sommar
Fondex-gruppen tar över Valsta CentrumFoto: Illustration/SigtunaHem

Valsta Centrum säljs

SigtunaHem och Rikshem säljer Valsta Centrum till ett bolag inom Fondex-gruppen.

marstakalaset_artikel

Under buller och bång köpte kommunen och Sigtunahem Valsta Centrum av Kungsleden 2010, kort därefter såldes det av kommunen till Rikshem som tillsammans med SigtunaHem ägt och förvaltat det. Under 5-6 års tid har centrum genomgått och genomgår fortfarande en förvandling både kommersiellt och med bostadsbyggandet.

Men nu släpps själva centrumfastigheten i en försäljning till ett bolag inom Fondex-gruppen som totalt innehar omkring 40 fastigheter i Stockholmsområdet. Bland ägorna finns Tullinge Centrum. Enligt ett pressmeddelande från SigtunaHem kommer den nya ägaren att ta vid på ett bra sätt:
– SigtunaHem och Rikshem är fastighetsutvecklare och bostadsförvaltare. Vi har jobbat med att utveckla Valsta Centrum under ett antal år. Men nu är renoveringsarbetet klart, centrumet är uthyrt och vi tycker att det är en bra och färdig produkt, därmed är det dags att lämna över stafettpinnen till en ny ägare, säger SigtunaHems VD Göran Langer.

Ska klubbas politiskt
Försäljningen ska även klubbas vid Kommunstyrelsens sammanträde i september och därefter i kommunfullmäktige. Men det lär råda enighet kring beslutet, även Moderaternas oppositionsråd Olov Holst välkomnar försäljningen:
– Det är glädjande att SigtunaHem nu lyckats sälja Valsta centrum, det är helt i linje med Moderaternas tankar om att kommunen inte ska äga den typen av verksamheter. Vi hoppas nu att den nya fastighetsägaren kan lyfta Valsta centrum till att bli den livskraftiga medelpunkt stadsdelen så väl behöver, säger Olov Holst, kommenterar Holst.

Dubblar insatsen
Någon köpesumma är ännu inte offentlig men lär bli så i samband med att handlingarna till Kommunstyrelsen offentliggör. Vad märsta.nu erfar blir det en försäljningssumma omkring 120 miljoner kronor. 2010 förvärvades centrumet för knappa 50 miljoner. Under åren har det dock investerats en hel del i utvecklingen både från SigtunaHem och Rikshem via bolaget Nya Valsta Centrum AB. Ett bolag som senaste bokslutsåret omsatte drygt 6 miljoner kronor men gjorde en förlust på 3,2 miljoner.
– Det är med stor tillfredsställelse jag ser det goda resultatet av det initiativ vi Socialdemokrater tog för sex år sedan, då vi startade utvecklingsprocessen kring Valsta centrum med fler bostäder och en utvecklad handel. Då lade vi grunden till det som i dag är attraktivt för marknaden. Det är glädjande att vi nu kan ta nästa steg och låta en professionell centrumförvaltare ta vid för den fortsatta utvecklingen mot ett levande och modernt centrum, säger Ibrahim Khalifa, kommunstyrelsens ordförande (S).

colorama_april2
ica_valsta_choklad
sommar
kontor_thaifong
arlanda_golf_juli
sigtunavatten_standard
sommar_centrum

Bravida köper upp Karby VVS

Näringsliv Bravida köper upp lokala Karby VVS i Rävsta som grundades av Johan Lundgren: - Vi har många uppdrag inom energi- och klimatsmarta installationer. Det blir lättare att leverera med en bred organisation i ryggen, där vi enkelt kan samarbeta med fler teknikområden. Vi får mer kraft i alla led i projekten. Förvärvet blir också bra för vår personal, som får stora möjligheter att utvecklas vidare i Bravida, säger Johan Lundgren.

marstakalas_helsida
defacto_helsida

Arbetet är färdigt på Praktiska Gymnasiet Märsta

Annons Syftet med projektet var att entreprenören Fors Måleri & Entreprenad (FME) skulle utföra arbeten i Praktiska Gymnasiets lokaler i samverkan med skolans elever. Där produktion och teori varvades för att få maximalt utbyte. Eleverna har utfört allt arbete under handledning av FME.

Arlanda erbjuder biobränsle

Näringsliv Arlanda kommer under några dagar i juni att erbjuda biobränsle till planen: - Att kunna flyga miljömässigt hållbart är en förutsättning för att flyget som transportslag även i framtiden ska kunna knyta ihop Sverige och Sverige med världen. Bioflygbränsle är ett av verktygen som kommer att ta oss dit, säger Jonas Abrahamsson, vd och koncernchef på Swedavia.

colorama_april
arlanda_golf_juli2_outsider
defacto_outsider
connys
nrh
sportfiske_sommar