liber_pan

Våldtäktsrättegång startar idag

Rättegången mot den man som misstänks för våldtäkten på Tingvalla startar idag tisdag: - Bevisningen ser väldigt god ut, säger åklagaren Jenny Karlsson till Metro.

fraga_liberalerna

Det var vid lunchtid en dag i april som en kvinna kom för att hyra en lägenhet men istället blev våldtagen. Rättegången mot den 27-årige mannen startar på tisdag. Han förnekar brott rapporterar Metro.
– Han vill förmå henne att betala pengar för att han, som jag tolkar det, inte har kunnat hyra ut lägenheten till någon annan person under den här tiden. Han har hållit lägenheten till henne. Han ville att de skulle träffas så att hon kunde skriva på ett kontrakt om att hon var skyldig honom mer pengar, säger Jenny Karlsson, åklagare vid Norrorts åklagarkammare i Stockholm, till tidningen Metro.

Bevisningen består i form av DNA samt att man lyckats pejla mannens telefon via mastar som ska bevisa att han var i området vid tidpunkten för våldtäkten, detta eftersom han förnekar att han var hemma. Mannen ska också ha bett sin pappa kontakta en annan kvinna och som ska ge honom alibi, det vill säga uppge att han var med henne den aktuella tiden.

Det är oklart vad åklagaren kommer yrka men minimistraffet är två års fängelse för våldtäkt. Mannen kommer i samband med rättegången att få ge sin version av saken.

Rolstabon: Ökat antal vildsvin i området

Nyheter Vildsvinen ökar i länet och en som känner av det är rolstabon Lorenzo Garcia: - Nog har jag vildsvin och rådjur i Rolsta. Som tur är skrämmer hästarna dem från fastigheten, säger Lorenzo.

meko_helsida
speedy_vinter_helsida
julen_helsida

IS-kvinna greps på Arlanda

Blåljus En kvinna som misstänks ha tagit sitt barn till Syrien och anslutit sig till till Islamiska staten greps vid ankomst till Arlanda under måndagen.

centrum_helsida2020
budget 2021

Nu är budgeten klubbad

Politik Nu har budgeten för 2021 klubbats: - Tack vare väl genomförda reformer de två senaste åren har vi kunnat sanera och förstärka ekonomin, vilket gör att vi kan tillföra kärnverksamheterna; förskola, skola, vård, omsorg och trygghet ytterligare resurser, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

2020_helsida
manskold_helsida
budget 2021

Kommunens budget ska klubbas

Politik Idag måndag debatteras budgeten i kommunfullmäktige. Sammanträdet sker digitalt och kan följas live av kommuninvånare.

kristina_helsida
defacto_helsida
connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out
budget_outsider
kristina_outsider
speedy_vinter2020_outsider
manskold_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
meko_outsider
swedol_outsider
julen_outsider