moderat_sommar
Magasinet i Märsta skänker matintäkter från Stiko Per Larssons konsert 6/6 till Barncancerfonden.Foto: Pressbild

Vandringsturné besöker Märsta – Skänker matintäkter till Barncancerfonden

Magasinet i Märsta kommer i samband med Stiko Per Larssons vandringskonsert att skänka all intäkter från matförsäljning till Barncancerfonden: - Vi brukar ha flera sådana insatser varje år och Stiko har tidigare lockat mycket folk ute i landet, säger Magasinets ägare Christian Cederferm.

centrum_artikel

Stiko Per Lersson kommer till Märsta för en akustisk konsert. Det är en vandringsturné dör han vandrar en sträcka på 90 mil under 33 dagar och gör en konsert varje kväll för mat och husrum. 2018 har Stiko valt att göra vandringsturnén till förmån för Dem Seger, en pojke från Borås som 2016 gick bort i Cancer.

Mål att få ihop en miljon
Förra året vandrar Stiko från Stockholm till Leksand via Örebro och under 26 dagar fick han ihop 430 000 kronor på 27 konserter. Målet är nu att få ihop över en miljon kronor. Starten gick redan 14:e maj och stoppen på Magasinet i Märsta är på nationaldagen, 6 juni. Alla matintäkter i samband med konserten kommer oavkortat att skänkas till Barncancerfonden meddelar Christian Cederferm, ägare på Magasinet.
– Vi hoppas på ett bra evenemang med mycket folk och mat så att vi kan skänka en bra summa från oss till Barncancerfonden, hälsar Cederferm.

defacto_helsida
connys_helsida
2020_helsida

Märsta på Minecraft

Nöjesnyheter Delar av Märsta finns nu tillgängligt på Minecraft: - Anledningen till att vi har valt att lägga tid på det här är att visa vad vi på geodataenheten kan göra med tillgängligt kartmaterial och att väcka en nyfikenhet för vad geodata är och vad det kan användas till, säger Sigtuna kommuns Geodatachef Sonja Tegeback-Hjort.

happyhomes_sommar2020
helsida_sommarlov

Späckat program för Valsta Café

Kulturnyheter Skyddsvärnet har startat upp sin kaféverksamhet i Valsta Centrum: - Det vore fantastiskt om Valsta café kan bli ytterligare en mötesplats för boende i Valsta. En plats att umgås på, ta del av upplevelser och lära känna nya människor som man annars inte skulle umgås med, säger Sandra Tillbom, projektledare.

brobygget_midgard_helsida
centrum_helsida2020
studeravidare_helsida
sigtunahem_sokbostad
brobygget_helsida_valsta
#hålligångsigtunakommun

Ira startar digital guidning i Sigtuna

Nöjesnyheter Rosersbergaren Ira Stomberg som tillvardags arbetar som guide börjar med digitala guider istället: -Jag arbetar som turistguide och har förstås blivit påverkad av den senaste tidens händelser. Alla kunder har avbokat, helt enkelt, berättar Ira för märsta.nu

swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
brobygget_midgard_outsider
centrum_sommar_out
nrh
outsider_sommarlov
brobygget_outsider_valsta
studeravidare_outsider
sigtuna_vatten_outsider