defacto_pan2020
Foto: Jamshid Jamshidi

Ordningsvakter attackerades av gäng

I samband med att kommunens ordningsvakter ingrep mot en pågående misshandel i Valsta så attackerades dem med slag och utsattes för stenkastning.

Kommunens ordningsvakter avbröt en pågående misshandel i Valsta under torsdagseftermiddagen skriver Sigtuna kommun på sin Facebooksida. En pojke i 16-årsåldern ska ha blivit påhoppad av 10-15 andra ungdomar mellan ca 17–23 år. I samband med att vakterna ingrep så vände sig gänget mot dem och vakterna fick motta slag samt utsattes för stenkastning. Vakterna kontaktade polis och i samband med det så lämnade både gärningsmän och den som utsattes för misshandeln.

Båda vakterna fick skador och kommunen höjer tillsammans med polisen beredskapen kring Valsta centrum. Kommunpolis Jonas Junered uppger att polisen kommer patrullera mer frekvent i området.

defacto_helsida
centrum_helsida2020
happyhomes_50
teatergrillen_helsida
oppethus_helsida
connys_helsida

Allt fler besöker fritidsgårdarna

Ung & Student Kommunens fritidsgårdar besöks av allt fler ungdomar: - En vanlig fredagseftermiddag på Ungdomens Hus har vi mellan 50-100 ungdomar och övriga dagar brukar det variera mellan 40 till 70 besökare, säger Jens Storm, chef för Ung i Sigtuna.

nrh
connys
oppethus_outsider
teatergrillen_outsider