moderater_pan_sommar
Foto: Insändarbild

Valstavägen – ett bortprioriterat nav i kommundelen Valsta/Steninge?

Valstavägen nyinvigdes 2006, efter det att vi Valstabor fått förmånen att delta i ett rådslag om vägens utformning. Allégata var det förslag som fick flest röster. En allégata med en mittremsa som delvis skulle vara stenlagd och delvis planterad, med punktbelysning på speciella ställen och ett antal rondeller.

panorama_centrum

Vid invigningen 2006 hade Valstavägen blivit en trevlig, inbjudande och tryggare uppfart mot Valsta och Steninge. Alléträden har växt med åren och kantar nu vägen så som det var planerat.

Men vad har hänt med planteringarna i vägens mitt? För minst ett år sedan tog kommunen bort allt som tidigare planterats, mellan rondellerna vid Bragegatan och Midgårdsvägen. Kvar blev endast ogräs och en och annan kvarglömd tulpan. Det som tagits bort har ännu inte ersatts med något nytt.

På en direkt fråga svarar kommunen ”vi har beslutat att klippa några gånger per år. Någon ytterligare plan finns inte”. Detta finner vi ytterst märkligt! Av vilken anledning prioriteras inte Valstavägen, en viktig del av kommundelen Valsta /Steninge, på samma sätt som många andra liknande objekt på andra ställen i kommunen?

Vid en annan del av Valstavägen – intill busshållplatsen vid Buregatan – finns ett helt annat problem som engagerat och oroat många av oss som bor i kommundelen. Ett problem som vi påtalat vid många olika tillfällen och på flera olika sätt. Några mindre åtgärder har vidtagits från kommunens sida, men inget av dessa har på något sätt bidragit till att problemet blivit löst.

Problemet är att det övergångsställe som finns efter/intill busshållplatsen vid Buregatan har skymd sikt. Anledningen är det staket som monterats i mittremsan och tidigare (innan Buregatans hyresgäster tog saken i egna händer) även den mängd ogräs som fått växa fritt intill staketet.

Om du kör uppifrån Valsta, ner mot Kungshörnet, så är det näst intill omöjligt att se personer som kommer ut på övergångsstället från vänster d v s från den sida av Valstavägen som leder uppför backen. Staket och ogräs skymmer sikten för bilförare och detta gäller såväl dagtid som kväll och natt.

Ingen ska behöva bli påkörd på ett övergångsställe och absolut inte på grund av dålig sikt. Ordentliga och genomtänkta åtgärder är nödvändiga vid detta övergångsställe – innan en allvarlig olycka inträffar.

Varför reagerar inte t ex Samling för Sigtuna och Moderaterna på frågor som rör Valsta och Valstavägen så som de omedelbart reagerade på cykelställ i Sigtuna Stad? Kan det möjligtvis bero på att Valsta/Steninge och vi som bor här inte är värda samma höga prio?

  • Valsta Steninge stadsdelsförening
helsida_sfs
valet2022

slutreplik M och KD vill ha valfrihet till varje pris

Insändare Att våra kommuninvånare vill ha bättre kvalitet på äldreomsorgen är förståeligt men lösningen är inte fler privata utövare. Vi vill istället möta behoven genom ökad kontroll av verksamheten, förbättra personalens arbetssituation och ta brukarnas kritik på allvar. Kommunal hemtjänst ska var ett valbart alternativ och kommunens egna boenden ska inte privatiseras.

pantamera_avc_helsida
defacto_helsida
valet2022

Vi ska införa sommarjobbsgaranti!

Insändare Sommarlovet för kommunens ungdomar börjar närma sig sitt slut. Att moderatstyrda Sigtuna kommun endast erbjudit sommarjobb till 115 ungdomar när det finns nästan 2 000 ungdomar i gymnasieåldern är inte något att vara stolt över. Tvärtom, det är ett svek.

kso_helsida
mote_helsida

Borgerlig politik – dåligt val för äldre!

Insändare Än en gång pekas Sigtuna kommun ut som en av de sämre kommunerna för äldre att bo i. Det är Länsförsäkringars Fastighetsförmedling som i en ny rapport jämfört 253 av Sveriges kommuner och konstaterar att Sigtuna kommun kommer på femte plats – från botten. Resultatet är en sammanvägning av upplevd trygghet med hemtjänst, tillgång på särskilt boende per äldre invånare (+65 år), hur stor boyta i en hyresrätt som pensionen räcker till och genomsnittlig flyttskatt.

connys_helsida
centrum_sommar2022_helsida

repliken: Hyresgästföreningen – ett socialdemokratiskt kampanjverktyg

Insändare I en insändare den 14 juni tillåter sig Hyresgästföreningens ordförande Hans Törnqvist att dra långtgående slutsatser om ett bygglovsärende. Vi kan konstatera att han gör det utan att ha bemödat sig om att kontrollera bakomliggande fakta och historik i ärendet. Det är tyvärr inte heller första gången det händer.

mp_helsida_april
social_helsida
valet2022

Pengarna ska stanna i klassrummet!

Insändare Nu är snart vårterminen avklarad och elever och skolpersonal får sommarledigt och kan njuta av samvaro, bad och sol. Skolpersonalen har som vanligt gett allt och lite till och eleverna har fått en undervisning som håller hög kvalitet och ger bildning och framtidshopp.

valet2022

Reformera flerbarnstillägget för kvinnors frihet

Valet 2022 Liberaler gick för hundra år sen i bräschen för liberalare regler för preventivmedel. Vi var med och tog fram den svenska aborträtten 1974, som fortfarande gäller idag. Svensk jämställdhet har formats av liberaler. Vi är liberala feminister och det har vi varit i över hundra år. Det är vi stolta över.

valet2022

Miljöpartiet vill se politiker som tar ansvar

Insändare Precis som Olov Holst (M) vill Miljöpartiet uppmana dig som invånare och väljare att tänka på ärlighet och seriositet när du går till valurnan den 11 september. Miljöpartiet har tydliga ståndpunkter, Holst kallar det aggressivt och oärligt. Vi kallar det demokrati och skilda åsikter.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
moderat_outsider
sfs_out
mote_outsider
kso-duell_out
connys
nrh
outsider_social
mp_outsider2022
centrum_sommar_outsider2022
pantamera_out