center_pan21

Valsta med på Polisens lista över riskområden

Sveriges Radio Ekot avslöjar de nya utsatta områdena i Sverige, bland dessa finns Valsta.

centrum_artikel

Polisen förändrar de utsatta områdena som finns i landet, man har klassat områden som särskilt utsatta sedan 2015 eftersom kriminella anses ha inverkan på lokalsamhället. Det handlar om cirka 60 områden i tre kategorierna; utsatt område, riskområde och särskilt utsatt område.

Ekot rapporterar attiskan är viktig i polisens resursfördelning när det gäller arbetet med organiserad brottslighet. Den syftar även till att öka medvetenheten om var i landet det finns problemområden.

Listan uppdateras vartannat år och tre nya områden har kommit in, samtliga ligger i Stockholms län. Valsta bedöms som ett nytt riskområde, Visättra i Flemmingsberg och Fisksätra i Nacka bedöms vara utsatta områden.
– Vi ser inga större svängningar mellan åren, när vi gör de här bedömningarna. Men överlag så ser vi positiva tendenser, att det går åt positivt håll. Det finns områden som har en negativ utveckling, men överlag ser vi positiva tendenser, säger Linda H Staaf, chef för polisens underrättelsetjänst, till Ekot.

Definitionen av riskområde är att ett område uppfyller samtliga kriterier för ett utsatt område men inte når upp till kriterier gällande ett särskilt utsatt område. Det är ett alarmerande läge i området och det finns en stor risk för att det blir ett utsatt område om man inte vidtar åtgärder.

Artikeln uppdateras….

dack-helsida

Askerson kritiseras för brev till migrationsministern

Politik Socialdemokraterna riktar ny kritik mot Mattias Askerson (M), denna gång för att han skickat brev till migrationsminister Morgan Johansson.

mp_host_helsida
connys_helsida

Så vill Bergqvist (L) vända trenden i Valsta

Politik Liberalerna har suttit i kommunledningen i olika konstellationer sedan 2014. Under 2021 klassades Valsta som utsatt område men till 2030 ska alla utsatta områden vara borta enligt förslag från partiet.

Märstabo döms i blocketbedrägeri

Notiser En man från Märsta döms för grovt penningtvättsbrott sedan han lurat andra att betala in pengar för varor, pengarna skickades sedan vidare till andra konton.

helsida_var2021
2020_helsida
bostad_helsida
happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020

Askerson bemöter kritiken: (S) far med osanning

Politik Efter kritiken som Socialdemokraterna riktat mot Mattias Askerson för att på "eget bevåg" JO-anmält Migrationsverket talar han nu ut: - Socialdemokraterna far med osanning när de påstår att jag i samband med ärenden på föregående nämndsammanträde brutit mot kommunens regler eller att jag vid sammanträdet fick kritik för att ha gjort så. Det är ett mycket anmärkningsvärt agerande från Socialdemokraterna.

defacto_helsida
EXTRA

Hård kritik mot Askerson för JO-anmälan

Politik Sigtuna kommun JO-anmälde Migrationsverket för hanteringen kring nyanlända som slussas till kommunen, dock hävdar Socialdemokraterna att nämndordförande Mattias Askerson (M) inte kan agera själv i en anmälan.

coronapandemin

Sju områden med lägre vaccinationstäckning

Notiser Vaccinationen mot covid-19 går vidare i kommunen och en vaccinbuss har satts in i veckan i Märsta där det är lägre andel vaccinerade.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
mp-outsider
centrum_sommar_out
swedol_outsider
nrh
bostad_outsider
dack-outsider