stationshusen
Foto: Pressbild/Cambio Vaccin

Vaccinering till midsommar blir inte klart

Invånarna över 18 år i hela regionen kommer inte hinnas med att bli erbjudna vaccinering.

centrum_artikel

Vaccinmålet om att alla ska vara vaccinerade till midsommar får skjutas upp eftersom det blivit förseningar i leveranserna av vaccinet rapporterar Dagens Nyheter.

Regionen har den lägsta vaccinationstakten i landet med bara 2,65 procent av invånarna som fått sin första dos. I Sigtuna ligger man dessutom under länssnittet.
– Eftersom vi fått förseningar av leveranser räknar vi med att vara klara i mitten av juli, inte till midsommar. Men det här är preliminära bedömningar. En halv miljon av de doser vi räknar med är från vaccintillverkarna Curevac och Johnson och Johnson, och de är ju inte godkända av den europeiska myndigheten EMA ännu. Det är mycket som hänger i luften dessvärre, säger Désirée Pethrus (KD), vårdregionråd.

I slutet av februari ska äldre över 65 få information om hur de ska gå tillväga för att få vaccinering. De som är äldst får informationen först. Är man i riskgrupp kan man bli erbjuden före vissa äldre. Har man inte bank-id eller kan boka via 1177 så kan man boka via telefon. Men mer än 8 av 10 stockholmare har ett konto på 1177.

Vaccinationerna kommer att ske på vårdcentraler, hos någon av de 400 aktörerna som redan vaccinerar idag i regionen eller på Karolinska Universitetssjukhuset. Man tittar också på större lokaler som kyrkor och moskéer. Men man har inte gjort klart vilka som ska användas.

2020_helsida
ridskola2020_helsida
happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
coronakrisen

Nio av tio resenärer nu borta

Nyheter Nio av tio resenärer på Arlanda har försvunnit under ett år med pandemin: - Den svagare utvecklingen för flygresandet i inledningen av året består under februari, då resenärsminskningen ligger kvar på cirka 90 procent, säger Swedavias VD Jonas Abrahamsson.

centrum_helsida2020
connys_helsida
meko_helsida
ridskola_2020_outsider
connys
meko_outsider
swedol_outsider
nrh
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider