moderaterna_panorama
Foto: Region Örebro län

Vaccineringsläget: Sju av tio tagit två doser

FHM:s siffror visar att knappt 70 procent av kommuninvånarna har tagit två doser av av vaccin mot covid-19.

Efter den gångna vecka, 49, står det klart att knappt 70 procent tagit vaccin mot covid-19, alltså båda doserna. 75,8 procent har tagit första dosen, vilket är 31 815 personer. Bland barnen är det knappt hälften som tagit första dosen i åldern 12-15 år, 16-17 åringarna är uppe på 62 procent, 18-29 är det 65 procent som tagit en dos. Även bland 18-29 är det knappt två av tre som vaccinerat sig. På samma nivå är det i åldersgruppen 30-39.

40-plussare har nästan 80 procent tagit en dos. Åldersgrupperna med högst täckning är 50+ med över 85 procent. Enligt Region Stockholm har smittat tagit fart och sker i kombination med säsongsinfluensan.

Nu blir det studentfirande igen

Ung & Student För första gången på två år får studenterna springa ut från Arlandagymnasiet igen: - Jag ser fram emot att vi äntligen ska få fira dagen på vårt vis, något som vi bara får uppleva en gång. Det är trist för de som gått ut innan oss och jag är tacksam att vi får fira studenten på ett vanligt sätt. Man vill ju ha med sin familj, berättar studenten Theresia Aslan.

logistik_sigtuna_helsida
mp_helsida_april
EXTRA

Smash and grab mot fraktföretag

Blåljus Ett fraktföretag i Arlandastad utsattes under tidig morgon för en smash and grab: - Det låg fotanglar vid bron över järnvägen, berättar ett vittne för märsta.nu

2020_helsida
defacto_helsida

Gravt funktionshindrad tonårsflicka nekas assistans för fritid

Nyheter En tonårsflicka med funktionshinder nekas assistans av Sigtuna kommun på fritiden och lov: - Jag vill och ska ha möjligheten att vara med mina kompisar eller göra det mina kompisar gör men ni ger mig inte de möjligheterna för att ni tycker att jag gör tillräckligt mycket saker med familjen, har flickan skrivit i ett brev till Sigtuna kommun efter beskedet om neddragen assistans.

nationaldag_helsida
översiktsplanen

Norr om Aspvägen kommer inte att bebyggas

Politik Sigtuna kommun har antagit en ny översiktsplan i samband med fullmäktige på torsdagen. I den så har förslaget om bebyggelse norr om Aspvägen tagits bort.

connys_helsida
liber_helsida
centrum_sommar2022_helsida

Lyckad Blåljusdag i Märsta Centrum

Nyheter I lördags var det Blåljusdag i Märsta Centrum: - Vi är mycket tacksamma för alla Märstabor som kom och gjorde dagen till en succé säger Helena Kihlanki, projektledare Trygg i Märsta.

retro_helsida
helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

mp_outsider2022
outsider
retro_outsider
logistik_outsider
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_outsider2022
ridskola_2020_outsider
nrh
nationaldag_out
moderat_outsider
connys
swedol_outsider