defacto_pan2020
Foto: Jamshid Jamshidi

Våg av ungdomsrån

Polisen uppger att det går en våg av ungdomsrån i hela länet där brottsoffren är unga so blir av med exemplevis jackor och mobiler.

centrum_artikel

Unga människor som rånar andra unga människor har blivit vanligt i länet just nu, polisen går in och informerar allmänheten om situationen. Brotten sker i hela länet, oftast vid publika platser som lokala centrum eller i närheten av tunnelbana och pendeltågsstationer.
– Vi uppmanar vuxna att vara uppmärksamma på avvikande beteende eller där unga ser ut att vara utsatta. Man behöver inte ingripa själv om man känner oro men man ska ringa polisen direkt om man misstänker att ett personrån sker. Är det möjligt kan man också försöka dokumentera det som sker på olika sätt, säger, säger Johan Lundgren, kommunpolis i Sollentuna.

Ett intensivt arbete med att utreda personrånen pågår. Bland annat genom att samla in filmmaterial får brotten sker. Man har också ökat närvaro på platser där många rån har skett. Det pågår också lokala insatser för att gripa de som sysslar med sådan brottslighet.

Polisen uppmanar allmänhet att stöldmärka med så kallad MärkDNA, det rör sig om jackor, skor, mobiler och annat.
– Har man märkt en vinterjacka eller mobiltelefon kan polispatruller som påträffar en misstänkt gärningsperson knyta personen till det brottet. Dessutom kan polis upptäcka häleribrott i samband med att personer har misstänkt stulna jackor eller mobiler på sig. Dyra jackor och mobiltelefoner brukar säljas vidare till andra, fortsätter Johan Lundgren kommunpolis i Sollentuna.

sportlov_sigtuna
centrum_helsida2020
speedy_helsida
teatergrillen_helsida
2020_helsida
happyhomes_2019
defacto_helsida
aretslarling
salong_elisabeth_helsida
nrh
oppning_salongelisabeth_outsider
connys
sportlov_sigtuna_outsider
sigtuna_vatten_outsider
speedy_outsider
teatergrillen_outsider