defacto_pan2020
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

V&A-taxan ökar igen

Får andra året i rad föreslås en höjning av taxan för vatten och avlopp: - Förslaget till reviderad VA-taxa har sin bakgrund i ökade kostnader för drift och underhåll och nödvändiga ökade personalkostnader, skriver Greger Svensson, VD på Sigtuna Vatten & Avlopp, i en skrivelse till Kommunstyrelsen.

centrum_artikel

märsta.nu kunde inför 2016 rapportera om att taxorna för vatten och avlopp höjs med anledning av att underhållskostnaderna ökade i och med att det fanns gamla ledningar i systemet som behövde bytas ut. Nu aviseras ytterligare en höjning för 2017. Beslutet fattas på Kommunstyrelsen på måndag. Enligt förslaget från Sigtuna Vatten & Avlopp kommer en familj i villa betala 4295 kr per år, en ökning med 31 kronor i månaden samt en familj i flerfamiljshus 2671 kronor om året, en ökning med 20 kronor i månaden. Anledningen är att Sigtuna Vatten & Avlopp har fått ökade kostnader för drift och underhåll samt personal. Enligt lag får dock inte huvudmannen, alltså Sigtuna Vatten & Avlopp, ta ut mer avgifter än nödvändigt för att täcka kostnaderna för hela VA-anläggningen.

vardcentral_helsida
defacto_helsida
connys_helsida
speedy_vinter_helsida
centrum_helsida2020
sigtunastad_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

dackskiftarna_helsida
2020_helsida
happyhomes_sommar2020
EXTRA

SSHL upphör med högstadieverksamheten

Nyheter SSHL kommer att upphöra med åk 7-9 verksamheten för att istället satsa på att bli en renodlad gymnasieskola: - Samtliga elever som i dagsläget anmält sig till vår kö för grundskolan kommer att bli meddelade om skolans förändrade struktur via brev. Detsamma gäller även nuvarande elever samt alla elever som är antagna inför hösten 2021, skriver SSHL på sin hemsida.

ridskola2020_helsida

Vill se kvällsöppen vårdcentral i Märsta

Politik I samband med att Riddarens Vårdcentral tvingades lägga ner så försvann även den enda kvällsöppna vårdcentralen i Märsta: - Det är nu viktigt att Region Stockholm kliver fram och tar sitt ansvar för att säkerställa en tillgänglig och god vård för sigtunaborna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

vardcentral_outsider
speedy_vinter2020_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
dackskiftarna_outsider
sigtunastad_outsider
connys