centrum_jul_panorama
Foto: Daniel Iskander

Vanligt att dumpa skräp i skogen

Enligt Naturskyddsföreningen finns det flera illegala soptippar runt om i länet: - Det är väldigt svårt för kommunerna att hålla koll på alla dumpningsplatser, säger Anders Tranberg som är ordförande i Naturskyddsföreningen i Stockholm, till SVT Stockholm.

centrum_jul_artikel

SVT Stockholm rapporterar under torsdagen om att det finns flera illegala soptippar runt om i länet. märsta.nu kunde förra året skriva om hur en person togs på bar gärning när denne dumpade skräp i Billby. Enligt Naturskyddsföreningen är det företag som står för den största delen av dumpningarna. Anledningen är att det kostar pengar att återvinna:
– Det är helt sanslöst, men vissa gör väl den bedömningen, att de tjänar några hundralappar och dumpar det i naturen istället, säger Anders Tranberg, ordförande i Naturskyddsföreningen i Stockholm, till SVT Stockholm.

Tranberg tror att kommunerna ska behöva utöka kontrollerna rejält för att komma åt problemet.
– Det är väldigt svårt för kommunerna att hålla koll på alla dumpningsplatser. En möjlighet skulle vara om de skulle göra ytterligare tillsyn i områden där det ofta dumpas, fortsätter Traneberg enligt SVT.

defacto_jul
centrum_jul_helsida
ica_oktober

Arlandapolisen utreder bajsattack

Nyheter Arlandapolisen har haft problem med bajs i sina lokaler, nu utreder man sig själva: - Det är polisanställda som disponerar lokalerna, säger stationsbefälet Markus Silén till Aftonbladet.

greeknighthelsida

Klart med kommunal bostadsförmedling

Bostad Den nya bostadsförmedlingen som märsta.nu skrivit om tidigare startas upp av SigtunaHem: - Vi arbetar just nu med att utveckla den nya verksamheten. Tanken är att skapa en marknadsplats som underlättar för såväl bostadssökande som hyresvärdar genom att kombinera tillgänglighet och en hög servicenivå, säger SigtunaHems vd Göran Langer.

tp_helsida
happyhomes_2019
fme_oktober
trainingpartner_jobb_helsida
sigtunavatten_standard
tp_outsider
trainingpartner_jobb_outsider
julbord
colorama_april2
greeknight_outsider
connys
nrh