defacto_pan2020
Valsta Vedugn rivs efter att ha fått avslag på sin bygglovsförlängningFoto: Insändarbild
Valsta Vedugn rivs efter att ha fått avslag på sin bygglovsförlängningFoto: Insändarbild

Valsta Vedugn rivs: ”Borde ha skett för länge sen”

Valsta Vedugn rivs nu efter att den rättsliga processen fastställt Bygg- och trafiknämndens beslut: - Det är glädjande att vedugnsgrillen äntligen rivs. Det borde egentligen skett för länge sedan eftersom den strider mot gällande detaljplan, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

centrum_artikel

Efter att kommunen inte förlängt Valsta vedugns tillfälliga bygglov överklagades det till Länsstyrelsen och Mark- och miljödomstolen som båda fastslog Sigtuna kommuns beslut. Under tisdagen startade rivningsarbetet.

Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) har i sitt parti och i sin koalition länge drivit frågan om att den ska rivas. Om fastigheten inte var borta från 1:a mars skulle ägaren få betala vite.
– Det är glädjande att vedugnsgrillen äntligen rivs. Det borde egentligen skett för länge sedan eftersom den strider mot gällande detaljplan. När den nya Regnbågskoalitionen tog över i höstas hanterade vi frågan direkt och nu kommer resultatet. Med en moderatledd kommunledning kommer ingen få fördelar baserat på vänskapskorruption, alla ska behandlas likvärdigt och enligt gällande lagar och förordningar, säger Olov Holst (M) till märsta.nu

connys_helsida
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

ridskola2020_helsida
centrum_helsida2020

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

vardcentral_helsida
happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
sigtunastad_helsida
Moderaterna_helsida2021
dackskiftarna_helsida
rentawreck_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

2020_helsida
speedy_vinter_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
connys
vardcentral_outsider
dackskiftarna_outsider
sigtuna_vatten_outsider
speedy_vinter2020_outsider
rentawreck_outsider
sigtunastad_outsider
moderaterna_sigtuna
nrh