centrum_panorama2020
Foto: Jamshid Jamshidi

Våg av ungdomsrån

Polisen uppger att det går en våg av ungdomsrån i hela länet där brottsoffren är unga so blir av med exemplevis jackor och mobiler.

Unga människor som rånar andra unga människor har blivit vanligt i länet just nu, polisen går in och informerar allmänheten om situationen. Brotten sker i hela länet, oftast vid publika platser som lokala centrum eller i närheten av tunnelbana och pendeltågsstationer.
– Vi uppmanar vuxna att vara uppmärksamma på avvikande beteende eller där unga ser ut att vara utsatta. Man behöver inte ingripa själv om man känner oro men man ska ringa polisen direkt om man misstänker att ett personrån sker. Är det möjligt kan man också försöka dokumentera det som sker på olika sätt, säger, säger Johan Lundgren, kommunpolis i Sollentuna.

Ett intensivt arbete med att utreda personrånen pågår. Bland annat genom att samla in filmmaterial får brotten sker. Man har också ökat närvaro på platser där många rån har skett. Det pågår också lokala insatser för att gripa de som sysslar med sådan brottslighet.

Polisen uppmanar allmänhet att stöldmärka med så kallad MärkDNA, det rör sig om jackor, skor, mobiler och annat.
– Har man märkt en vinterjacka eller mobiltelefon kan polispatruller som påträffar en misstänkt gärningsperson knyta personen till det brottet. Dessutom kan polis upptäcka häleribrott i samband med att personer har misstänkt stulna jackor eller mobiler på sig. Dyra jackor och mobiltelefoner brukar säljas vidare till andra, fortsätter Johan Lundgren kommunpolis i Sollentuna.

salong_elisabeth_helsida
festspec_corona_helsida
coronakrisen

Vården utökas

Nyheter Region Stockholm meddelar att man arbetar på att utöka kapaciteten på akutsjukhusen i länet.

ridskola2020_helsida
marina_helsida
happy_homes_mars
coronakrisen

Inget aprilskämt i år

Notiser På grund av den rådande situationen i Sverige och världen så kommer märsta.nu inte leverera ett Aprilskämt idag.

speedy_helsida
centrum_helsida2020
defacto_helsida

Inbrottstjuvarna håller låg profil

Notiser För andra veckan i rad noterades inte ett enda inbrott i kommunen enligt Polise: - Folk är hemma. Det tvåbenta inbrotts-skyddet fungerar, säger Grannsamverkarnas ordförande David Lundqvist.

2020_helsida
coronakrisen

Rekordmånga varsel

Nyheter Rekordmånga i länet har varslats enligt siffror från Arbetsförmedlingen: - Vi har aldrig tidigare sett så höga varseltal under en månad. Den senaste veckan har antalet personer berörda av varsel fördubblats. Vi ser nu också en spridning till transport och handel, säger Annika Sundén, analyschef på Arbetsförmedlingen.

nrh
speedy_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
marina_outsider
swedol_outsider
festspec_corona_outsider