defacto_pan2020
Foto: Daniel Iskander

Våld i hemmet riskerar att öka

Länsstyrelsen varnar för att våld i hemmet riskerar att öka under pandemin: - Det är viktigt att vi som myndigheter krokar arm och visar att våld är ett allvarligt samhällsproblem, säger Ulrika Sandberg, nationell samordnare för uppdraget mäns våld mot kvinnor vid Länsstyrelsen Stockholm.

centrum_artikel

I samband med arbete hemifrån och man inte umgås i sina vanliga nätverk så minskar skyddsfaktorer som exempel kontakt med vänner, kollegor och grannar:
– I stället ökar riskfaktorer som isolering, försämrad ekonomi, arbetslöshet och påverkan på fysisk och psykisk hälsa, säger Ulrika Sandberg, nationell samordnare för uppdraget mäns våld mot kvinnor vid Länsstyrelsen Stockholm.

Kommunerna i länet kommer nu att medverka genom kampanjen Tillsammans mot våld. Det gäller att belysa problem med mäns våld mot kvinnor samt mot barn. Kommunerna kommer att få stöd av Länsstyrelsen för att nå ut till sina invånare och man ska även satsa på att nå ut till målgrupper som man tror är särskilt utsatta.

defacto_helsida
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

Moderaterna_helsida2021
sigtunastad_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

connys_helsida
rentawreck_helsida
vardcentral_helsida
centrum_helsida2020
speedy_vinter_helsida
2020_helsida
ridskola2020_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

dackskiftarna_helsida
happyhomes_sommar2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

sigtunastad_outsider
connys
moderaterna_sigtuna
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
vardcentral_outsider
speedy_vinter2020_outsider
rentawreck_outsider
nrh
dackskiftarna_outsider