centrum_jul_panorama
Fondex-gruppen tar över Valsta CentrumFoto: Illustration/SigtunaHem

Valsta Centrum säljs

SigtunaHem och Rikshem säljer Valsta Centrum till ett bolag inom Fondex-gruppen.

defacto_jul_artikel

Under buller och bång köpte kommunen och Sigtunahem Valsta Centrum av Kungsleden 2010, kort därefter såldes det av kommunen till Rikshem som tillsammans med SigtunaHem ägt och förvaltat det. Under 5-6 års tid har centrum genomgått och genomgår fortfarande en förvandling både kommersiellt och med bostadsbyggandet.

Men nu släpps själva centrumfastigheten i en försäljning till ett bolag inom Fondex-gruppen som totalt innehar omkring 40 fastigheter i Stockholmsområdet. Bland ägorna finns Tullinge Centrum. Enligt ett pressmeddelande från SigtunaHem kommer den nya ägaren att ta vid på ett bra sätt:
– SigtunaHem och Rikshem är fastighetsutvecklare och bostadsförvaltare. Vi har jobbat med att utveckla Valsta Centrum under ett antal år. Men nu är renoveringsarbetet klart, centrumet är uthyrt och vi tycker att det är en bra och färdig produkt, därmed är det dags att lämna över stafettpinnen till en ny ägare, säger SigtunaHems VD Göran Langer.

Ska klubbas politiskt
Försäljningen ska även klubbas vid Kommunstyrelsens sammanträde i september och därefter i kommunfullmäktige. Men det lär råda enighet kring beslutet, även Moderaternas oppositionsråd Olov Holst välkomnar försäljningen:
– Det är glädjande att SigtunaHem nu lyckats sälja Valsta centrum, det är helt i linje med Moderaternas tankar om att kommunen inte ska äga den typen av verksamheter. Vi hoppas nu att den nya fastighetsägaren kan lyfta Valsta centrum till att bli den livskraftiga medelpunkt stadsdelen så väl behöver, säger Olov Holst, kommenterar Holst.

Dubblar insatsen
Någon köpesumma är ännu inte offentlig men lär bli så i samband med att handlingarna till Kommunstyrelsen offentliggör. Vad märsta.nu erfar blir det en försäljningssumma omkring 120 miljoner kronor. 2010 förvärvades centrumet för knappa 50 miljoner. Under åren har det dock investerats en hel del i utvecklingen både från SigtunaHem och Rikshem via bolaget Nya Valsta Centrum AB. Ett bolag som senaste bokslutsåret omsatte drygt 6 miljoner kronor men gjorde en förlust på 3,2 miljoner.
– Det är med stor tillfredsställelse jag ser det goda resultatet av det initiativ vi Socialdemokrater tog för sex år sedan, då vi startade utvecklingsprocessen kring Valsta centrum med fler bostäder och en utvecklad handel. Då lade vi grunden till det som i dag är attraktivt för marknaden. Det är glädjande att vi nu kan ta nästa steg och låta en professionell centrumförvaltare ta vid för den fortsatta utvecklingen mot ett levande och modernt centrum, säger Ibrahim Khalifa, kommunstyrelsens ordförande (S).

Ny butiker till Terminal 5

Näringsliv Märkena CDLP, Urbanista och Chimi Eyewear startar upp en gemensam butik på Terminal 5: - För oss är det här ett helt nytt grepp med tre olika aktörer som samarbetar och verkar i en gemensam butik på flygplatsen, säger Anna Ericsson, Head of Passenger Experience på Stockholm Arlanda Airport, Swedavia.

julbord_helsida

WE startar Padelcenter i Sigtuna

Näringsliv Nyligen gjorde WE klart med padel i Arlandastad och ytterligare en anläggning öppnar i Sigtuna stadsängar om ungefär ett år: - Det här blir ett fantastiskt komplement till den träningsanläggning som WE till hösten öppnar i Stadsängarna i Lidls lokaler samt våra anläggningar på Stora Gatan, i Knivsta och i Arlandastad, säger Niklas Wikegård, delägare.

ica_oktober
tp_helsida

Ny styrelse leder Märsta Förenade

Näringsliv Märsta Förenade har valt styrelse med flera nya ledamöter: - Min ambition med styrelsearbetet i Märsta Förenade är att säkerställa att vi fungerar som ett bra team där alla känner sig trygga och bekväma med att kunna framföra sina åsikter, säger styrelseordförande Jan Olson.

Nytt läge för MPM Bilverkstad

Näringsliv Kompisarna Martin och Peter som driver MPM Bilverkstad har flyttat till nya lokaler i Arlandastad: - Det är fräschare här och det är uppbyggt som vi vill ha det, säger dem till märsta.nu

trainingpartner_jobb_helsida
sigtunavatten_standard

Arlandabanan fyller tjugo år

Näringsliv I år firar Arlandabanan tjugo år: - Arlandabanan är än idag Sveriges enda renodlade OPS-lösning, där privata aktörer stått för hela risken med bygget mot att få driva verksamheten under ett visst antal år, fortsätter Magnus Zetterberg, VD Arlanda Express.

centrum_jul_helsida

Ny hotelmanager till Clarion Arlanda

Näringsliv Liza Nyberg har rekryterats till tjänsten som Hotel Manager på Clarion Arlanda: - Jag ser väldigt mycket fram emot att bli en del av det mycket framgångsrika teamet på Clarion Arlanda, säger hon.

defacto_jul

Arlanda får direktlinje till Tokyo

Näringsliv Arlanda får en ny linje till japanska Tokyo med start till sommaren: - Japan är en av Sveriges viktigaste handelspartners och under senare tid har vi sett betydande japanska investeringar i Sverige, säger Jonas Abrahamsson, vd och koncernchef för Swedavia.

fme_oktober

ÖoB öppnade i Märsta

Nyöppnat ÖoB öppnade upp sin nya butik i Märsta på torsdagen: - Varuhuset i Märsta är vår 14:e etablering i Stockholm och 18:e i regionen, säger Fredrik Johanson, kommersiell chef på ÖoB, till Dagens Handel.

greeknighthelsida
trainingpartner_jobb_outsider
greeknight_outsider
nrh
connys
tp_outsider
julbord