center_pan21
Foto: Pressbild/Cambio Vaccin

Vaccinering till midsommar blir inte klart

Invånarna över 18 år i hela regionen kommer inte hinnas med att bli erbjudna vaccinering.

centrum_artikel

Vaccinmålet om att alla ska vara vaccinerade till midsommar får skjutas upp eftersom det blivit förseningar i leveranserna av vaccinet rapporterar Dagens Nyheter.

Regionen har den lägsta vaccinationstakten i landet med bara 2,65 procent av invånarna som fått sin första dos. I Sigtuna ligger man dessutom under länssnittet.
– Eftersom vi fått förseningar av leveranser räknar vi med att vara klara i mitten av juli, inte till midsommar. Men det här är preliminära bedömningar. En halv miljon av de doser vi räknar med är från vaccintillverkarna Curevac och Johnson och Johnson, och de är ju inte godkända av den europeiska myndigheten EMA ännu. Det är mycket som hänger i luften dessvärre, säger Désirée Pethrus (KD), vårdregionråd.

I slutet av februari ska äldre över 65 få information om hur de ska gå tillväga för att få vaccinering. De som är äldst får informationen först. Är man i riskgrupp kan man bli erbjuden före vissa äldre. Har man inte bank-id eller kan boka via 1177 så kan man boka via telefon. Men mer än 8 av 10 stockholmare har ett konto på 1177.

Vaccinationerna kommer att ske på vårdcentraler, hos någon av de 400 aktörerna som redan vaccinerar idag i regionen eller på Karolinska Universitetssjukhuset. Man tittar också på större lokaler som kyrkor och moskéer. Men man har inte gjort klart vilka som ska användas.

connys_helsida

Askerson bemöter kritiken: (S) far med osanning

Politik Efter kritiken som Socialdemokraterna riktat mot Mattias Askerson för att på "eget bevåg" JO-anmält Migrationsverket talar han nu ut: - Socialdemokraterna far med osanning när de påstår att jag i samband med ärenden på föregående nämndsammanträde brutit mot kommunens regler eller att jag vid sammanträdet fick kritik för att ha gjort så. Det är ett mycket anmärkningsvärt agerande från Socialdemokraterna.

bostad_helsida
helsida_var2021
EXTRA

Hård kritik mot Askerson för JO-anmälan

Politik Sigtuna kommun JO-anmälde Migrationsverket för hanteringen kring nyanlända som slussas till kommunen, dock hävdar Socialdemokraterna att nämndordförande Mattias Askerson (M) inte kan agera själv i en anmälan.

2020_helsida
dack-helsida
happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020
mp_host_helsida
defacto_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
mp-outsider
centrum_sommar_out
swedol_outsider
bostad_outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys
dack-outsider
nrh