center_pan21
Foto: Sigtuna kommun

Valstas nya mötesplats öppnar

Valstas nya mötesplats öppnar upp i Valsta Centrum nu på lördag 16:e oktober.

centrum_artikel

Sigtuna kommuns nya mötesplats öppnar i Valsta:
– Vi kommer att öppna dörrarna till en mötesplats för Valstaborna som jag hoppas skapar stolthet, identitet och samverkan. Det kommer att vara hög närvaro av personal i lokalen och finnas rum för delaktighet och kreativitet, säger Ann Blomqvist Estevez, kultur- och ungdomschef i Sigtuna kommun.

Bakgrunden till mötesplatsen är att det i medborgardialoger som kommunen haft med boende i området framkommit önskemål om mötesplatser för barn, unga och vuxna samt äldre.
– Vi vill att de som bor i Valsta fortsatt är med och tycker till om vad de vill uppleva och vara delaktiga i här. Våra värdar som finns på mötesplatsen kommer att kunna fånga upp idéer från besökarna. Vi vill att invånarna kommer hit och gör platsen till sin tillsammans med oss, säger Ann Blomqvist Estevez.

Samtidigt som öppningen invigs Höstsalong 2021 med en vernissage:
– Höstsalong 2021 är ett samarbete mellan Sigtuna kommun och Sigtuna Kulturförening och ett bra exempel på vad vi gärna vill se på mötesplatsen. Jag ser fram mot en plats där det ryms kultur i olika former såsom konst, musik, teater och läsfrämjande aktiviteter varvat med föreningsträffar, dialogmöten, utbildningar och samhällsinformation, säger Lars Björling (SfS), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) uppger i ett pressmeddelande att kommunledningen kommer genomföra stora satsningar i Valsta de kommande åren.
– Inom ramen för den övergripande reformen Samhällsbyggnadslyftet är målet att göra Valsta till en ännu tryggare, trevligare och mer inbjudande plats för alla som bor i stadsdelen och i resten av kommunen, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

2020_helsida

SVT kommer till Märsta

Kulturnyheter SVT kommer starta en redaktion i Märsta med start 2022: - SVT är hela Sveriges television och de nya redaktionerna ska bevaka det svenska samhället ur många olika perspektiv, säger SVT:s VD Hanna Stjärne

bostad_helsida
dack-helsida
connys_helsida
defacto_helsida

Sigtunabandet går på turné

Kultur & Nöje Sigtunabandet Nocean går på turné med sin musikalisk föreställning: - Innan Covid-19 ens fanns så började vi fundera på hur vi kunde tänka utanför boxen med vilka scener vi skulle spela på. Samt vilken riktning vi ville åt - så då landade vi i att vi ville göra filmisk metal med livekonserter på teaterscener, berättar sångerskan Hanna Olsson.

centrum_helsida2020
bildextra

Så var Märstakalaset

Nöjesnyheter Märstakalaset arrangerades på lördagen med bland annat Stage Academy som letade musiktalanger: - Det var en hektisk dag, men det är det värt när man får se så mycket ung talang. Artisttävlingen gick super och slutade i allsång och Klara Hammarström var också grym. Det var längesen jag hade en sån här dag, det var efterlängtat, säger Adam Jönssön, projektledare på Stage Academy

helsida_var2021
Klickextra!

Mest klickat i augusti

Nöjesnyheter Har du missat någon stor nyhet på märsta.nu i augusti? Nu får du ny chans att läsa de viktigaste nyheterna den gånga månaden.

mp_host_helsida
happyhomes_sommar2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
bostad_outsider
swedol_outsider
nrh
mp-outsider
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
dack-outsider
ridskola_2020_outsider