defacto_pan2020
Lorenzo Garcia Foto: Privat

Vad får jag för mina skattepengar Mattias Askerson?

Ni den moderata kommunledningen har fått ansvaret för att använda mina skattepengar i kommunen. Inte minst den del som handlar om Utbildnings- och arbetsmarknaden.

centrum_artikel

Så vitt jag förstår saknar ni initiativ och idéer om hur använda de extra miljoner i statliga bidrag som kommunen fått. Arbetslösheten har ökat till 12%. Näringslivets rankning av kommunen före Covid19 var en katastrof och nu förmodligen ännu värre.

Inom era ansvarsområden, eller hur?

Det enda bidrag ni har kommit med för att sänka arbetslösheten är att dumpa utsatta i Jämtland. Är sådana ”rensningar” i Sigtuna början till ett långt samarbete inom den nya högerkonservativa gruppen i kommunen?

Kombinationen dumpa utsatta i Jämtland, inte lyfta ett finger för de arbetslösa, avveckla arbetsförmedlingen och låta statliga bidrag (mina skattepengar) stå i träda visar tydligt vad ni inte ska syssla med.

Sluta med tiggeriet från regeringen. Det är inte trovärdigt när alla vet att ni ändå bara lägger statsbidragen på hög för att kunna sänka skatten lagom till valet 2022.

Det finns bättre platser för mina skattepengar än era händer. Frågan är om inte ordföranden för Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden borde överväga att sluta på sin post och lämna över stafettpinnen till någon som vågar stå för sin politik istället.

Jag är trött på alla bortförklaringar. De håller inte längre. Så hur svarar ni på min fråga: Vad får jag av er för mina skattepengar?

  • Lorenzo Garcia

Svar från Mattias Askerson (M)
Den här typen av insändare väljer jag att inte svara på. Ställs frågor om vår politik på ett seriöst sätt svarar jag däremot gärna.

  • Mattias Askerson (M), ordförande i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden

Bostadsprogrammet skapar ökad segregation

Insändare Kommunledningen har nyligen klubbat ”Mål och budget 2021-2023” och där finns två bilagor, nr 4 och 5, som i hög grad kommer att påverka oss då det gäller boendet och vilka som är välkomna att bo i vår kommun.

speedy_vinter_helsida
connys_helsida
prima_helsida
meko_helsida
januari_helsida
happyhomes_sommar2020

Var är Kristdemokraternas tidigare kommunala satsningar på de äldre?

Insändare Kristdemokraterna (KD) har tydligen ändrat politisk inriktning eftersom de nu säger att de ska satsa på både personlig omvårdnad och medicinsk kompetens genom att höja kompetens hos medarbetarna. 2020 har verkligen varit ett år som påvisat de brister som finns inom äldreomsorgen. Därför tycker vi socialdemokrater att de satsningar som nu presenterats är bra, men vi anser att det är för lite och vi vill mer.

centrum_helsida2020
budget 2021

Stärkt ekonomi rustar Sigtuna kommun inför kommande utmaniningar

Insändare I den numera välanvända arbetsformen, det vill säga på distans, ägde i måndags årets budgetfullmäktigesammanträde rum och budgeten för Sigtuna kommun 2021-2023 fastställdes. Sammanträdet genomfördes utan större komplikationer och vi vill passa på att tacka alla inblandade – framförallt presidiet – för stort tålamod och starkt engagemang!

defacto_helsida

Slutreplik: Moderaternas segregationspolitik måste granskas

Insändare Den här debatten handlar om att den moderatledda kommunledningen ägnar sig åt olaglig social dumpning.

2020_helsida

Menar Axelsson (S) allvar när hon vill ge nyanlända förtur i bostadskön?

Insändare Vi tror att alla som läser Marie Axelssons något märkliga inlägg upptäcker en tydlig sak – hon undviker att svara på huvudfrågan. Tänker Socialdemokraterna i Sigtuna alltså ge nyanlända en gräddfil och låta dem gå före tusentals människor som stått många år i bostadskön?

ridskola2020_helsida

Nyanlända ska inte ha förtur i bostadskön

Insändare För ganska exakt ett år sedan skrev vi en insändare på samma tema, under våren 2020 var frågan aktuell i samband med ändringar i EBO-lagen och nu är det alltså dags för en tredje gång.

Farligt övergångsställe

Insändare Övergångsstället på Valstavägen, intill busshållplatsen Buregatan, nyttjas av många boende men också av elever på Arlandagymnasiet.

nrh
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
prima_outsider
speedy_vinter2020_outsider
moderat_outsider_jan
meko_outsider
connys