defacto_pan2020
Foto: Daniel Iskander

Vanligt att dumpa skräp i skogen

Enligt Naturskyddsföreningen finns det flera illegala soptippar runt om i länet: - Det är väldigt svårt för kommunerna att hålla koll på alla dumpningsplatser, säger Anders Tranberg som är ordförande i Naturskyddsföreningen i Stockholm, till SVT Stockholm.

centrum_artikel

SVT Stockholm rapporterar under torsdagen om att det finns flera illegala soptippar runt om i länet. märsta.nu kunde förra året skriva om hur en person togs på bar gärning när denne dumpade skräp i Billby. Enligt Naturskyddsföreningen är det företag som står för den största delen av dumpningarna. Anledningen är att det kostar pengar att återvinna:
– Det är helt sanslöst, men vissa gör väl den bedömningen, att de tjänar några hundralappar och dumpar det i naturen istället, säger Anders Tranberg, ordförande i Naturskyddsföreningen i Stockholm, till SVT Stockholm.

Tranberg tror att kommunerna ska behöva utöka kontrollerna rejält för att komma åt problemet.
– Det är väldigt svårt för kommunerna att hålla koll på alla dumpningsplatser. En möjlighet skulle vara om de skulle göra ytterligare tillsyn i områden där det ofta dumpas, fortsätter Traneberg enligt SVT.

defacto_helsida
kcbygg_helsida
marina_helsida
studenten2020_helsida

Humlegården läggs ner

Nyheter Humlegården i centrala Sigtuna avvecklas av ägaren Valjeviken: - Anledningen är ett bristande intresse att utnyttja de kompetenser som finns på Humlegården samt att funktionshinderrörelsens organisationer inte nått fram med budskapet om behovet av en inneliggande specialiserad rehabilitering till regionerna, skriver Valjeviken i ett pressmeddelande.

sommarlov_helsida
studeravidare_helsida

Ordförandebeslut om försörjningsstöd tas om

Politik Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden får bakläxa av Förvaltningsrätten för att han inte hanterade frågan gällande att inte betala försörjningsstöd till personer som vistas illegalt i landet på rätt sätt.

speedy_helsida
connys_helsida
coronapandemin

Fem nya dödsfall i kommunen

Nyheter Kommunen har drabbats av fem nya dödsfall i covid-19 under förra veckan: - Det viktigaste sättet att få ner antalet fall med covid-19 är att stockholmarna fortsätter följa Folkhälsomyndighetens råd, säger smittskyddsläkaren Per Follin.

nrh
sigtuna_vatten_outsider
kcbygg_outsider
ridskola_2020_outsider
studeravidare_outsider
sommarlov_outsider
studenten2020_outsider
swedol_outsider
marina_outsider
speedy_outsider