panorama_centrum
Foto: Sigtuna kommun

Valstas nya mötesplats öppnar

Valstas nya mötesplats öppnar upp i Valsta Centrum nu på lördag 16:e oktober.

Sigtuna kommuns nya mötesplats öppnar i Valsta:
– Vi kommer att öppna dörrarna till en mötesplats för Valstaborna som jag hoppas skapar stolthet, identitet och samverkan. Det kommer att vara hög närvaro av personal i lokalen och finnas rum för delaktighet och kreativitet, säger Ann Blomqvist Estevez, kultur- och ungdomschef i Sigtuna kommun.

Bakgrunden till mötesplatsen är att det i medborgardialoger som kommunen haft med boende i området framkommit önskemål om mötesplatser för barn, unga och vuxna samt äldre.
– Vi vill att de som bor i Valsta fortsatt är med och tycker till om vad de vill uppleva och vara delaktiga i här. Våra värdar som finns på mötesplatsen kommer att kunna fånga upp idéer från besökarna. Vi vill att invånarna kommer hit och gör platsen till sin tillsammans med oss, säger Ann Blomqvist Estevez.

Samtidigt som öppningen invigs Höstsalong 2021 med en vernissage:
– Höstsalong 2021 är ett samarbete mellan Sigtuna kommun och Sigtuna Kulturförening och ett bra exempel på vad vi gärna vill se på mötesplatsen. Jag ser fram mot en plats där det ryms kultur i olika former såsom konst, musik, teater och läsfrämjande aktiviteter varvat med föreningsträffar, dialogmöten, utbildningar och samhällsinformation, säger Lars Björling (SfS), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) uppger i ett pressmeddelande att kommunledningen kommer genomföra stora satsningar i Valsta de kommande åren.
– Inom ramen för den övergripande reformen Samhällsbyggnadslyftet är målet att göra Valsta till en ännu tryggare, trevligare och mer inbjudande plats för alla som bor i stadsdelen och i resten av kommunen, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

marinan_helsida
2020_helsida
ewas_helsida
mp_helsida_april
centrum_sommar2022_helsida
connys_helsida

Borgmästargården öppnas upp

Kulturnyheter Sigtunas siste borgmästare Gustaf Dahl donerade Borgmästargården till Sigtuna kommun i september 1990, nu ska den öppnas upp för allmänheten som en del av Sigtuna museum.

liber_helsida

Veronica och Jenny gör Clubkvällar i Märsta

Märstafolket Veronica Stjernstedt och Jenny Eriksson arrangerar till helgen Club Vega med Tema 80-90-tal: - Vi är två helt vanliga tjejer som bott i kommunen i många år och som saknat evenemang som vänder sig till vår målgrupp, berättar Veronica.

defacto_helsida

Torgfest i Stadsängarna

Nöjesnyheter Sigtuna Stadsängar arrangerade torgfest under söndagen med vilket var välbesökt av både de nya stadsängsborna samt andra kommuninvånare.

Håller dansläger i sommar

Kulturnyheter Sigtuna Dansskola kommer i år för tredje året i rad att arrangera ett dansläger: - Under 6 dagar dansar vi och utforskar olika sätt att förhålla oss till musik och varandra, berättar Helena Gunnarsson på Sigtuna Dansskola.

Nu kommer Brobygget till Valsta torg

Kultur & Nöje Brobygget etableras även i Valsta torg: - Det är väldigt roligt att Brobygget – Sportis har kunnat dra igång under våren och det ska ha fungerat väldigt bra hittills med många deltagande barn vid varje tillfälle, säger Lars Björling (SfS), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

nrh
swedol_outsider
marina_outsider
connys
mp_outsider2022
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_outsider2022
ridskola_2020_outsider
moderat_outsider
ewas_outsider