moderaterna_panorama
Lorenzo Garcia Foto: Privat

Vad får jag för mina skattepengar Mattias Askerson?

Ni den moderata kommunledningen har fått ansvaret för att använda mina skattepengar i kommunen. Inte minst den del som handlar om Utbildnings- och arbetsmarknaden.

Så vitt jag förstår saknar ni initiativ och idéer om hur använda de extra miljoner i statliga bidrag som kommunen fått. Arbetslösheten har ökat till 12%. Näringslivets rankning av kommunen före Covid19 var en katastrof och nu förmodligen ännu värre.

Inom era ansvarsområden, eller hur?

Det enda bidrag ni har kommit med för att sänka arbetslösheten är att dumpa utsatta i Jämtland. Är sådana ”rensningar” i Sigtuna början till ett långt samarbete inom den nya högerkonservativa gruppen i kommunen?

Kombinationen dumpa utsatta i Jämtland, inte lyfta ett finger för de arbetslösa, avveckla arbetsförmedlingen och låta statliga bidrag (mina skattepengar) stå i träda visar tydligt vad ni inte ska syssla med.

Sluta med tiggeriet från regeringen. Det är inte trovärdigt när alla vet att ni ändå bara lägger statsbidragen på hög för att kunna sänka skatten lagom till valet 2022.

Det finns bättre platser för mina skattepengar än era händer. Frågan är om inte ordföranden för Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden borde överväga att sluta på sin post och lämna över stafettpinnen till någon som vågar stå för sin politik istället.

Jag är trött på alla bortförklaringar. De håller inte längre. Så hur svarar ni på min fråga: Vad får jag av er för mina skattepengar?

  • Lorenzo Garcia

Svar från Mattias Askerson (M)
Den här typen av insändare väljer jag att inte svara på. Ställs frågor om vår politik på ett seriöst sätt svarar jag däremot gärna.

  • Mattias Askerson (M), ordförande i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden
mp_helsida_april

repliken: Hyresgästföreningen – ett socialdemokratiskt kampanjverktyg

Insändare I en insändare den 14 juni tillåter sig Hyresgästföreningens ordförande Hans Törnqvist att dra långtgående slutsatser om ett bygglovsärende. Vi kan konstatera att han gör det utan att ha bemödat sig om att kontrollera bakomliggande fakta och historik i ärendet. Det är tyvärr inte heller första gången det händer.

liber_helsida
centrum_sommar2022_helsida
connys_helsida
valet2022

Pengarna ska stanna i klassrummet!

Insändare Nu är snart vårterminen avklarad och elever och skolpersonal får sommarledigt och kan njuta av samvaro, bad och sol. Skolpersonalen har som vanligt gett allt och lite till och eleverna har fått en undervisning som håller hög kvalitet och ger bildning och framtidshopp.

valet2022

Reformera flerbarnstillägget för kvinnors frihet

Valet 2022 Liberaler gick för hundra år sen i bräschen för liberalare regler för preventivmedel. Vi var med och tog fram den svenska aborträtten 1974, som fortfarande gäller idag. Svensk jämställdhet har formats av liberaler. Vi är liberala feminister och det har vi varit i över hundra år. Det är vi stolta över.

marinan_helsida
valet2022

Miljöpartiet vill se politiker som tar ansvar

Insändare Precis som Olov Holst (M) vill Miljöpartiet uppmana dig som invånare och väljare att tänka på ärlighet och seriositet när du går till valurnan den 11 september. Miljöpartiet har tydliga ståndpunkter, Holst kallar det aggressivt och oärligt. Vi kallar det demokrati och skilda åsikter.

defacto_helsida
ewas_helsida

Bevara Smedsgårdarna

Insändare Vi i Hyresgästföreningen Sigtuna är kritiska till tankarna att riva Smedsgårdarna, befintliga hus bör rustas upp enligt tidigare plan. SigtunaHem hade kommit långt i en upprustningsprocess, men har plötsligt svängt.

2020_helsida

Fler barn måste få se sina mödrar gå till jobbet

Insändare Centerkvinnorna vill att fler kvinnor ska få leva i ekonomisk frihet, med en självständig ekonomi. Nästan en fjärdedel av utrikes födda kvinnor är i dag arbetslösa och det behövs fler insatser för dem. Fler barn måste få se sina mödrar gå till jobbet!

Värna och utveckla hyresrätten som boendeform!

Insändare Söndag den 11 september är det dags att välja partier och kandidater till riksdag, region och kommun. Det är mer angeläget än någonsin att många röstar - på valdagen eller genom förtidsröstning – detta för att visa att demokratin är något vi verkligen värnar om och uppskattar.

valet2022

repliken: Platsen fungerar inte!

Insändare Vi var glasklara att Vänsterpartiet står bakom att ett kultur- och aktivitetscenter placeras i Valsta. I synnerhet om det innebär ett fullgott bibliotek i Valsta. Vad vi är emot är platsen, den fungerar inte! I detta känner vi att vi har Valstaborna med oss.

Varför säger (S) och (V) nej till det som Valstaborna efterfrågar?

Insändare Den 9 maj fattade kommunstyrelsen beslut om att påbörja arbetet med att bygga ett Kultur- och aktivitetscenter (KAC) i Valsta. Alla partier utom Socialdemokraterna (S) och Vänsterpartiet (V) röstade ja. (S) och (V) röstade nej.

valet2022

Är det ideologiskt fel att lyssna på invånarna, Marie Axelsson?

Insändare Marie Axelsson skriver i en insändare att utförsäljning av hyresrätter är ”en rent ideologisk handling från Moderaternas håll.” Det som möjligtvis kan påstås vara ideologiskt är att vi moderater står för att vi lyssnar på invånarnas önskemål och försöker tillgodose dessa. Socialdemokraterna fortsätter istället att tydligt visa att de vill bestämma över hur andra människor ska leva sina liv.

Bygg Föreningarnas hus på norra sidan av Valsta Centrum

Insändare Med fyra månader kvar till valet skickar Moderaterna idag på kommunstyrelsen fram ett helt nytt förslag om placeringen av Kultur- och Aktivitetshuset i Valsta.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

swedol_outsider
nrh
centrum_sommar_outsider2022
ridskola_2020_outsider
mp_outsider2022
ewas_outsider
marina_outsider
moderat_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider