defacto_pan2020
Foto: Daniel Iskander

Vädervarning uppgraderas

SMHI har uppgraderat Klass 1-varningen som utfärdades i fredags till en klass 2-varning för bland annat Stockholms län: - Det innebär en ökad påfrestning på kroppen, skriver SMHI på sin hemsida.

Klass 1-varningen som SMHi utfärdade i fredags innebar temperaturer över 26 grader tre dagar i rad, men nu har den uppgraderats till Klass 2 eftersom maximal dygnstemperatur uppgår till 30 grader eller mer fem dagar i följd. Det innebär en ökad påfrestning på kroppen, särskilt för riskgrupper. Klass två är den allvarligaste varningsklassen för höga temperaturer enligt SMHI.

Varningen gäller Stockholm, Västmanland, Närke, Uppsala och Gävleborgs län. Samtidigt finns inte en droppe regn i sikte de kommande tio dagarna.

teatergrillen_helsida

Domen: Blöjor ska ingå i maxtaxan

Nyheter Efter en dom som ger föräldrar rätt att kräva förskolor på blöjor så uppmanar Sveriges kommuner och regioner sina medlemmar, alltså kommunerna, att fortsätta be föräldrar att ta med sig blöjor.

happyhomes_2019
colorama_jul
defacto_helsida
centrum_helsida2020
Extra

uppdaterad Personrån i Sigtuna

Blåljus En person har under eftermiddagen rånats av flera gärningsmän i Sigtuna: - Någon form av tillhygge har använts i samband med rånet, säger Åsa Wallentin, presstalesperson vid Polisens ledningscentral, till märsta.nu

Minister kallade till möte om ”social dumpning”

Politik Civilminister Lena Micko (S) bjöd in ett antal kommuner, bland annat Kramfors som anklagat Sigtuna för sk social dumpning, till ett möte om problemet: - Sigtuna har tagit ett extremt stort ansvar i mottagandet av nyanlända. Så stort att vi nu har landets fjärde största andel invånare med utrikisk härkomst, skriver kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) på Facebook

connys
teatergrillen_outsider
nrh