sommar
Göran Hammarsjö avled 2016, han blev 84 år gammal.Foto: Privat/Facebook

Väg uppkallas efter avlidne S-politikern

Göran Hammarsjö, S-politikern som avled 2016, får en väg i Rosersberg uppkallad efter sig.

marstakalaset_artikel

2016 avled S-politikern Göran Hammarsjö, han var mångårig ordförande i dåvarande Byggnadsnämnden och nuvarande Bygg- och Trafiknämnden 1995-2014. Han var även delaktig i de flesta stora byggprojekt i kommunen, bland annat exploateringen av Stockholm Nord i Rosersberg och ett antal bostadsområden. Vägen som ligger i just Stockholm Nord/Rosersbergs arbetsplatsområde kommer att heta Göran Hammarsjös väg och ligger intill Harald Almgrens väg, Almgren som va grundare av Rosersbergs IK.

happyhomes_2019
sommar_centrum
kontor_thaifong

Uppdaterad Tåg brann på Arlanda

Blåljus En stor räddningsinsats mobiliserades till Arlanda sedan ett tåg börjat brinna: - Det var en fläkt som gått varm och en vagn rökfylldes, säger Anders Bryngelsson vid Polisens ledningscentral.

colorama_april2

18-åring i swish-bedrägeri

Nyheter En 18-årig tjej från Märsta medverkade i höstas till ett sk swish-bedrägeri och fälls av tingsrätten i Malmö för penningtvättsförseelse.

Nye kommundirektören ska göra Sigtuna till bäst i Sverige

Nyheter 2030 ska Sigtuna kommun vara den mest attraktiva kommunen att bo, leva och verka i. Den som ska uppfylla det högst ställda målet är den nye kommundirektören Birgitta Pettersson: - Jag gillar högt satta mål, det ska kännas kittlande, säger Birgitta i ett pressmeddelande

miljopris_helsida

Färre sökte skuldsanering i kommunen

Nyheter Antalet personer som sökte skuldsanering i kommunen det första halvåret minskade något enligt Kronofogden: - Vi ser inga jättestora förändringar i det totala antalet som sökt skuldsanering hos kronofogden de senaste åren, säger Kjell-Åke Arvidsson, Budget- och skuldrådgivare i Sigtuna kommun

arlanda_golf_juli
sigtunavatten_standard

Anställda vittnar om uteblivna löner

Nyheter märsta.nu har den senaste tiden fått många samtal från personal inom äldreomsorgen som vittnar om att deras timmar inte registreras som de ska och att löner uteblir: - Vi tar på oss extra arbetspass men får inte betalt för det, säger en av personerna.

Många gick på lovskola

Nyheter Sigtuna kommuns sommarskola för nior utan behörighet till gymnasiet har varit lyckad och de flesta har nu nått gymnasiebehörighet.

marstakalas_helsida
sommar

Polisen satsar på sänkt hastighet denna vecka

Nyheter Denna vecka kommer det att vara nationell trafiksäkerhetsvecka och polisen kommer främst vara utanför skolor: - Vi arbetar för att fler ska följa hastighetsgränserna genom att till exempel genomföra hastighetskontroller, säger Ursula Edström, trafikstrateg på Polisen.

miljopris_outsider
connys
colorama_april
defacto_outsider
arlanda_golf_juli2_outsider
nrh
sportfiske_sommar