moderaterna_riksdag
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

V&A-taxan ökar igen

Får andra året i rad föreslås en höjning av taxan för vatten och avlopp: - Förslaget till reviderad VA-taxa har sin bakgrund i ökade kostnader för drift och underhåll och nödvändiga ökade personalkostnader, skriver Greger Svensson, VD på Sigtuna Vatten & Avlopp, i en skrivelse till Kommunstyrelsen.

centrum_artikel

märsta.nu kunde inför 2016 rapportera om att taxorna för vatten och avlopp höjs med anledning av att underhållskostnaderna ökade i och med att det fanns gamla ledningar i systemet som behövde bytas ut. Nu aviseras ytterligare en höjning för 2017. Beslutet fattas på Kommunstyrelsen på måndag. Enligt förslaget från Sigtuna Vatten & Avlopp kommer en familj i villa betala 4295 kr per år, en ökning med 31 kronor i månaden samt en familj i flerfamiljshus 2671 kronor om året, en ökning med 20 kronor i månaden. Anledningen är att Sigtuna Vatten & Avlopp har fått ökade kostnader för drift och underhåll samt personal. Enligt lag får dock inte huvudmannen, alltså Sigtuna Vatten & Avlopp, ta ut mer avgifter än nödvändigt för att täcka kostnaderna för hela VA-anläggningen.

happyhomes_sommar2020
julmarknad_helsida
helsida_var2021
flygskola_helsida
oppethus_helsida
dack-helsida
centrum_helsida2020
mp_host_helsida
2020_helsida

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

defacto_helsida
connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

julmarknad_outsider
oppethus_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
swedol_outsider
connys
flygskolan_outsider
dack-outsider
sigtuna_vatten_outsider
mp-outsider
centrum_sommar_out