center_pan21
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

VA-taxa går upp 2019

Vatten- och avloppstaxan kommer att öka under 2019 med tre procent om fullmäktige klubbar saken om en vecka.

centrum_artikel

Det blir på nytt ökad vatten- och avloppstaxa för boende i kommunen med kommunalt vatten/avlopp. Taxan föreslås gå upp med tre procent, kommunfullmäktige ska fatta beslut 18:e december. Anledningen till ökningen är enligt Maria Vikström, avfallsstrateg på Sigtuna Vatten och Renhållning att Norrvatten och Käppalaverket höjer avgifter samt att kostnaden för kapitaltjänstkostnader ökar.

Privata hushåll kommer att märka av ökningen direkt på fakturan medan boende i flerbostadshus normalt betalar sin taxa tillsammans med föreningen eller som en del av sin hyra till sin fastighetsägare.

2020_helsida
helsida_var2021
happyhomes_sommar2020

Askerson bemöter kritiken: (S) far med osanning

Politik Efter kritiken som Socialdemokraterna riktat mot Mattias Askerson för att på "eget bevåg" JO-anmält Migrationsverket talar han nu ut: - Socialdemokraterna far med osanning när de påstår att jag i samband med ärenden på föregående nämndsammanträde brutit mot kommunens regler eller att jag vid sammanträdet fick kritik för att ha gjort så. Det är ett mycket anmärkningsvärt agerande från Socialdemokraterna.

connys_helsida
mp_host_helsida
EXTRA

Hård kritik mot Askerson för JO-anmälan

Politik Sigtuna kommun JO-anmälde Migrationsverket för hanteringen kring nyanlända som slussas till kommunen, dock hävdar Socialdemokraterna att nämndordförande Mattias Askerson (M) inte kan agera själv i en anmälan.

dack-helsida
coronapandemin

Sju områden med lägre vaccinationstäckning

Notiser Vaccinationen mot covid-19 går vidare i kommunen och en vaccinbuss har satts in i veckan i Märsta där det är lägre andel vaccinerade.

bostad_helsida
centrum_helsida2020
defacto_helsida
coronapandemin

Covidfallen sjunker

Nyheter Covidfallen uppges sjunka totalt sett i Region Stockholm enligt de första siffrorna för vecka 41.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

centrum_sommar_out
dack-outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
mp-outsider
bostad_outsider
connys