens Nyheter.

marstakalas_helsida
EXTRA

Pojke rånades i Valsta

Blåljus En pojke rånades under kvällen i Valsta av flera personer: - Han blev av med klocka, halskedja och mobiltelefon, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

sigtunavatten_standard
sommar
colorama_april2
sommar_centrum
happyhomes_2019

Kommunen avser upphandla särskilt boende

Nyheter Sigtuna kommun avser att teckna platser för särskilt boende i Sigtuna stadsängar där Vardaga etablerar: - Bedömningen är att kommunen kommer att behöva utnyttja ett 10-tal platser initialt med möjlighet att utöka med ytterligare 5-10 platser, kanske redan nästa år. Med detta känner vi i förvaltning och nämnd oss väldiga nöjda och trygga med situationen just nu, säger äldre- och omsorgsnämndens ordförande Karsten Bjärbo (KD)

defacto_helsida
ica_valsta_choklad
arlanda_golf_juli
colorama_april
connys
nrh
arlanda_golf_juli2_outsider
defacto_outsider
sportfiske_sommar