panorama_centrum
Här vaccineras några av kommunens medarbetareFoto: Privat

Vaccinering i Vikingahallen

Vikingahallen kommer fungera som vaccinationscentral för kommunens medarbetare.

Under tisdagen fungerade Vikingahallen som vaccinationscentral för 400 personer som arbetar inom kommunal vård och omsorg. Det hela var ordentligt uppstyrt med ingång på en sida och utgång på en annan så att man ska minska smittspridningen. Var femte minut vaccinerades sex nya personer. de får sin första dos av två.
Jean Baptiste som arbetar på nattpatrullen i Sigtuna kommun fick erbjudande om prioriterad vaccinering. Han säger att det är skönt att ha fått det och att det inte kändes nått alls. Region Stockholm och VaccinDirekt som har ansvaret att vaccinera invånarna i länet, Sigtuna kommun samarbetar med dessa och iordningsställer Vikingahallen för ändamålet.
ewas_helsida
mp_helsida_april
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

marinan_helsida
liber_helsida
connys_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

centrum_sommar2022_helsida
defacto_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

2020_helsida

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Kommunledningen välkomnar Arlandautredningen

Politik På fredagen presenterade regeringen resultatet av Arlandautredningen: - Det är oerhört tillfredsställande att utredningen nu föreslår att en Arlandaförhandlare utses. Det är något jag och Sigtuna kommun de senaste fyra åren lagt mycket tid på att få till stånd, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ridskola_2020_outsider
moderat_outsider
marina_outsider
sigtuna_vatten_outsider
mp_outsider2022
centrum_sommar_outsider2022
nrh
swedol_outsider
ewas_outsider
connys