liber_pan_sommar
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Valsta bibliotek öppnar upp

Efter många turer står det nu klart att Valsta bibliotek öppnar på fredag 1:a februari: - Det är med glädje vi slår upp portarna igen och välkomnar alla invånare att ta del av böcker, tidskrifter och media, säger Lars Björling.

swedol_artikel

Under drygt 18 månader har Valsta bibliotek hållit stängt av olika anledningar. Öppnandet har skjutits upp flera gånger men på tisdagen meddelade Sigtuna kommit att biblioteket öppnar på fredag 1:a februari.

Engagemanget för att få igång biblioteket har varit stort under lång tid, något som även kommunen är medvetna om. Sigtuna kommuns bibliotekschef Heli Renman hoppas att många unga elever från skolan kommer att hitta till biblioteket för att låna böcker, läsa eller helt enkelt sitta i lugn och ro för att göra läxor. Under våren kommer även ett café att öppna upp i anslutning till biblioteket. Sigtuna kommun har tidigare efterlyst entreprenörer till caféverksamheten i Valsta Centrum. Valsta bibliotek kommer att hålla öppet vardagar mellan 12-17.

defacto_helsida
sommarlov

Helena ordnar dansläger i Rävsta

Nöjesnyheter För andra året i rad arrangerar Sigtuna Dansskola läger för barn: - Vi är väldigt glada att så många gillar dans i kommunen och tänker definitivt anordna dansläger även nästa år, säger Helena Gunnarsson på Sigtuna Dansskola.

liber_sommar_helsida
connys_helsida
happyhomes_sommar2020
brobygget_night
speedy_vinter_helsida
EXTRA

Äventyrsgolfen invigdes

Nöjesnyheter Äventyrsgolfen invigdes på torsdagen i Sigtuna stad av bland annat Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst: - Vi har diskuterat olika sätt att försöka få in historiska inslag i stadsbilden i Sigtuna stad och det Sigtuna IF nu gjort på äventyrsgolfbanan är ett utmärkt exempel på hur man kan göra det på ett roligt och pedagogiskt sätt, säger Holst.

2020_helsida
rentawreck_helsida
coronapandemin

Restriktioner mildras nästa vecka

Nöjesnyheter Folkhälsomyndigheten mildrar en del restriktioner från 1:a juni vilket möjliggör för religiösa besök och lägerverksamhet.

mp-helsida
helsida_var2021

Don Demina och Hållbarhetsresan i Sigtuna

Nöjesnyheter Anis Don Demina var hos Sigtuna Golfklubb under tisdagen: - Det roligaste var att bygga med Ola (Jennersten). Han har lärt mig massor jag kommer ta med mig i livet. Som hur viktigt det är att bevara den biologiska mångfalden. Till exempel så har vi ca 300 olika arter av bin och humlor. Om de försvinner så förlorar vi tvåtredjedelar av all frukt, bär och annan mat. Vi skulle egentligen bara kunna äta gröt. Tråkigt, sa Anis Don Demina.

centrum_helsida2020
vardcentral_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

brobygget_night_out
speedy_vinter2020_outsider
connys
vardcentral_outsider
nrh
brobygget_day_out
swedol_outsider
rentawreck_outsider
centrum_sommar_out
ungsatsning-outsider
sigtuna_vatten_outsider
mp-outsider
aftenbil_outsider
ridskola_2020_outsider