halloween_centrum
Foto: Pressbild/Cambio Vaccin

Vaccinering startar på söndag

På söndag startar vaccineringen i Region Stockholm.

centrum_artikel

De första vaccinationerna mot covid-19 startar på söndag enligt Region Stockholm. Det är några utvalda särskilda boenden som kommer att erbjudas, dessa är utsprida i länet. Vaccinet kommer från Pfizer/BioNTech och enligt tillverkaren uppnås ett mycket högt skydd mot viruset.
– Vi startar nu vaccinationen med de doser vi fått. Vi tänker starta lugnt, metodiskt och smittsäkert, i liten skala. Allt eftersom kommer vi att öka takten, säger Magnus Thyberg, avdelningschef hälso- och sjukvårdsförvaltningen och ansvarig för samordningen av vaccinationen.

Trots vaccinet kommer man ändå att behöva följa de råd och restriktioner som finns poängterar Thyberg. Det är en lång process och regionen är beredd på ett maratonlopp. De som är mest sårbara erbjuds vaccinering. Det kommer inte vara möjligt att boka tid varken för allmänhet eller för personer i riskgrupper, eller på andra särskilda boenden. Erbjudande om vaccinering ges via läkarorganisationen på boendet. Man kan heller inte ställa sig i kö. Till sommaren väntas den som vill vaccinera sig bli erbjuden, innan dess är det prio riskgrupper och personal inom sjukvård, särskilda boenden med flera.

2020_helsida

Askerson bemöter kritiken: (S) far med osanning

Politik Efter kritiken som Socialdemokraterna riktat mot Mattias Askerson för att på "eget bevåg" JO-anmält Migrationsverket talar han nu ut: - Socialdemokraterna far med osanning när de påstår att jag i samband med ärenden på föregående nämndsammanträde brutit mot kommunens regler eller att jag vid sammanträdet fick kritik för att ha gjort så. Det är ett mycket anmärkningsvärt agerande från Socialdemokraterna.

mp_host_helsida
connys_helsida
EXTRA

Hård kritik mot Askerson för JO-anmälan

Politik Sigtuna kommun JO-anmälde Migrationsverket för hanteringen kring nyanlända som slussas till kommunen, dock hävdar Socialdemokraterna att nämndordförande Mattias Askerson (M) inte kan agera själv i en anmälan.

defacto_helsida
dack-helsida
helsida_var2021
centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020
bostad_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
dack-outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
centrum_sommar_out
bostad_outsider
sigtuna_vatten_outsider
mp-outsider
connys