centrum_jul_panorama
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

VA-taxa går upp 2019

Vatten- och avloppstaxan kommer att öka under 2019 med tre procent om fullmäktige klubbar saken om en vecka.

centrum_jul_artikel

Det blir på nytt ökad vatten- och avloppstaxa för boende i kommunen med kommunalt vatten/avlopp. Taxan föreslås gå upp med tre procent, kommunfullmäktige ska fatta beslut 18:e december. Anledningen till ökningen är enligt Maria Vikström, avfallsstrateg på Sigtuna Vatten och Renhållning att Norrvatten och Käppalaverket höjer avgifter samt att kostnaden för kapitaltjänstkostnader ökar.

Privata hushåll kommer att märka av ökningen direkt på fakturan medan boende i flerbostadshus normalt betalar sin taxa tillsammans med föreningen eller som en del av sin hyra till sin fastighetsägare.

trainingpartner_jobb_helsida
tp_helsida
julbord_helsida

Arlandapolisen utreder bajsattack

Nyheter Arlandapolisen har haft problem med bajs i sina lokaler, nu utreder man sig själva: - Det är polisanställda som disponerar lokalerna, säger stationsbefälet Markus Silén till Aftonbladet.

ica_oktober

Klart med kommunal bostadsförmedling

Bostad Den nya bostadsförmedlingen som märsta.nu skrivit om tidigare startas upp av SigtunaHem: - Vi arbetar just nu med att utveckla den nya verksamheten. Tanken är att skapa en marknadsplats som underlättar för såväl bostadssökande som hyresvärdar genom att kombinera tillgänglighet och en hög servicenivå, säger SigtunaHems vd Göran Langer.

defacto_jul
happyhomes_2019
centrum_jul_helsida
fme_oktober
greeknighthelsida
nrh
greeknight_outsider
tp_outsider
julbord
connys
colorama_april2
trainingpartner_jobb_outsider