centrum_jul_panorama
Torsten Cedervi, vallokalens ordförande i S:t Per/PrästängarnaFoto: Daniel Iskander
Torsten Cedervi visar upp de nya valbåsen så att valhemligheten inte röjsFoto: Daniel Iskander

Valet är igång

Vallokalerna öppnade upp vid 8-tiden på söndagen: - Det är många poströster som kommit in, säger Torsten Cedervi, vallokalens ordförande i Prästängarna/S:t Per.

centrum_jul_artikel

Val till Europaparlamentet pågår mellan 8-21 idag, förtidsröstningen är avslutad och på valdagen sker röstningen i vallokaler i det distrikt som man tillhör.

Regnet öste ner på söndagsmorgonen vilket väntas hålla väljare borta, men enligt prognosen ska det upphöra efter lunch. I distriktet S:t Per droppade det in ett tiotal röstande mellan 8.30-9. Vallokalens ordförande Torsten Cedervi berättar att en tredjedel av valkretsen på omkring 1400 röstberättigande redan röstat.
– Det är mer än vid förra valet 2014, säger Torsten.

Nytt för i år är att kraven på valhemlighet ökas, numera finns det bås där man tar sin valsedel, vid tidigare svenska val har valsedlarna funnits öppet och många tog flera valsedlar för att inte röja sin valhemlighet:
– Det fanns valobservatörer i samband med valet i höstas som undrade vad vi höll på med som inte skyddade valsedlarna, berättar Torsten Cedervi.

Det är också tuffare regler med identifiering. Torsten Cedervi konstaterar att många som kommit till vallokalen är trevliga trots tidig morgon och regnet. Klockan 21.00 stänger vallokalerna och valkretsarna kommer därefter räkna rösterna och rapportera in till Valmyndigheten.

greeknighthelsida
defacto_jul

Uppmaningen: Släck ljusen

Notiser Under december sker en hel del bränder med anledning av levande ljus och brandkår uppmanar allmänheten att vara noga med släckning när man lämnar sin bostad.

sigtunavatten_standard

Nya busstider på måndag

Nyheter På måndag träder den nya busstidtabellen i kraft som kritiserats av kommuninvånare: - Varje dag reser mellan 3 000 och 4 000 personer med linje 570 mellan Märsta och Sigtuna. Med dessa ändringar kommer vi öka medelhastigheten och korta ner restiderna på den här linjen med 10 minuter, säger Malin Fordham, affärsutvecklare på Transdev.

fme_oktober

Valsta får återvinningsstation

Nyheter Nu får Valsta sin efterfrågade återvinningsstation igen: - Efter ett gott samarbete med kommunen har vi nu lyckats hitta yta för ännu en återvinningsstation i Sigtuna. Vi är glada att kunna tillgodose det behov som finns, säger Annika Ahlberg, regionchef på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI.

centrum_jul_helsida

Rekordmånga hundar intar Arlanda

Nyheter Happy Dog-konceptet hos Clarion kommer till detta nyår att slå rekord: - Happy Dog konceptet har verkligen blivit en succè, säger Clarion Hotel Arlandas VD Björn Callin.

trainingpartner_jobb_helsida
julbord_helsida
ica_oktober
colorama_jul

Fler borde cykla till jobbet

Nyheter Fler borde cykla till jobbet i Sigtuna kommun, det anser Klas Elm, VD Svensk Cykling och Lars Strömgren, ordförande Cykelfrämjandet, i en debattartikel.

trainingpartner_jobb_outsider
greeknight_outsider
nrh
tp_outsider
connys
julbord