defacto_pan
Boende i Valsta bjuds in till dialog Foto: Sigtuna kommun

Valstabor bjuds in till dialog

Boende i Valsta har bjudits in till medborgardialoger med politiker och tjänstemän: - Demokratisk hållbarhet bygger på delaktighet från invånarna. Idag upplever många att avståndet är långt mellan dem och beslutsfattande politiker samt kommunens tjänstemän, uppger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

Medborgardialoger har startats upp i Valsta och ska går fram till september, kommunens politiker och tjänstemän ska medverka i samtalen med barn och vuxna. Enligt ett pressmeddelande från Sigtuna kommun är målet att skapa ett hållbart samhälle med medborgare som aktivt deltar och kan påverka viktiga frågor i deras närmiljö:
– Demokratisk hållbarhet bygger på delaktighet från invånarna. Idag upplever många att avståndet är långt mellan dem och beslutsfattande politiker samt kommunens tjänstemän. För att minska detta avstånd ska Sigtuna kommun bland annat fånga upp synpunkter från och stärka dialogen med medborgarna. Medborgardialoger är här ett viktigt verktyg, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

Flera projekt i Valsta
Valstaborna kommer att få svara på frågan ”Vad tycker du krävs för att Valsta ska (fortsätta att) vara platsen att leva och bo i för dig”. 25:e september kommer sen en rapport över svaren att redovisas, de som deltagit kommer att bjudas in igen och man ska försöka arbeta fram förslag på lösningar för Valsta. Sedan tidigare pågår projektet BoTryggt 2030 i Valsta samt Valstasatsningen 2.0 i syfte att öka trygghet och motverka utanförskap samt skapa en mer levande stadsdel. Även Socialdemokraterna som idag är oppositionsparti medverkar i den här processen:
– För oss politiker är det viktigt att medborgardialogerna startar i Valsta. Vi är också helt överens om detta över partigränserna vilket gör att resultaten från dialogen måste tas på största allvar av oss alla, både politiker och tjänstemän, säger oppositionsrådet Marie Axelsson (S).

happy_homes_juli
defacto_host2018
julbanner2
EXTRA

Vinterkräksjukan slår till

Nyheter Det är kräksjuketider och på flera skolor i kommunen har barn insjuknat eller fått skickas hem mitt under pågående skoldag.

icavalsta_julbanner
lager_bilnet
arlandamordet

Åklagare ville häkta för brott mitt griftefriden

Notiser Mannen som misstänks för mordet på Tess som hittades utanför Arlanda är fortsatt misstänkt men rätten anser inte att han ska häktas för brott mot griftefriden.

sigtuna_funkis
sportfiskebanner2
fme_jul
EXTRA

Taxichaufför döms efter tillslag i mellandagarna

Nyheter Mitt i julfirandet slog polisen till mot två bilar, varav en taxi i Valsta. Tillslaget var en del av en spaning som polisen haft mot en knarkliga baserad i Västerort. Nio personer döms nu för inblandning i vad som visat sig vara en överlåtelse i Valsta.

outsider
objekt4
colorama_vinter
komvuxq3_4
vanster_jul
sigtunavatten_standard
nrh_lania
objekt3
objekt2
connys
funkis_2