defacto_pan2020
Foto: Pressbild/Cambio Vaccin

Vaccinering startar på söndag

På söndag startar vaccineringen i Region Stockholm.

centrum_artikel

De första vaccinationerna mot covid-19 startar på söndag enligt Region Stockholm. Det är några utvalda särskilda boenden som kommer att erbjudas, dessa är utsprida i länet. Vaccinet kommer från Pfizer/BioNTech och enligt tillverkaren uppnås ett mycket högt skydd mot viruset.
– Vi startar nu vaccinationen med de doser vi fått. Vi tänker starta lugnt, metodiskt och smittsäkert, i liten skala. Allt eftersom kommer vi att öka takten, säger Magnus Thyberg, avdelningschef hälso- och sjukvårdsförvaltningen och ansvarig för samordningen av vaccinationen.

Trots vaccinet kommer man ändå att behöva följa de råd och restriktioner som finns poängterar Thyberg. Det är en lång process och regionen är beredd på ett maratonlopp. De som är mest sårbara erbjuds vaccinering. Det kommer inte vara möjligt att boka tid varken för allmänhet eller för personer i riskgrupper, eller på andra särskilda boenden. Erbjudande om vaccinering ges via läkarorganisationen på boendet. Man kan heller inte ställa sig i kö. Till sommaren väntas den som vill vaccinera sig bli erbjuden, innan dess är det prio riskgrupper och personal inom sjukvård, särskilda boenden med flera.

centrum_helsida2020
connys_helsida
ridskola2020_helsida

Våren är här

Notiser Våren är nu officiellt här: - Nu kan vi konstatera att våren kom för sju dagar sedan, säger meteorolog Lisa Frost, till P4 Stockholm.

meko_helsida
happyhomes_sommar2020
speedy_vinter_helsida
2020_helsida
defacto_helsida

Därför var vattnet brunt i centrala Märsta

Nyheter Boende i centrala Märsta fick i morse brunt vatten ur kranarna: - Det missfärgade vattnet beror på att vi har underhållsspolat vattenledningarna i gatan, säger Håkan Stallman, chef för drift rörnät på Sigtuna Vatten och renhållning.

coronapandemin

Vädjar till stockholmare att stanna hemma

Politik Liberalerna i Region Stockholm uppmanar stockholmare att stanna hemma över sportlovet: - Vi längtar alla efter en normal vardag – och ett normalt sportlov. Men pandemin är ett överhängande hot, en tredje våg riskerar att drabba oss om vi inte håller ut och håller avstånd ett tag till. Därför är det viktigt att följa både tidigare och nya rekommendationer, säger Anna Starbrink (L), sjukvårdsregionrådet.

coronapandemin

Låg vaccinationstakt i Sigtuna

Nyheter I ett länsperspektiv hör Sigtuna kommun till en av de sämre kommunerna när det gäller vaccinationsgrad.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
meko_outsider
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
connys
speedy_vinter2020_outsider
nrh