defacto_pan

Våldtäktsrättegång startar idag

Rättegången mot den man som misstänks för våldtäkten på Tingvalla startar idag tisdag: - Bevisningen ser väldigt god ut, säger åklagaren Jenny Karlsson till Metro.

Det var vid lunchtid en dag i april som en kvinna kom för att hyra en lägenhet men istället blev våldtagen. Rättegången mot den 27-årige mannen startar på tisdag. Han förnekar brott rapporterar Metro.
– Han vill förmå henne att betala pengar för att han, som jag tolkar det, inte har kunnat hyra ut lägenheten till någon annan person under den här tiden. Han har hållit lägenheten till henne. Han ville att de skulle träffas så att hon kunde skriva på ett kontrakt om att hon var skyldig honom mer pengar, säger Jenny Karlsson, åklagare vid Norrorts åklagarkammare i Stockholm, till tidningen Metro.

Bevisningen består i form av DNA samt att man lyckats pejla mannens telefon via mastar som ska bevisa att han var i området vid tidpunkten för våldtäkten, detta eftersom han förnekar att han var hemma. Mannen ska också ha bett sin pappa kontakta en annan kvinna och som ska ge honom alibi, det vill säga uppge att han var med henne den aktuella tiden.

Det är oklart vad åklagaren kommer yrka men minimistraffet är två års fängelse för våldtäkt. Mannen kommer i samband med rättegången att få ge sin version av saken.

hostfest_centrum

Risk- och räddning flyttas från Rosersberg

Nyheter Sigtuna kommun som driver Risk- och räddningsprogrammet i Rosersberg avser flytta verksamheten till Märsta: - Att kommunen ser över sin lokalförsörjning är naturligt, det gör utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen kontinuerligt för att effektivt nyttja de lokaler vi har för att värna skattebetalarnas pengar, säger Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.

defacto_host2018

Kommuninvånarna tycker till

Nyheter Under hösten kommer 2200 slumpvis utvalda kommuninvånare att få en enkät hemskickad med frågor om vad man tycker om kommunen: - För att vi ska kunna göra ständiga förbättringar behöver vi veta vad våra invånare tycker, säger Helen Kavanagh Berglund, biträdande kommundirektör.

valet2018

Klart: Alliansgruppens vision för mandatperioden

Politik Det är nu klart med kommunledning för kommande mandatperioden. Enda ändringen som sker är att Anna Malm Kelfve (M) tar över som ordförande i Individ- och familjeomsorgsnämnden efter Karolina Windefalk (MP).

Hemtjänstpersonal oroas över ändrade arbetstider

Nyheter Hemtjänsten avser förändra personalens arbetstider vilket är oroande enligt en anställd som märsta.nu varit i kontakt med: - Helt plötsligt ska man kunna arbeta både dag och kväll oavsett vilket schema man har sen tidigare, berättar den anställde.

HSB Arlanda övergår till Norra Stor-Stockholm

Bostad HSB Arlanda går ihop med HSB Norra Stor-Stockholm: - Genom att två regionala HSB-föreningar blir en får vi bättre ekonomiska och personalmässiga resurser, säger Bo Albrektsson, tidigare ordförande för HSB Arlanda.

sportfiske_banner
sigtunavatten_standard
sbrf_sep
nrh
objekt3
objekt4
komvuxq3_4
objekt2
outsider
connys