centrum_panorama2020
Fondex-gruppen tar över Valsta CentrumFoto: Illustration/SigtunaHem

Valsta Centrum säljs

SigtunaHem och Rikshem säljer Valsta Centrum till ett bolag inom Fondex-gruppen.

Under buller och bång köpte kommunen och Sigtunahem Valsta Centrum av Kungsleden 2010, kort därefter såldes det av kommunen till Rikshem som tillsammans med SigtunaHem ägt och förvaltat det. Under 5-6 års tid har centrum genomgått och genomgår fortfarande en förvandling både kommersiellt och med bostadsbyggandet.

Men nu släpps själva centrumfastigheten i en försäljning till ett bolag inom Fondex-gruppen som totalt innehar omkring 40 fastigheter i Stockholmsområdet. Bland ägorna finns Tullinge Centrum. Enligt ett pressmeddelande från SigtunaHem kommer den nya ägaren att ta vid på ett bra sätt:
– SigtunaHem och Rikshem är fastighetsutvecklare och bostadsförvaltare. Vi har jobbat med att utveckla Valsta Centrum under ett antal år. Men nu är renoveringsarbetet klart, centrumet är uthyrt och vi tycker att det är en bra och färdig produkt, därmed är det dags att lämna över stafettpinnen till en ny ägare, säger SigtunaHems VD Göran Langer.

Ska klubbas politiskt
Försäljningen ska även klubbas vid Kommunstyrelsens sammanträde i september och därefter i kommunfullmäktige. Men det lär råda enighet kring beslutet, även Moderaternas oppositionsråd Olov Holst välkomnar försäljningen:
– Det är glädjande att SigtunaHem nu lyckats sälja Valsta centrum, det är helt i linje med Moderaternas tankar om att kommunen inte ska äga den typen av verksamheter. Vi hoppas nu att den nya fastighetsägaren kan lyfta Valsta centrum till att bli den livskraftiga medelpunkt stadsdelen så väl behöver, säger Olov Holst, kommenterar Holst.

Dubblar insatsen
Någon köpesumma är ännu inte offentlig men lär bli så i samband med att handlingarna till Kommunstyrelsen offentliggör. Vad märsta.nu erfar blir det en försäljningssumma omkring 120 miljoner kronor. 2010 förvärvades centrumet för knappa 50 miljoner. Under åren har det dock investerats en hel del i utvecklingen både från SigtunaHem och Rikshem via bolaget Nya Valsta Centrum AB. Ett bolag som senaste bokslutsåret omsatte drygt 6 miljoner kronor men gjorde en förlust på 3,2 miljoner.
– Det är med stor tillfredsställelse jag ser det goda resultatet av det initiativ vi Socialdemokrater tog för sex år sedan, då vi startade utvecklingsprocessen kring Valsta centrum med fler bostäder och en utvecklad handel. Då lade vi grunden till det som i dag är attraktivt för marknaden. Det är glädjande att vi nu kan ta nästa steg och låta en professionell centrumförvaltare ta vid för den fortsatta utvecklingen mot ett levande och modernt centrum, säger Ibrahim Khalifa, kommunstyrelsens ordförande (S).

happy_homes_mars
coronakrisen

Varslad hotellpersonal erbjuds jobb i omsorgen

Näringsliv Choicekedjan med tre hotell i kommunen lånar ut sin personal till omsorgsföretaget Attendo: - Vår grundfilosofi i Nordic Choice handlar om att bidra med lösningar på samhällets stora utmaningar, säger Torgeir Silseth, koncernchef Nordic Choice Hotels.

speedy_helsida
#hålligångsigtunakommun

Johan hjälper oroliga företagare

Näringsliv På Norra Redovisningshuset får man just nu in många frågor från oroliga företagare: - Vi har flera kunder som står inför stora utmaningar nu, med tanke på Corona krisens inverkningar på företagen och personalen.

defacto_helsida
ridskola2020_helsida
festspec_corona_helsida
2020_helsida
marina_helsida
centrum_helsida2020
speedy_outsider
nrh
marina_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
festspec_corona_outsider
ridskola_2020_outsider