panorama_centrum
Foto: Pressbild/Cambio Vaccin

Vaccinationstakten ökar bland kommuninvånare

Vaccineringen den gångna veckan visar att det nu är nästan 13 procent som vaccinerats i kommunen.

Vaccineringen pågår för fullt och det har öppnats upp möjlighet att vaccinera personer över 65 år. Förra veckans siffror från Svenska Vaccinationsregistret som Newsworthy sammanställt visar att 12,7 procent av kommuninvånare över 18 år fått minst en dos, 5,2 procent har fått två doser. Totalt rör det sig om 4773 personer som fått en eller två doser.

I länsjämförelse klättrar Sigtuna när det gäller vaccinationstakt. Norrtälje har fortsatt vaccinerat flest där var femte person över 18 år fått en eller två doser. Sigtuna är dock en av 6-7 kommuner där invånarna vaccinerats i lägre takt. Det beror på en yngre befolkning än i Norrtälje.

liber_helsida
ewas_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

connys_helsida
2020_helsida
marinan_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

mp_helsida_april
centrum_sommar2022_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

defacto_helsida

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Kommunledningen välkomnar Arlandautredningen

Politik På fredagen presenterade regeringen resultatet av Arlandautredningen: - Det är oerhört tillfredsställande att utredningen nu föreslår att en Arlandaförhandlare utses. Det är något jag och Sigtuna kommun de senaste fyra åren lagt mycket tid på att få till stånd, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

marina_outsider
centrum_sommar_outsider2022
mp_outsider2022
nrh
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys
moderat_outsider
ewas_outsider
swedol_outsider