liber_pan
Foto: Daniel Iskander

Vanligt att dumpa skräp i skogen

Enligt Naturskyddsföreningen finns det flera illegala soptippar runt om i länet: - Det är väldigt svårt för kommunerna att hålla koll på alla dumpningsplatser, säger Anders Tranberg som är ordförande i Naturskyddsföreningen i Stockholm, till SVT Stockholm.

fraga_liberalerna

SVT Stockholm rapporterar under torsdagen om att det finns flera illegala soptippar runt om i länet. märsta.nu kunde förra året skriva om hur en person togs på bar gärning när denne dumpade skräp i Billby. Enligt Naturskyddsföreningen är det företag som står för den största delen av dumpningarna. Anledningen är att det kostar pengar att återvinna:
– Det är helt sanslöst, men vissa gör väl den bedömningen, att de tjänar några hundralappar och dumpar det i naturen istället, säger Anders Tranberg, ordförande i Naturskyddsföreningen i Stockholm, till SVT Stockholm.

Tranberg tror att kommunerna ska behöva utöka kontrollerna rejält för att komma åt problemet.
– Det är väldigt svårt för kommunerna att hålla koll på alla dumpningsplatser. En möjlighet skulle vara om de skulle göra ytterligare tillsyn i områden där det ofta dumpas, fortsätter Traneberg enligt SVT.

speedy_vinter_helsida
centrum_helsida2020
defacto_helsida
manskold_helsida
EXTRA

Våldtäkt i Sigtuna

Blåljus En våldtäkt inträffade under natten i Sigtuna stad där en kvinna våldtogs av en man utomhus.

julen_helsida

Rolstabon: Ökat antal vildsvin i området

Nyheter Vildsvinen ökar i länet och en som känner av det är rolstabon Lorenzo Garcia: - Nog har jag vildsvin och rådjur i Rolsta. Som tur är skrämmer hästarna dem från fastigheten, säger Lorenzo.

connys_helsida
meko_helsida
2020_helsida

IS-kvinna greps på Arlanda

Blåljus En kvinna som misstänks ha tagit sitt barn till Syrien och anslutit sig till till Islamiska staten greps vid ankomst till Arlanda under måndagen.

happyhomes_sommar2020
budget 2021

Nu är budgeten klubbad

Politik Nu har budgeten för 2021 klubbats: - Tack vare väl genomförda reformer de två senaste åren har vi kunnat sanera och förstärka ekonomin, vilket gör att vi kan tillföra kärnverksamheterna; förskola, skola, vård, omsorg och trygghet ytterligare resurser, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

kristina_helsida
budget 2021

Kommunens budget ska klubbas

Politik Idag måndag debatteras budgeten i kommunfullmäktige. Sammanträdet sker digitalt och kan följas live av kommuninvånare.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

budget_outsider
kristina_outsider
manskold_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
meko_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
julen_outsider
speedy_vinter2020_outsider