defacto_pan
Marie Axelsson med Marianne Åslin, Gunilla Johansson och Björn von Sydow satte upp affischer i Sigtuna Foto: Insändarbild/Socialdemokraterna
I Märsta var det SSU med bland annat Susan Jibran och Ramo Hajdarovic som var ute i regnetFoto: Insändarbild/Socialdemokraterna
Moderaterna med Olov Holst i spetsen med sina valaffischerFoto: Insändarbild/Moderaterna
Moderaternas affischerFoto: Moderaterna

Valrörelsen är igång

Valrörelsen är officiellt igång nu när affischerna sattes upp under söndagen.

Regnet vräkte ner på sina håll över kommunen men det stoppade inte partierna från att sätta upp valplakat. Överallt i kommunen syntes de till när de spikade ner plakaten i marken. När nu kommuninvånarna åker till jobb eller andra uppdrag runt om i kommunen kommer de att mötas av budskap från partierna.

Affischerna för de stora partierna Moderaterna och Socialdemokraterna är både lokala och nationella. Toppnamnet Marie Axelsson (S) syns på sitt partis affisch med budskapet ”Framåt tillsammans i Sigtuna kommun”. Riksdagsledamoten Björn Von Sydow deltog också i affischering. Stefan Löfven hängs också upp med buskapet om ett starkare och tryggare Sverige.

Moderaterna går till val med Olov Holst paroll om att det inte ska vara ”Vilda vä(n)stern” och ”ordning och reda”. På partiledare Ulf Kristerssons affisch står det ”Rättigheter, skyldigheter, möjligheter”.

defacto_host2018

Risk- och räddning flyttas från Rosersberg

Nyheter Sigtuna kommun som driver Risk- och räddningsprogrammet i Rosersberg avser flytta verksamheten till Märsta: - Att kommunen ser över sin lokalförsörjning är naturligt, det gör utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen kontinuerligt för att effektivt nyttja de lokaler vi har för att värna skattebetalarnas pengar, säger Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.

hostfest_centrum

Kommuninvånarna tycker till

Nyheter Under hösten kommer 2200 slumpvis utvalda kommuninvånare att få en enkät hemskickad med frågor om vad man tycker om kommunen: - För att vi ska kunna göra ständiga förbättringar behöver vi veta vad våra invånare tycker, säger Helen Kavanagh Berglund, biträdande kommundirektör.

valet2018

Klart: Alliansgruppens vision för mandatperioden

Politik Det är nu klart med kommunledning för kommande mandatperioden. Enda ändringen som sker är att Anna Malm Kelfve (M) tar över som ordförande i Individ- och familjeomsorgsnämnden efter Karolina Windefalk (MP).

Hemtjänstpersonal oroas över ändrade arbetstider

Nyheter Hemtjänsten avser förändra personalens arbetstider vilket är oroande enligt en anställd som märsta.nu varit i kontakt med: - Helt plötsligt ska man kunna arbeta både dag och kväll oavsett vilket schema man har sen tidigare, berättar den anställde.

HSB Arlanda övergår till Norra Stor-Stockholm

Bostad HSB Arlanda går ihop med HSB Norra Stor-Stockholm: - Genom att två regionala HSB-föreningar blir en får vi bättre ekonomiska och personalmässiga resurser, säger Bo Albrektsson, tidigare ordförande för HSB Arlanda.

objekt3
objekt4
sportfiske_banner
komvuxq3_4
connys
objekt2
outsider
sigtunavatten_standard
nrh
sbrf_sep