moderaterna_tack
Boende i Valsta bjuds in till dialog Foto: Sigtuna kommun

Valstabor bjuds in till dialog

Boende i Valsta har bjudits in till medborgardialoger med politiker och tjänstemän: - Demokratisk hållbarhet bygger på delaktighet från invånarna. Idag upplever många att avståndet är långt mellan dem och beslutsfattande politiker samt kommunens tjänstemän, uppger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

Medborgardialoger har startats upp i Valsta och ska går fram till september, kommunens politiker och tjänstemän ska medverka i samtalen med barn och vuxna. Enligt ett pressmeddelande från Sigtuna kommun är målet att skapa ett hållbart samhälle med medborgare som aktivt deltar och kan påverka viktiga frågor i deras närmiljö:
– Demokratisk hållbarhet bygger på delaktighet från invånarna. Idag upplever många att avståndet är långt mellan dem och beslutsfattande politiker samt kommunens tjänstemän. För att minska detta avstånd ska Sigtuna kommun bland annat fånga upp synpunkter från och stärka dialogen med medborgarna. Medborgardialoger är här ett viktigt verktyg, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

Flera projekt i Valsta
Valstaborna kommer att få svara på frågan ”Vad tycker du krävs för att Valsta ska (fortsätta att) vara platsen att leva och bo i för dig”. 25:e september kommer sen en rapport över svaren att redovisas, de som deltagit kommer att bjudas in igen och man ska försöka arbeta fram förslag på lösningar för Valsta. Sedan tidigare pågår projektet BoTryggt 2030 i Valsta samt Valstasatsningen 2.0 i syfte att öka trygghet och motverka utanförskap samt skapa en mer levande stadsdel. Även Socialdemokraterna som idag är oppositionsparti medverkar i den här processen:
– För oss politiker är det viktigt att medborgardialogerna startar i Valsta. Vi är också helt överens om detta över partigränserna vilket gör att resultaten från dialogen måste tas på största allvar av oss alla, både politiker och tjänstemän, säger oppositionsrådet Marie Axelsson (S).

defacto_host2018
valet2018

Holst mest kryssad i kommunens historia

Politik Olov Holst blev det mest kryssade politikern i kommunen med 1646 kryss: - Både kul och hedrande att så många tydligen har förtroende för mig. Men det här är en laginsats av hela moderatgänget som jobbat stenhårt för valsegern, säger Holst till märsta.nu

defacto_banner_sep
EXTRA

Stort bråk på Stationsgatan

Blåljus Efter ett bråk på Stationsgatan i natt upprättades flera anmälningar om misshandel: - Alla är misstänkta och målsägande verkar det som, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

valet2018

Bosse kryssade sig in

Politik Bosse Andersson var på plats 15 på Centerpartiets lista men när personrösterna räknats klart fick han över 9 procent av personrösterna och får därmed plats i fullmäktige: - Jag tackar av hela mitt hjärta för det fantastiska stöd jag fått av de som kryssat mig, skriver Bosse i sms till märsta.nu

hostfest_centrum
happy_homes_juli
Extra

Ungdomsbråk i Valsta

Blåljus Två ungdomsgängs slogs i Valsta under eftermiddagen: - En person blödde näsblod mem behövde inte sjukvård, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral

Olycka vid Haga

Blåljus Flera bilar krockade vid Haga och framkomligheten till och från Sigtuna är begränsad.

objekt4
connys
komvuxq3_4
sbrf_sep
objekt3
Norra Redovisningshuset
objekt2
sigtunavatten_standard
nfc_vinter
outsider
sportfiske_banner