defacto_pan2020

Valsta Café blir mötesplats för äldre

Skyddsvärnet som driver café i Valsta har beviljats bidrag från Socialstyrelsen för att minska äldre ofrivilliga ensamhet i kommunen.

Valsta café ska med bidrag från Socialstyrelsen bli en mötesplats för äldre som är öppen varje dag i veckan. På cafét som Skyddsvärnet driver sedan i höstas kommer det att finnas aktiviteter varje dag som syftar till att förbättra hälsan hos äldre, bland annat med näringsriktig och billig lunch där de äldre kan umgås och äta tillsammans.

Utöver det blir det kurser i sociala medier och datorerna. Projektet beräknas pågå under hela 2020:
– Det är av stor vikt att de äldre känner att de får en meningsfull vardag och själva aktivt kan bidra i projektet. Genom Skyddsvärnets volontärverksamhet kan de äldre få hjälp att ta sig till och från mötesplatsen, skriver Skyddsvärnet i ett pressmeddelande.

defacto_helsida
ridskola2020_helsida
speedy_helsida
festspec_corona_helsida
coronakrisen

Nytt initiativ i Sigtuna

Nyheter Ett nytt initiativ startas upp i Sigtuna stad där personer i riskgruppen kan få hjälp med mat till dörren.

2020_helsida
happy_homes_mars

Elever skickade brev till äldre

Ung & Student Elever på Steningehöjdens skola ville muntra upp äldre på Arhem genom skriva vykort med personliga hälsningar till dem: -Eleverna tyckte att det kändes jättekul att få kommunicera med de äldre och samtidigt få känna mening och betydelse trots att de ska befinna sig i skolan varje dag, berättar svenskläraren Ziri Sallahz på Steningehöjdens skola.

salong_elisabeth_helsida
marina_helsida
centrum_helsida2020
ridskola_2020_outsider
marina_outsider
nrh
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider
festspec_corona_outsider
speedy_outsider