panorama_centrum
Foto: Pressbild/SigtunaHem

Valsta kommundelsråd läggs ner

Valsta kommundelsråd läggs ner, nyligen höll man sitt sista sammanträde.

Nyligen höll Valsta kommundelsråd sitt sista sammanträde, från och med 2018 så läggs det ner. En anledning är att den nya kommunledningen inför Valstasatsningen 2.0. Anledningen är att kommundelsrådet inte fungerat utifrån den politiska strukturen, står det i protokollet från sammanträdet. Det som tagits upp på möten har inte förts vidare på rätt sätt och man har inte haft en tydlig bild på vilka frågor som kommundelsrådet ska jobba med.

Utöver Valstasatsningen 2.0 kommer den nya kommunledningen att inhämta synpunkter från valstabor och föreningar i området via medborgardialoger som man anser är ett bättre alternativ för att få fler att komma till tals. Föreningar som var delaktiga i rådet kommer fortsatt ha möjlighet att tycka till via mötesplatser i Valstasatsningen 2.0.

Fotnot: märsta.nu har sökt Moderaterna för en kommentar om kommundelsrådets nedläggning.

2020_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

marinan_helsida
ewas_helsida
mp_helsida_april
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

connys_helsida
defacto_helsida
liber_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

centrum_sommar2022_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

swedol_outsider
moderat_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
ewas_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
mp_outsider2022
marina_outsider
centrum_sommar_outsider2022