center_pan21
Foto: Region Örebro län

Vaccineringstäckningen ökar inte

Det går trögt med fortsatt vaccinering av kommuninvånare och delen som fått vaccin är i princip oförändrad senaste två veckorna.

Sigtuna kommun ligger kvar på ca 70 procent vaccinationstäckning med en dos efter vecka 34. Sex av tio har dock fått två doser. Antalet färdigvaccinerade uppgår till 22 169 personer.

Åldersgrupperna som inte vaccinerat sig i hög grad är 18-29 och 30-39 som ligger på 51 respektive 57 procent med en dos av vaccinet. Invånare över 40 år har minst 73 procent vaccineringsgrad och över 50 år har nästan 8 av 10 två doser. I hela länet är det 8 av 10 som tagit minst en dos bland den vuxna befolkningen. FHM har ännu inte släppt siffror på andel vaccinerade 16-17 åringar på kommunnivå.

defacto_helsida
eldsjal-helsida

Så blir nya brandstationen

Nyheter Brandstationen kommer inom kort att resa sig upp över "Tullen": - Det har varit en lång process med kommun och arkitekter att ta göra materialval och välja färgsättning. Byggnaden gestaltas med murar runtomkring och kläs i sten föra att knyta an till stenkyrkor och liknande, säger Kenneth Bergqvist, projektchef för Brandkåren Attunda.

mp_host_helsida
centrum_helsida2020
2020_helsida
happyhomes_sommar2020

Här invigs IES Sigtuna

Nyheter Terminen må vara drygt en månad lång men på måndagen invigdes Internationella Engelska skolan officiellt: - Engelska skolan (IES) tillhör en av Sveriges bästa skolor och det är därför oerhört glädjande att jag och ordförande i barn- och ungdomsnämnden Pernilla Bergqvist fick möjligheten att närvara vid invigningen av den nya skolan i Sigtuna stadsängar, säger Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

andersojag
bostad_helsida
connys_helsida
helsida_var2021

Blottare från Märsta döms

Notiser En märstabo i 20-årsåldern döms för sexuellt ofredande för att han blottat sig för två kvinnor i Märsta samt onanerat utanför Väsby station.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
mp-outsider
connys
centrum_sommar_out
andersojag_outsider
bostad_outsider
eldsjal-outsider