moderaterna_panorama
Foto: Jamshid Jamshidi

Ordningsvakter attackerades av gäng

I samband med att kommunens ordningsvakter ingrep mot en pågående misshandel i Valsta så attackerades dem med slag och utsattes för stenkastning.

Kommunens ordningsvakter avbröt en pågående misshandel i Valsta under torsdagseftermiddagen skriver Sigtuna kommun på sin Facebooksida. En pojke i 16-årsåldern ska ha blivit påhoppad av 10-15 andra ungdomar mellan ca 17–23 år. I samband med att vakterna ingrep så vände sig gänget mot dem och vakterna fick motta slag samt utsattes för stenkastning. Vakterna kontaktade polis och i samband med det så lämnade både gärningsmän och den som utsattes för misshandeln.

Båda vakterna fick skador och kommunen höjer tillsammans med polisen beredskapen kring Valsta centrum. Kommunpolis Jonas Junered uppger att polisen kommer patrullera mer frekvent i området.

2020_helsida
mp_helsida_april
sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

liber_helsida
ewas_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

connys_helsida
marinan_helsida
defacto_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

nrh
marina_outsider
moderat_outsider
mp_outsider2022
sigtuna_vatten_outsider
ewas_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider