defacto_pan2020
Valsta Vedugn rivs efter att ha fått avslag på sin bygglovsförlängningFoto: Insändarbild
Valsta Vedugn rivs efter att ha fått avslag på sin bygglovsförlängningFoto: Insändarbild

Valsta Vedugn rivs: ”Borde ha skett för länge sen”

Valsta Vedugn rivs nu efter att den rättsliga processen fastställt Bygg- och trafiknämndens beslut: - Det är glädjande att vedugnsgrillen äntligen rivs. Det borde egentligen skett för länge sedan eftersom den strider mot gällande detaljplan, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

fraga_liberalerna

Efter att kommunen inte förlängt Valsta vedugns tillfälliga bygglov överklagades det till Länsstyrelsen och Mark- och miljödomstolen som båda fastslog Sigtuna kommuns beslut. Under tisdagen startade rivningsarbetet.

Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) har i sitt parti och i sin koalition länge drivit frågan om att den ska rivas. Om fastigheten inte var borta från 1:a mars skulle ägaren få betala vite.
– Det är glädjande att vedugnsgrillen äntligen rivs. Det borde egentligen skett för länge sedan eftersom den strider mot gällande detaljplan. När den nya Regnbågskoalitionen tog över i höstas hanterade vi frågan direkt och nu kommer resultatet. Med en moderatledd kommunledning kommer ingen få fördelar baserat på vänskapskorruption, alla ska behandlas likvärdigt och enligt gällande lagar och förordningar, säger Olov Holst (M) till märsta.nu

2020_helsida
centrum_helsida2020
meko_helsida
speedy_vinter_helsida
kkdk_helsida
happyhomes_sommar2020
helsida
connys_helsida
defacto_helsida
manskold_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
speedy_vinter2020_outsider
centrum_sommar_out
nrh
manskold_outsider
outsider
kkdk_outsider
sigtuna_vatten_outsider
budget_outsider
meko_outsider