defacto_pan
Foto: Daniel Iskander

Vädervarning uppgraderas

SMHI har uppgraderat Klass 1-varningen som utfärdades i fredags till en klass 2-varning för bland annat Stockholms län: - Det innebär en ökad påfrestning på kroppen, skriver SMHI på sin hemsida.

Klass 1-varningen som SMHi utfärdade i fredags innebar temperaturer över 26 grader tre dagar i rad, men nu har den uppgraderats till Klass 2 eftersom maximal dygnstemperatur uppgår till 30 grader eller mer fem dagar i följd. Det innebär en ökad påfrestning på kroppen, särskilt för riskgrupper. Klass två är den allvarligaste varningsklassen för höga temperaturer enligt SMHI.

Varningen gäller Stockholm, Västmanland, Närke, Uppsala och Gävleborgs län. Samtidigt finns inte en droppe regn i sikte de kommande tio dagarna.

defacto_helsida

Sänkt hastighet på Valstavägen

Nyheter En del av Valstavägen får sänkt hastighet: - Den lokala trafikföreskriften om hastighetsbegränsningen är resultatet av en del i arbetet med stadsbyggnadsprojektet Valsta 2030, säger Anna-Carin Mattsson, gatu- och parkchef i Sigtuna kommun.

sigtunavatten_standard
dackskiftarna_helsida
EXTRA

Förbipasserande attackerades av knivman

Nyheter En man greps i Valsta under förmiddagen sedan han försökt attackera förbipasserande med en kniv: - Han försökte hugga en man med barnvagn och två barn, säger ett vittne till märsta.nu

fme_oktober
ica_oktober
happyhomes_2019
EXTRA

Fyra års fängelse för att ha försökt tända på skola

Nyheter En 23-årig man döms för grov mordbrand sedan han försökt sätta eld på Väringaskolan i Sigtuna. Mannen som var påverkad av både alkohol och läkemedel hade köpt bensin på den närliggande macken och kastade över skolfasaden innan tände eld.

Bergqvist om nya skolrankingen: Visar styrkor och svagheter

Politik märsta.nu rapporterade på onsdagen om Lärarförbundets ranking av skolkommunerna där Sigtuna är på plats 201: - Lärarförbundets ranking visar både våra styrkor och svagheter. Det som är mest positivt är att vår positiva kvalitetsutveckling håller i sig med förbättrade kunskapsresultat när det gäller andel godkända elever och meritvärde årskurs 9. Utifrån våra förutsättningar är vi bland de bästa i Sverige, det är helt fantastiskt, uppger Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L).

connys
defacto_outsider
colorama_april2
nrh