bostadsformedling
Slottsparken intogs av bilentusiasterFoto: Magnus Granhagen
VintagemarknadFoto: Magnus Granhagen
60-tals modevisning avslutade söndagenFoto: Magnus Granhagen
Några av bilarna som medverkade i Klassikers bilträffFoto: Magnus Granhagen

Välbesökta aktiviteter på Wenngarns slott

Det var full fart på Wenngarn den gångna helgen med bilträff, modevisning, vintagemarknad och skördefest: -- Vårt mål med Wenngarn är att vi skall vara en arena för många olika evenemang, besökaren ska få uppleva hela Wenngarn och känna att det alltid finns något att uppleva, säger Anna Lakmaker, destinationsansvarig på Wenngarn i ett pressmeddelande.

centrum_artikel

Wenngarn anordnade under den gångna helgen skördefest med Vintagemarknad och bilträff, vilket drog rekordpublik! Lördagen var det skördefest på Slottsbacken och Vintagemarknad I stallloftet. Söndagen bjöd sedan på tidningen Klassikers höstbilsträff för andra året i rad på samma plats med omkring 1200 utställare. På söndagsförmiddagen ringlade bilköerna kilometervis mot både  Sigtuna och Knivsta, besökare uppgav för märsta.nu om att det tog nästan en timme från Sigtuna in till parkeringen vid slottet. Avslutningsvis hölls en modevisning i 60-talsstil i stentrappan.

sigtunahem_sokbostad
2020_helsida
centrum_helsida2020
helsida_sommarlov

Märsta på Minecraft

Nöjesnyheter Delar av Märsta finns nu tillgängligt på Minecraft: - Anledningen till att vi har valt att lägga tid på det här är att visa vad vi på geodataenheten kan göra med tillgängligt kartmaterial och att väcka en nyfikenhet för vad geodata är och vad det kan användas till, säger Sigtuna kommuns Geodatachef Sonja Tegeback-Hjort.

defacto_helsida

Späckat program för Valsta Café

Kulturnyheter Skyddsvärnet har startat upp sin kaféverksamhet i Valsta Centrum: - Det vore fantastiskt om Valsta café kan bli ytterligare en mötesplats för boende i Valsta. En plats att umgås på, ta del av upplevelser och lära känna nya människor som man annars inte skulle umgås med, säger Sandra Tillbom, projektledare.

brobygget_helsida_valsta
happyhomes_sommar2020
brobygget_midgard_helsida
studeravidare_helsida
connys_helsida
#hålligångsigtunakommun

Ira startar digital guidning i Sigtuna

Nöjesnyheter Rosersbergaren Ira Stomberg som tillvardags arbetar som guide börjar med digitala guider istället: -Jag arbetar som turistguide och har förstås blivit påverkad av den senaste tidens händelser. Alla kunder har avbokat, helt enkelt, berättar Ira för märsta.nu

sigtuna_vatten_outsider
studeravidare_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
brobygget_midgard_outsider
brobygget_outsider_valsta
nrh
centrum_sommar_out
outsider_sommarlov