moderaterna_panorama
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Valstaskolan kan öppna upp för Sagaskolan

Kommunstyrelsen har beslutat att utreda en öppning av Valstaskolan igen för Sagaskolans elever i åk förskoleklass till och med åk 6: - Att stänga Valstaskolan var ett korrekt beslut under då rådande omständigheter, men valstaborna förtjänar en skola centralt i stadsdelen, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

märsta.nu kunde för några veckor sedan avslöja att man utredde huruvida Valstaskolan  skulle öppna upp igen. Nu står det klart att man utreder möjlig öppning för skolan med att inrymma åk F-6 från Sagaskolan.
– Att stänga Valstaskolan var ett korrekt beslut under då rådande omständigheter, men valstaborna förtjänar en skola centralt i stadsdelen. Dessutom är det en viktig pusselbit i arbetet vi gör för att öka trygghet och trivsel i Valsta eftersom en skola medför att fler människor rör sig i området, uppger Olov Holst (M), Kommunstyrelsens ordförande.

Sedan 2020 har just Sagaskolans F-3 haft undervisning där samt grundsärskolan. Lokalerna har till viss del anpassats för elevunderlaget.
– Sagaskolans befintliga lokaler kommer av flera skäl inte kunna användas eller byggas om eller ut. Bara några hundra meter därifrån står ändamålsenliga och delvis nyrenoverade skollokaler till förfogande. Då vore det resursmässigt oförsvarbart att inte använda dem, säger Mattias Ramberg, lokalstrateg i Sigtuna kommun.

Skolan ska kännas trygg och säker, berättar Carmen Blom, biträdande förvaltningschef för barn- och ungdomsförvaltningen. Att även samla Sagaskolans verksamhet i en och samma fastighet stärker vi-känslan och ökar samplaneringen. Dock behövs fortsatt vissa anpassningar enligt Blom. Målet är att öppna upp under HT 2023. Något högstadium ska det dock inte bli poängterar Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden. Bergqvist var själv en del av kommunledningen 2016 när skolan stängdes ner tillsammans med Socialdemokraterna bland annat.
– Det finns absolut ett behov av att se över hur byggnaden samt skolgården ska förändras för att vara så lämplig som möjligt för F-6-klasser. Med den ombyggnationen och trivselskapande åtgärder är jag säker på att det här blir en bra lösning för såväl elever som medarbetare.

sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

liber_helsida

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

marinan_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

connys_helsida
ewas_helsida
defacto_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

2020_helsida
mp_helsida_april
centrum_sommar2022_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_outsider2022
marina_outsider
nrh
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
moderat_outsider
ewas_outsider
mp_outsider2022