centrum_jul_panorama
En blottare greps i våras vid Märsta station.Foto: MMS-Bild

Vanligt med sexofredanden i kollektivtrafiken

Ofredanden i kollektivtrafiken är vanligare än vad man tror trots att en man nyligen dömdes för brott på pendeltåg och vid Märsta station.

centrum_jul_artikel

Nyligen dömdes en man för ofredanden på pendeltåg och vid Märsta station. Men trots det är det vanligare än vad man tror med ofredanden. Till och med maj i år har minst 71 anmälningar om ofredanden i Stockholms kollektivtrafik kommit in uppger Mitt i. Det kan dock röra sig om klart många fler, av drygt 1000 anmälningar är det bara 400 som man kan utläsa plats för ofredande och i flera av fallen är det oklart om det skett i kollektivtrafiken enligt tidningen. Många ska också låta bli att anmäla även om anmälningsfrekvensen gått upp.

SL gjorde en mätning av trafikanters upplevelse 2017 när de reste själva på kvällar och nätter, den visade att kvinnor känner sig klart otryggare än män i kollektivtrafiken, särskilt otrygga var de i tunnelbanan och på pendeltåg. Bara hälften uppgav att de kände sig trygga på pendeln. Känner man sig otrygg kan man alltid ringa SL:s trygghetsnummer på 020 120 25 25

julbord_helsida

(S) vill se handlingsplan för att minska självmord

Politik Socialdemokraterna hade hoppats få igenom att kommunen arbetar mot att införa en handlingsplan för att förhindra självmord: - Snart är det jul och nyårshelg. En helg som skapar oro och ångest bland de som lider av psykisk ohälsa. Vi vill att Sigtuna kommun tar sitt ansvar och gör allt i sin makt för att förebygga och minska antalet självmord i vår kommun, säger oppositionsrådet Marie Axelsson (S).

tp_helsida
trainingpartner_jobb_helsida
defacto_jul
greeknighthelsida
centrum_jul_helsida

Arlandapolisen utreder bajsattack

Nyheter Arlandapolisen har haft problem med bajs i sina lokaler, nu utreder man sig själva: - Det är polisanställda som disponerar lokalerna, säger stationsbefälet Markus Silén till Aftonbladet.

sigtunavatten_standard

Klart med kommunal bostadsförmedling

Bostad Den nya bostadsförmedlingen som märsta.nu skrivit om tidigare startas upp av SigtunaHem: - Vi arbetar just nu med att utveckla den nya verksamheten. Tanken är att skapa en marknadsplats som underlättar för såväl bostadssökande som hyresvärdar genom att kombinera tillgänglighet och en hög servicenivå, säger SigtunaHems vd Göran Langer.

fme_oktober
happyhomes_2019
julbord
greeknight_outsider
connys
trainingpartner_jobb_outsider
tp_outsider
nrh
colorama_april2