stationshusen_pan
Foto: Pressbild/Cambio Vaccin

Vaccinationstakten ökar bland kommuninvånare

Vaccineringen den gångna veckan visar att det nu är nästan 13 procent som vaccinerats i kommunen.

Vaccineringen pågår för fullt och det har öppnats upp möjlighet att vaccinera personer över 65 år. Förra veckans siffror från Svenska Vaccinationsregistret som Newsworthy sammanställt visar att 12,7 procent av kommuninvånare över 18 år fått minst en dos, 5,2 procent har fått två doser. Totalt rör det sig om 4773 personer som fått en eller två doser.

I länsjämförelse klättrar Sigtuna när det gäller vaccinationstakt. Norrtälje har fortsatt vaccinerat flest där var femte person över 18 år fått en eller två doser. Sigtuna är dock en av 6-7 kommuner där invånarna vaccinerats i lägre takt. Det beror på en yngre befolkning än i Norrtälje.

coronapandemin

Nya rekommendationer införs

Nyheter Regeringen har meddelat att rekommendationer för att minska smittspridning ska införas igen med start onsdag 8:e december.

mp_host_helsida
valsta-jul_helsida

Kommunledningen planerar för öppning av Valstaskolan

Politik Valstaskolan som stängdes för några år sedan kan till kommande läsår öppnas igen: - När Valstaskolan stängdes under den förra majoriteten styre gjordes det utifrån de förhållanden som gällde då. I efterhand kan vi bara konstatera att det inte blev bra för lokalsamhället i centrala Valsta, uppger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

jul2021
happyhomes_sommar2020
julmarknad_helsida
connys_helsida
centrum_helsida2020

Tallen har en av de största solcellsanläggningarna

Nyheter BRF Tallen i Valsta har installerat en av landets största solcellsanläggningar: - För oss var detta en självklar investering i vårt arbete mot att göra boendet hos oss klimatneutralt, säger Ibrahim Khalifa, ordförande i BRF Tallen.

defacto_helsida
2020_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

ridskola_2020_outsider
connys
stationshusen_out
julmarknad_outsider
mp-outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
valsta_jul_outsider
swedol_outsider
jul_outsider