moderaterna_sep2020

Valsta Café blir mötesplats för äldre

Skyddsvärnet som driver café i Valsta har beviljats bidrag från Socialstyrelsen för att minska äldre ofrivilliga ensamhet i kommunen.

Valsta café ska med bidrag från Socialstyrelsen bli en mötesplats för äldre som är öppen varje dag i veckan. På cafét som Skyddsvärnet driver sedan i höstas kommer det att finnas aktiviteter varje dag som syftar till att förbättra hälsan hos äldre, bland annat med näringsriktig och billig lunch där de äldre kan umgås och äta tillsammans.

Utöver det blir det kurser i sociala medier och datorerna. Projektet beräknas pågå under hela 2020:
– Det är av stor vikt att de äldre känner att de får en meningsfull vardag och själva aktivt kan bidra i projektet. Genom Skyddsvärnets volontärverksamhet kan de äldre få hjälp att ta sig till och från mötesplatsen, skriver Skyddsvärnet i ett pressmeddelande.

defacto_helsida
2020_helsida
centrum_helsida2020
kcbygg_aug_helsida
connys_helsida

Husläkarjourer föreslås avvecklas

Nyheter Systemet med husläkarjourer föreslås avvecklas: - Närakuterna ska ta hand patienter som behöver akut vård som inte kan få det hos sin husläkare men som inte behöver akutsjukhusets alla resurser, säger enhetschef Christoffer Bernsköld på Hälso- och sjukvårdsförvaltningen.

boisigtuna

Vattenskador oroar sigtunabor

Nyheter Drygt 1000 stockholmare har medverkat i en undersökning om vattenskador som Länsförsäkringar beställt, bland dessa några sigtunabor.

happyhomes_sommar2020
festspec_host2020_helsida
ridskola_2020_outsider
festspec_host2020_outsider
kcbygg_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider