moderat_jul_nyar
Valsta Vedugn rivs efter att ha fått avslag på sin bygglovsförlängningFoto: Insändarbild
Valsta Vedugn rivs efter att ha fått avslag på sin bygglovsförlängningFoto: Insändarbild

Valsta Vedugn rivs: ”Borde ha skett för länge sen”

Valsta Vedugn rivs nu efter att den rättsliga processen fastställt Bygg- och trafiknämndens beslut: - Det är glädjande att vedugnsgrillen äntligen rivs. Det borde egentligen skett för länge sedan eftersom den strider mot gällande detaljplan, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

Efter att kommunen inte förlängt Valsta vedugns tillfälliga bygglov överklagades det till Länsstyrelsen och Mark- och miljödomstolen som båda fastslog Sigtuna kommuns beslut. Under tisdagen startade rivningsarbetet.

Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) har i sitt parti och i sin koalition länge drivit frågan om att den ska rivas. Om fastigheten inte var borta från 1:a mars skulle ägaren få betala vite.
– Det är glädjande att vedugnsgrillen äntligen rivs. Det borde egentligen skett för länge sedan eftersom den strider mot gällande detaljplan. När den nya Regnbågskoalitionen tog över i höstas hanterade vi frågan direkt och nu kommer resultatet. Med en moderatledd kommunledning kommer ingen få fördelar baserat på vänskapskorruption, alla ska behandlas likvärdigt och enligt gällande lagar och förordningar, säger Olov Holst (M) till märsta.nu

defacto_helsida

Allt fler besöker fritidsgårdarna

Ung & Student Kommunens fritidsgårdar besöks av allt fler ungdomar: - En vanlig fredagseftermiddag på Ungdomens Hus har vi mellan 50-100 ungdomar och övriga dagar brukar det variera mellan 40 till 70 besökare, säger Jens Storm, chef för Ung i Sigtuna.

centrum_helsida2020
connys_helsida
teatergrillen_helsida
happyhomes_50

Ny närakut invigd i Sollentuna

Nyheter Närakuten i Sollentuna som vänder sig till kommuninvånare i Sigtuna ligger nära pendeltågsstationen och håller öppet fram till 22 varje dag.

connys
nrh
teatergrillen_outsider