centrum_host
Fondex-gruppen tar över Valsta CentrumFoto: Illustration/SigtunaHem

Valsta Centrum säljs

SigtunaHem och Rikshem säljer Valsta Centrum till ett bolag inom Fondex-gruppen.

Under buller och bång köpte kommunen och Sigtunahem Valsta Centrum av Kungsleden 2010, kort därefter såldes det av kommunen till Rikshem som tillsammans med SigtunaHem ägt och förvaltat det. Under 5-6 års tid har centrum genomgått och genomgår fortfarande en förvandling både kommersiellt och med bostadsbyggandet.

Men nu släpps själva centrumfastigheten i en försäljning till ett bolag inom Fondex-gruppen som totalt innehar omkring 40 fastigheter i Stockholmsområdet. Bland ägorna finns Tullinge Centrum. Enligt ett pressmeddelande från SigtunaHem kommer den nya ägaren att ta vid på ett bra sätt:
– SigtunaHem och Rikshem är fastighetsutvecklare och bostadsförvaltare. Vi har jobbat med att utveckla Valsta Centrum under ett antal år. Men nu är renoveringsarbetet klart, centrumet är uthyrt och vi tycker att det är en bra och färdig produkt, därmed är det dags att lämna över stafettpinnen till en ny ägare, säger SigtunaHems VD Göran Langer.

Ska klubbas politiskt
Försäljningen ska även klubbas vid Kommunstyrelsens sammanträde i september och därefter i kommunfullmäktige. Men det lär råda enighet kring beslutet, även Moderaternas oppositionsråd Olov Holst välkomnar försäljningen:
– Det är glädjande att SigtunaHem nu lyckats sälja Valsta centrum, det är helt i linje med Moderaternas tankar om att kommunen inte ska äga den typen av verksamheter. Vi hoppas nu att den nya fastighetsägaren kan lyfta Valsta centrum till att bli den livskraftiga medelpunkt stadsdelen så väl behöver, säger Olov Holst, kommenterar Holst.

Dubblar insatsen
Någon köpesumma är ännu inte offentlig men lär bli så i samband med att handlingarna till Kommunstyrelsen offentliggör. Vad märsta.nu erfar blir det en försäljningssumma omkring 120 miljoner kronor. 2010 förvärvades centrumet för knappa 50 miljoner. Under åren har det dock investerats en hel del i utvecklingen både från SigtunaHem och Rikshem via bolaget Nya Valsta Centrum AB. Ett bolag som senaste bokslutsåret omsatte drygt 6 miljoner kronor men gjorde en förlust på 3,2 miljoner.
– Det är med stor tillfredsställelse jag ser det goda resultatet av det initiativ vi Socialdemokrater tog för sex år sedan, då vi startade utvecklingsprocessen kring Valsta centrum med fler bostäder och en utvecklad handel. Då lade vi grunden till det som i dag är attraktivt för marknaden. Det är glädjande att vi nu kan ta nästa steg och låta en professionell centrumförvaltare ta vid för den fortsatta utvecklingen mot ett levande och modernt centrum, säger Ibrahim Khalifa, kommunstyrelsens ordförande (S).

Näringslivsgalan hålls i mars

Näringsliv Datumet för nästa års Näringslivsgala är spikat till 27:e mars nästa år: - Vi har över 5 000 fantastiska entreprenörer som bidrar till att skapa välfärd i vår kommun. Näringslivsgalan är vårt sätt att visa uppskattning, att lyfta företag och organisationer som har betytt mycket för tillväxten och utvecklingen i Sigtuna kommun och satt oss på kartan, säger Mathias Forsberg.

defacto_helsida
fme_oktober
sigtunavatten_standard

Svensk Fastighetsförmedling nyanställer

Mäklare Svensk Fastighetsförmedling Sigtuna kommun har rekryterat sigtunabon Jenny Arnefjord till sitt kontor: - Jag ser verkligen fram emot att jobba i samma kommun som jag och min familj bor i då jag trivs så bra här och vill gärna förmedla det till andra, säger Jenny till märsta.nu

happyhomes_2019
ica_oktober
centrum_host_helsida

Norwegian utökar på Arlanda-Krabi

Näringsliv Norwegian ökar sina avgångar till och från Arlanda-Krabi, Thailand, från två till tre gånger i veckan: - Vi ökar antalet avgångar till Krabi från två till tre gånger i veckan under hela julen (16 december – 20 januari). Detta eftersom vi märker av ett stort intresse och en stor efterfrågan på resor till Thailand och framför allt Krabi under julen, säger Norwegians kommunikationschef Charlotte Holmberg Jacobsson i ett pressmeddelande.

Ny hästklinik etablerar i Rosersberg

Näringsliv Wallstanäs Gård i Rosersberg startar upp veterinärklinik för hästar: - Här har vi möjlighet att på en personlig och lite mindre klinik ta emot hästar för allt från veterinärbesiktning och hälsoutredning till tandkontroll och röntgen, säger Emma Lindell, veterinär och delägare i Stockholms Hästklinik, i ett pressmeddelande.

nrh
connys
defacto_outsider
colorama_april2