bergstrand_jan_pan
Foto: Sigtuna kommun

Valstas nya mötesplats öppnar

Valstas nya mötesplats öppnar upp i Valsta Centrum nu på lördag 16:e oktober.

centrum_artikel

Sigtuna kommuns nya mötesplats öppnar i Valsta:
– Vi kommer att öppna dörrarna till en mötesplats för Valstaborna som jag hoppas skapar stolthet, identitet och samverkan. Det kommer att vara hög närvaro av personal i lokalen och finnas rum för delaktighet och kreativitet, säger Ann Blomqvist Estevez, kultur- och ungdomschef i Sigtuna kommun.

Bakgrunden till mötesplatsen är att det i medborgardialoger som kommunen haft med boende i området framkommit önskemål om mötesplatser för barn, unga och vuxna samt äldre.
– Vi vill att de som bor i Valsta fortsatt är med och tycker till om vad de vill uppleva och vara delaktiga i här. Våra värdar som finns på mötesplatsen kommer att kunna fånga upp idéer från besökarna. Vi vill att invånarna kommer hit och gör platsen till sin tillsammans med oss, säger Ann Blomqvist Estevez.

Samtidigt som öppningen invigs Höstsalong 2021 med en vernissage:
– Höstsalong 2021 är ett samarbete mellan Sigtuna kommun och Sigtuna Kulturförening och ett bra exempel på vad vi gärna vill se på mötesplatsen. Jag ser fram mot en plats där det ryms kultur i olika former såsom konst, musik, teater och läsfrämjande aktiviteter varvat med föreningsträffar, dialogmöten, utbildningar och samhällsinformation, säger Lars Björling (SfS), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) uppger i ett pressmeddelande att kommunledningen kommer genomföra stora satsningar i Valsta de kommande åren.
– Inom ramen för den övergripande reformen Samhällsbyggnadslyftet är målet att göra Valsta till en ännu tryggare, trevligare och mer inbjudande plats för alla som bor i stadsdelen och i resten av kommunen, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

centrum_helsida2020
mod_helsida
defacto_helsida
handbollsskola
2020_helsida
happyhomes_sommar2020

Världsberömd inom ljuddesign kommer till Märsta

Kulturnyheter Sounddesignern Eric Thorsell är nästa talare i Sigtuna World Voice i Kulturlänken: - Trots sin fantastiska meritlista gör Eric Thorsell mycket få offentliga framträdanden. Det är med stor glädje vi välkomnar honom till föreläsningsserien Sigtuna World Voice på Kulturlänken i Märsta den 25 november, säger Krister Persson, VD för Sigtuna Scen & Teater.

connys_helsida

Sigtuna får Romsk läsambassad

Kulturnyheter Sigtuna kommuns bibliotek har utsetts till romsk läsambassad: – Jag drömmer om bibliotek där minoriteten romer syns, hörs och känner sig trygga, säger läsambassadören Bagir Kwiek.

SVT kommer till Märsta

Kulturnyheter SVT kommer starta en redaktion i Märsta med start 2022: - SVT är hela Sveriges television och de nya redaktionerna ska bevaka det svenska samhället ur många olika perspektiv, säger SVT:s VD Hanna Stjärne

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
swedol_outsider
nrh
moderat_outsider
bergstrand_out_jan