centrum_panorama2020
Foto: Förpacknings- och tidningsinsamlingen

Valsta får återvinningsstation

Nu får Valsta sin efterfrågade återvinningsstation igen: - Efter ett gott samarbete med kommunen har vi nu lyckats hitta yta för ännu en återvinningsstation i Sigtuna. Vi är glada att kunna tillgodose det behov som finns, säger Annika Ahlberg, regionchef på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI.

Återvinningsstationen i Valsta har varit bortplockad under några år men nu står det klart att den kommer tillbaka. Återvinningsstationen ska ligga på Frejgatan 3 och redan på måndag ställs den ut.
– Med den här nya stationen på plats hoppas jag att vi kan underlätta för invånarna i Sigtuna att på ett enklare sätt återvinna sina förpackningar och tidningar, säger Annika Ahlberg, FTI.

Stationen kommer att kunna ta emot papper, plast, metall och glasförpackningar samt tidningar. Grovsopor hänvisas fortfarande till fastighetsägare eller återvinningscentralen i Brista. Men med den nya stationen blir det lättare för valstabor att återvinna.

Sex åtalas för korruption kopplat till Statens fastighetsverk

Nyheter 2017 avslöjade kommuninvånaren Richard Lindwall korruption på Statens fastighetsverk kopplat till bland annat Rosersbergs slott. Nu har åtal väckts mot sex personer.

defacto_helsida
happyhomes_50
teatergrillen_helsida
connys_helsida
centrum_helsida2020
oppethus_helsida

Allt fler besöker fritidsgårdarna

Ung & Student Kommunens fritidsgårdar besöks av allt fler ungdomar: - En vanlig fredagseftermiddag på Ungdomens Hus har vi mellan 50-100 ungdomar och övriga dagar brukar det variera mellan 40 till 70 besökare, säger Jens Storm, chef för Ung i Sigtuna.

teatergrillen_outsider
nrh
connys
oppethus_outsider