defacto_panorama_mustasch
Foto: Jamshid Jamshidi

Våg av ungdomsrån

Polisen uppger att det går en våg av ungdomsrån i hela länet där brottsoffren är unga so blir av med exemplevis jackor och mobiler.

Unga människor som rånar andra unga människor har blivit vanligt i länet just nu, polisen går in och informerar allmänheten om situationen. Brotten sker i hela länet, oftast vid publika platser som lokala centrum eller i närheten av tunnelbana och pendeltågsstationer.
– Vi uppmanar vuxna att vara uppmärksamma på avvikande beteende eller där unga ser ut att vara utsatta. Man behöver inte ingripa själv om man känner oro men man ska ringa polisen direkt om man misstänker att ett personrån sker. Är det möjligt kan man också försöka dokumentera det som sker på olika sätt, säger, säger Johan Lundgren, kommunpolis i Sollentuna.

Ett intensivt arbete med att utreda personrånen pågår. Bland annat genom att samla in filmmaterial får brotten sker. Man har också ökat närvaro på platser där många rån har skett. Det pågår också lokala insatser för att gripa de som sysslar med sådan brottslighet.

Polisen uppmanar allmänhet att stöldmärka med så kallad MärkDNA, det rör sig om jackor, skor, mobiler och annat.
– Har man märkt en vinterjacka eller mobiltelefon kan polispatruller som påträffar en misstänkt gärningsperson knyta personen till det brottet. Dessutom kan polis upptäcka häleribrott i samband med att personer har misstänkt stulna jackor eller mobiler på sig. Dyra jackor och mobiltelefoner brukar säljas vidare till andra, fortsätter Johan Lundgren kommunpolis i Sollentuna.

happyhomes_2019
Extra

uppdaterad Skjutning mot restaurang

Nyheter Ett område på Sätuna spärrades av för teknisk undersökning under dagen: - Det har hittats skotthål på en fasad, säger Anna Westberg vid Polisen ledningscentral.

greeknighthelsida
agy_oppethus

Fler skrivs in på Storboda

Nyheter Det är fullt på Kriminalvårdens anstalter i länet vilket gör att Storboda i Rosersberg utökat kapaciteten i enkelrum till dubbelrum.

defacto_mustach_helsida
sigtunavatten_standard

Så hittar du rätt vinterdäck

Nyheter Det är snart 1:a december och då blir det lag på vinterdäck om vinterväglag råder: - Kör du utan vinterdäck och åker fast är böteslappen dryga 1200 kronor, berättar Jorge Castro, marknadschef på lokala ABS Wheels.

centrum_host_helsida

Bilbrand i Norrbacka

Blåljus En bil brann i Norrbacka under natten:- Det är någon form av tillgreppsförsök som ligger bakom, säger Anders Bryngelsson, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

fme_oktober
ica_oktober
colorama_april2
nrh
agy_oppethus_outsider
greeknight_outsider
connys