nationaldag_pan
Foto: Pressbild/Cambio Vaccin

Vaccinering till midsommar blir inte klart

Invånarna över 18 år i hela regionen kommer inte hinnas med att bli erbjudna vaccinering.

Vaccinmålet om att alla ska vara vaccinerade till midsommar får skjutas upp eftersom det blivit förseningar i leveranserna av vaccinet rapporterar Dagens Nyheter.

Regionen har den lägsta vaccinationstakten i landet med bara 2,65 procent av invånarna som fått sin första dos. I Sigtuna ligger man dessutom under länssnittet.
– Eftersom vi fått förseningar av leveranser räknar vi med att vara klara i mitten av juli, inte till midsommar. Men det här är preliminära bedömningar. En halv miljon av de doser vi räknar med är från vaccintillverkarna Curevac och Johnson och Johnson, och de är ju inte godkända av den europeiska myndigheten EMA ännu. Det är mycket som hänger i luften dessvärre, säger Désirée Pethrus (KD), vårdregionråd.

I slutet av februari ska äldre över 65 få information om hur de ska gå tillväga för att få vaccinering. De som är äldst får informationen först. Är man i riskgrupp kan man bli erbjuden före vissa äldre. Har man inte bank-id eller kan boka via 1177 så kan man boka via telefon. Men mer än 8 av 10 stockholmare har ett konto på 1177.

Vaccinationerna kommer att ske på vårdcentraler, hos någon av de 400 aktörerna som redan vaccinerar idag i regionen eller på Karolinska Universitetssjukhuset. Man tittar också på större lokaler som kyrkor och moskéer. Men man har inte gjort klart vilka som ska användas.

mp_helsida_april
2020_helsida

Nu ska fler blomsterängar få blomma

Notiser Denna vår och sommar ska Sigtuna kommun låta fler ängar blomma som en del av hållbarhetsarbete att underlätta för bin och fjärilar samt gynna produktion av livsmedel.

nationaldag_helsida
valet2022

Premiär för valet20202 med märsta.nu

Politik märsta.nu storsatsar på Valet2022 och nyligen lanserades en specialsajt som ska bevaka enbart lokalpolitiken: - Vi fortsätter vår satsning på lokalpolitiken med en egen specialsajt detta val, säger Daniel Iskandar, chefredaktör och ansvarig utgivare.

connys_helsida

Zahra prisades som Årets pedagog

Nyheter Zahra Govani prisades nyligen som Årets pedagog i Sigtuna kommun: - Det känns fantastiskt kul. Jag mig hedrad och ödmjuk inför elevernas fina ord om mig som lärare, säger Zahra.

helsida

Riksdagsledamoten besökte skola i Steningehöjden

Politik Liberalernas skolpolitiske talesperson Fredrik Malm besökte Steningehöjdens skola i fredags: - Det var mycket lärorikt besök där jag får se hur liberal politik gör skillnad i praktiken, säger Malm i ett uttalande.

liber_helsida

Nu blir det studentfirande igen

Ung & Student För första gången på två år får studenterna springa ut från Arlandagymnasiet igen: - Jag ser fram emot att vi äntligen ska få fira dagen på vårt vis, något som vi bara får uppleva en gång. Det är trist för de som gått ut innan oss och jag är tacksam att vi får fira studenten på ett vanligt sätt. Man vill ju ha med sin familj, berättar studenten Theresia Aslan.

logistik_sigtuna_helsida
defacto_helsida
EXTRA

Smash and grab mot fraktföretag

Blåljus Ett fraktföretag i Arlandastad utsattes under tidig morgon för en smash and grab: - Det låg fotanglar vid bron över järnvägen, berättar ett vittne för märsta.nu

Gravt funktionshindrad tonårsflicka nekas assistans för fritid

Nyheter En tonårsflicka med funktionshinder nekas assistans av Sigtuna kommun på fritiden och lov: - Jag vill och ska ha möjligheten att vara med mina kompisar eller göra det mina kompisar gör men ni ger mig inte de möjligheterna för att ni tycker att jag gör tillräckligt mycket saker med familjen, har flickan skrivit i ett brev till Sigtuna kommun efter beskedet om neddragen assistans.

översiktsplanen

Norr om Aspvägen kommer inte att bebyggas

Politik Sigtuna kommun har antagit en ny översiktsplan i samband med fullmäktige på torsdagen. I den så har förslaget om bebyggelse norr om Aspvägen tagits bort.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

nationaldag_out
moderat_outsider
ridskola_2020_outsider
mp_outsider2022
logistik_outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys
nrh
swedol_outsider
outsider