defacto_pan2020
Valsta Vedugn rivs efter att ha fått avslag på sin bygglovsförlängningFoto: Insändarbild
Valsta Vedugn rivs efter att ha fått avslag på sin bygglovsförlängningFoto: Insändarbild

Valsta Vedugn rivs: ”Borde ha skett för länge sen”

Valsta Vedugn rivs nu efter att den rättsliga processen fastställt Bygg- och trafiknämndens beslut: - Det är glädjande att vedugnsgrillen äntligen rivs. Det borde egentligen skett för länge sedan eftersom den strider mot gällande detaljplan, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

centrum_artikel

Efter att kommunen inte förlängt Valsta vedugns tillfälliga bygglov överklagades det till Länsstyrelsen och Mark- och miljödomstolen som båda fastslog Sigtuna kommuns beslut. Under tisdagen startade rivningsarbetet.

Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) har i sitt parti och i sin koalition länge drivit frågan om att den ska rivas. Om fastigheten inte var borta från 1:a mars skulle ägaren få betala vite.
– Det är glädjande att vedugnsgrillen äntligen rivs. Det borde egentligen skett för länge sedan eftersom den strider mot gällande detaljplan. När den nya Regnbågskoalitionen tog över i höstas hanterade vi frågan direkt och nu kommer resultatet. Med en moderatledd kommunledning kommer ingen få fördelar baserat på vänskapskorruption, alla ska behandlas likvärdigt och enligt gällande lagar och förordningar, säger Olov Holst (M) till märsta.nu

brobygget_helsida_valsta
connys_helsida
2020_helsida
helsida_sommarlov
happyhomes_sommar2020
studeravidare_helsida
översiktsplanen 2021

Så kan framtidens kommun se ut

Nyheter Just nu kan man tycka till om den nya översikiktsplanen som kommunen ska ta fram. märsta.nu har djupdykt i vad kommuninvånare önskar sig.

defacto_helsida
Extra

Bil utsattes för stenkastning

Blåljus En bil utsattes under natten för stenkastning: - Det är en anmälan om skadegörelse mot bil upprättat, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

centrum_helsida2020
brobygget_midgard_helsida
sigtunahem_sokbostad

Hyresgäster störs av renoveringar

Bostad Hemblas renoveringar medan hyresgäster bor kvar har kritiserats av hyresgästerna enligt Hem & Hyra. På Tingvallavägen ledde renoveringarna till att en hyresgäst som bodde i en överliggande lägenhet drabbades av stress och panikångest enligt tidningen.

ridskola_2020_outsider
studeravidare_outsider
outsider_sommarlov
centrum_sommar_out
brobygget_midgard_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
brobygget_outsider_valsta
swedol_outsider