budget_panorama
Foto: Daniel Iskander

Våld i hemmet riskerar att öka

Länsstyrelsen varnar för att våld i hemmet riskerar att öka under pandemin: - Det är viktigt att vi som myndigheter krokar arm och visar att våld är ett allvarligt samhällsproblem, säger Ulrika Sandberg, nationell samordnare för uppdraget mäns våld mot kvinnor vid Länsstyrelsen Stockholm.

fraga_liberalerna

I samband med arbete hemifrån och man inte umgås i sina vanliga nätverk så minskar skyddsfaktorer som exempel kontakt med vänner, kollegor och grannar:
– I stället ökar riskfaktorer som isolering, försämrad ekonomi, arbetslöshet och påverkan på fysisk och psykisk hälsa, säger Ulrika Sandberg, nationell samordnare för uppdraget mäns våld mot kvinnor vid Länsstyrelsen Stockholm.

Kommunerna i länet kommer nu att medverka genom kampanjen Tillsammans mot våld. Det gäller att belysa problem med mäns våld mot kvinnor samt mot barn. Kommunerna kommer att få stöd av Länsstyrelsen för att nå ut till sina invånare och man ska även satsa på att nå ut till målgrupper som man tror är särskilt utsatta.

happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020
2020_helsida
speedy_vinter_helsida
kristina_helsida
julen_helsida

Lurade COOP på 36 000 kronor

Notiser En man döms för omfattande bedrägeri som skett på flera platser i landet, bland annat lurades COOP i Märsta på varor för 36 000 kronor.

kkdk_helsida
manskold_helsida
meko_helsida
defacto_helsida
helsida
connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

julen_outsider
swedol_outsider
meko_outsider
manskold_outsider
ridskola_2020_outsider
budget_outsider
speedy_vinter2020_outsider
outsider
centrum_sommar_out
kkdk_outsider
kristina_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh