moderaterna_panorama

Valsta med på Polisens lista över riskområden

Sveriges Radio Ekot avslöjar de nya utsatta områdena i Sverige, bland dessa finns Valsta.

Polisen förändrar de utsatta områdena som finns i landet, man har klassat områden som särskilt utsatta sedan 2015 eftersom kriminella anses ha inverkan på lokalsamhället. Det handlar om cirka 60 områden i tre kategorierna; utsatt område, riskområde och särskilt utsatt område.

Ekot rapporterar attiskan är viktig i polisens resursfördelning när det gäller arbetet med organiserad brottslighet. Den syftar även till att öka medvetenheten om var i landet det finns problemområden.

Listan uppdateras vartannat år och tre nya områden har kommit in, samtliga ligger i Stockholms län. Valsta bedöms som ett nytt riskområde, Visättra i Flemmingsberg och Fisksätra i Nacka bedöms vara utsatta områden.
– Vi ser inga större svängningar mellan åren, när vi gör de här bedömningarna. Men överlag så ser vi positiva tendenser, att det går åt positivt håll. Det finns områden som har en negativ utveckling, men överlag ser vi positiva tendenser, säger Linda H Staaf, chef för polisens underrättelsetjänst, till Ekot.

Definitionen av riskområde är att ett område uppfyller samtliga kriterier för ett utsatt område men inte når upp till kriterier gällande ett särskilt utsatt område. Det är ett alarmerande läge i området och det finns en stor risk för att det blir ett utsatt område om man inte vidtar åtgärder.

Artikeln uppdateras….

logistik_sigtuna_helsida
helsida

Lyckad Blåljusdag i Märsta Centrum

Nyheter I lördags var det Blåljusdag i Märsta Centrum: - Vi är mycket tacksamma för alla Märstabor som kom och gjorde dagen till en succé säger Helena Kihlanki, projektledare Trygg i Märsta.

mp_helsida_april
centrum_sommar2022_helsida
liber_helsida
2020_helsida
connys_helsida
retro_helsida
defacto_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

retro_outsider
logistik_outsider
connys
nrh
swedol_outsider
centrum_sommar_outsider2022
moderat_outsider
mp_outsider2022
outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider