defacto_pan2020
Här vaccineras några av kommunens medarbetareFoto: Privat

Vaccinering i Vikingahallen

Vikingahallen kommer fungera som vaccinationscentral för kommunens medarbetare.

centrum_artikel
Under tisdagen fungerade Vikingahallen som vaccinationscentral för 400 personer som arbetar inom kommunal vård och omsorg. Det hela var ordentligt uppstyrt med ingång på en sida och utgång på en annan så att man ska minska smittspridningen. Var femte minut vaccinerades sex nya personer. de får sin första dos av två.
Jean Baptiste som arbetar på nattpatrullen i Sigtuna kommun fick erbjudande om prioriterad vaccinering. Han säger att det är skönt att ha fått det och att det inte kändes nått alls. Region Stockholm och VaccinDirekt som har ansvaret att vaccinera invånarna i länet, Sigtuna kommun samarbetar med dessa och iordningsställer Vikingahallen för ändamålet.
defacto_helsida
2020_helsida
happyhomes_sommar2020

Våren är här

Notiser Våren är nu officiellt här: - Nu kan vi konstatera att våren kom för sju dagar sedan, säger meteorolog Lisa Frost, till P4 Stockholm.

ridskola2020_helsida
meko_helsida
speedy_vinter_helsida
centrum_helsida2020

Därför var vattnet brunt i centrala Märsta

Nyheter Boende i centrala Märsta fick i morse brunt vatten ur kranarna: - Det missfärgade vattnet beror på att vi har underhållsspolat vattenledningarna i gatan, säger Håkan Stallman, chef för drift rörnät på Sigtuna Vatten och renhållning.

coronapandemin

Vädjar till stockholmare att stanna hemma

Politik Liberalerna i Region Stockholm uppmanar stockholmare att stanna hemma över sportlovet: - Vi längtar alla efter en normal vardag – och ett normalt sportlov. Men pandemin är ett överhängande hot, en tredje våg riskerar att drabba oss om vi inte håller ut och håller avstånd ett tag till. Därför är det viktigt att följa både tidigare och nya rekommendationer, säger Anna Starbrink (L), sjukvårdsregionrådet.

coronapandemin

Låg vaccinationstakt i Sigtuna

Nyheter I ett länsperspektiv hör Sigtuna kommun till en av de sämre kommunerna när det gäller vaccinationsgrad.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
meko_outsider
speedy_vinter2020_outsider
nrh
swedol_outsider